7-sinf Biologiya №20 Yanvar 30, 2024May 1, 2024 da chop etilgan InfoMaster tomonidan 7-sinf Biologiya №20 ga 1 fikr bildirilgan 0% 0 Savol haqida xabar bering Bu savolda nima xato? Siz bo'sh hisobot yubora olmaysiz. Iltimos, ba'zi tafsilotlarni qo'shing. 1234567891011121314151617 Tomonidan yaratilgan InfoMaster 7-sinf Biologiya №20 V bob. OZIQLANISH 5.5 Odamning ovqat hazm qilish sistemasi 5.6 Amaliy mashg‘ulot. Ovqat hazm qilish sistemasini modellashtirish . 1 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak, katta va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 24 C) 20 D) 28 2 / 17 . Qanday mahsulotlarni qabul qilish inson salomatligiga va ovqat hazm qilish organlarining ishiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. A) Issiq yoki o’ta sovuq mahsulotlarni qabul qilish B) Gazli yoki yarim tayyor mahsulotlarni qabul qilish C) Qo‘shimcha moddalar bilan boyitilgan mahsulotlar D) Barchasi to’g’ri 3 / 17 Katta yoshli odamlarda qoziq, kichik va katta oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 24 C) 12 D) 20 4 / 17 Devpechak va qo‘ziqorinning oziqlanishi. A) Parazit va Saprofit B) Saprofit va parzit C) Parzait va galazoy D) Parazit va avtotrof 5 / 17 Katta yoshli odamlarda katta va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 28 C) 16 D) 20 6 / 17 Katta yoshli odamlarda qoziq, kurak va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 24 C) 12 D) 20 7 / 17 . Yuqorigi jag’da qoziq va kurak tishlar soni nechta? A) 8 B) 6 C) 12 D) 10 8 / 17 Oldingi ichak, malpigi naychalari, orqa ichak, anal teshigi va o‘rta ichakdan iborat bo’lgan hazm sistemasi qaysi organizmga tegishli? A) Tustovuq B) Forelga C) Drozofelaga D) Odamga 9 / 17 Oshqozon devori muskullari ovqatni aralashtirib, _____parchalaydi. Fermentlar va oshqozon shirasi esa ovqatning ________parchalanishini taʼminlaydi. A) mexanik, fizik B) mexanik, kimyoviy C) Fizik, kimyoviy D) Fizik, kimyoviy va mexanik 10 / 17 Ovqat oshqozonda qanday taʼsirlarga uchraydi. A) A va B to’g’ri B) Fizik C) Kimyoviy D) Mexanik 11 / 17 Til, jig‘ildon, oshqozon, qizilo‘ngach, ingichka ichak , yo‘g‘on ichak va kloakadan iborat bo’lgan hazm sistemasi qaysi organizmga tegishli? A) Odamga B) Forelga C) Drozofela D) Tustovuq 12 / 17 Odamda ovqat hazm qilish sistemasi to’g’ri ketma ketlikda berilgan javobni belgilang A) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, to‘g‘ri ichak, yo‘g‘on ichak va ingichka ichakdan iborat. B) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, yo‘g‘on ichak, ingichka ichak va to‘g‘ri ichakdan iborat. C) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, ingichka ichak, yo‘g‘on ichak va to‘g‘ri ichakdan iborat. D) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, ingichka ichak, to‘g‘ri, yo‘g‘on ichak ichakdan iborat. 13 / 17 ______yoshdan sut tishlari doi miy tishlar bilan almashina boshlaydi. _____yoshga kelib tishlar almashinishi tugallanadi A) 10–12,7–8 B) 5-6, 9-11 C) 9-11, 7-6 D) 7–8, 10–12 14 / 17 Hazm qilish nima? A) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, ichakda fermentlar ta’sirida parchalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi B) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, oshqozonda fermentlar ta’sirida parchalanishi va oshqozon devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi C) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, oshqozonda fermentlar ta’sirida parchalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi D) Oziq moddalarining tishlar yordamida parchalanib, ichakda fermentlar ta’sirida maydalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi 15 / 17 Qaysi turkum vakillarida oshqozon murakkab bo‘lib, oziqning hazm bo‘lishi oshqozonda saprofit holda yashaydigan bakteriyalar va infuzoriyalar faoliyati hisobiga amalga oshadi. A) Qushlar B) Kavsh qaytaruvchi juft tuyoqlilarda C) Sutemizuvchilar D) Kavsh qaytaruvchi toq tuyoqlilarda 16 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 12 B) 16 C) 20 D) 20 17 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak va qoziq tishlar soni nechta? A) 8 B) 10 C) 16 D) 12 0% Testni qayta ishga tushiring tomonidan Wordpress Quiz plugin 7-sinf Biologiya
I think this is among the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers
I think this is among the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers