Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 1 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) suyak yelimi, epoksid yellimi C) kazein, rezina, sintetik D) fenofarmaldegin, korbomid 2 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va E C) A va S D) A va B1 3 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) kiyim etak qisimlarida; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Biriktirib tikish; 4 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 2- 2,5 sm B) 1- 1,5 sm C) 3- 4 sm D) 0,5- 1 sm 5 / 40 Rost.... A) Insonning bosh kiyimsiz, oyoq kiyimsiz boshdan tovongacha bo'lgan uzunligidir B) Bu ko'krak aylanasi, bel yarim aylana, bo'ksa yarim aylanasi C) Bu turmushning tashqi ko'rinishida, asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi, shakli, gazlamasi, bezagi 6 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Sterilizatsiya qilingan sut C) Yog'sizlantirilgan sut D) Seryog' sut 7 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 200 B) 190 C) 225 D) 225 8 / 40 Bukib tikish bu......? A) Barchasi B) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish C) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish D) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash 9 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak B) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak C) Barchasi D) 1 xil: atsetat ipak 10 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish B) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish C) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash D) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash 11 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Birinchi navli un B) Barchasi C) Oliy navli un D) Ikkinchi navli un 12 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash B) Barchasi C) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish D) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish 13 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. B) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik C) Barchasi D) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi 14 / 40 Zashiplar nima? A) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar B) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar C) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar D) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu 15 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Shoyi, paxta tolali, sintetika B) Paxmoq, bumazeya, surp C) Batist, sherst, zig'ir D) Paxta tolali, sun'iy, sherst 16 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi B) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi C) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 17 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Ag'darma chok B) Bostirma chok C) Vafli choki D) Janda chok 18 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Yengil kiyim B) Maxsus kiyim C) Ustki kiyim D) Maishiy kiyim 19 / 40 Listochka nima? A) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato B) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi C) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi D) Belbog' ilgich 20 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Ochiq buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 21 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 10 - 15 sm B) 15 - 18 sm C) 10 - 12 sm D) 18 - 20 sm 22 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 4 ta B) 6 ta C) 5 ta D) 7 ta 23 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq, yopiq va gazak uchun B) Ochiq va yopiq C) Gazak uchun va turli xil D) Ochiq va gazak uchun 24 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha B) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha C) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha D) Yillik ish reja asosida 25 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Oliy navli un B) Birinchi navli un C) Ikkinchi navli un D) Barchasi 26 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak, jiyak B) Tepa, kizak C) Ichi, orqasi, oldi, bezagi D) Tepa, yon, oldi 27 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 50 - 55 g B) 45 - 55 g C) 30 - 35 g D) 40 - 45 g 28 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Somoncha B) Yaproqlash C) Kubchalar D) Parraklash 29 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Aylana, dumaloq, romb B) Kub, romb, doira C) Romb, doira, to'rtburchak D) Kub, uchburchak, doira 30 / 40 Chatish bu.......? A) Chatib tikiladi va mahkanlanadi B) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari C) Barchasi D) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak 31 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki tortish B) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish C) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish D) Oddiy yoki navlab 32 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Qaytarib tikib dazmollanadi B) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash C) Bukiladi va tikiladi D) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash 33 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga B) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga C) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga D) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga 34 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish B) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish C) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash D) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 35 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Barchasi B) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi C) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi D) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi 36 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Yaproqlash B) Kubcha C) Somoncha D) Parraklash 37 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'lda va dazmolda B) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan C) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan D) Mashinada bajariladigan 38 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi B) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi C) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi D) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi 39 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Ochiq buterbrodlar C) Kanape buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 40 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Go'sht maydalagich C) Oshxona kombayni D) Sharbat siqqich 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya