Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga fikr bildirilmagan. 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; 2 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 67% C) 45% D) 82% 3 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Birlashtiruvchi a bezak choklar; B) Baxyaqator choklar; C) Zig-zag choklar; D) To'g'ri choklar; 4 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 1 - 1,5; C) 5-7; D) 6 - 8; 5 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: choyshablik, mato - kolenkor. A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 100, ip 50 - 60 6 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Qatiq B) Pishloq C) Tvorog D) Sut 7 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 18 - 20 sm B) 15 - 18 sm C) 10 - 12 sm D) 10 - 15 sm 8 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish B) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish C) Oddiy yoki navlab D) Dag'al yoki tortish 9 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Barchasi B) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik C) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi D) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. 10 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Yopiq buterbrodlar C) Kanape buterbrodlar D) Gazak uchun buterbrodlar 11 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Ikkinchi navli un B) Barchasi C) Oliy navli un D) Birinchi navli un 12 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 75 sm B) 65 sm C) 85 sm D) 100 sm 13 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq va gazak uchun B) Gazak uchun va turli xil C) Ochiq, yopiq va gazak uchun D) Ochiq va yopiq 14 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari B) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak C) Chatib tikiladi va mahkanlanadi D) Barchasi 15 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi B) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 16 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 200 B) 225 C) 225 D) 190 17 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga B) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga C) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga D) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga 18 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Mashinada bajariladigan B) Qo'lda va dazmolda C) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan D) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan 19 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish B) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish C) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 20 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Ustki kiyim B) Maxsus kiyim C) Maishiy kiyim D) Yengil kiyim 21 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Go'sht maydalagich C) Oshxona kombayni D) Sharbat siqqich 22 / 40 Zashiplar nima? A) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar B) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar C) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar D) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu 23 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi B) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi C) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi D) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi 24 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Barchasi B) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish C) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish D) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash 25 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 4 ta B) 7 ta C) 6 ta D) 5 ta 26 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Barchasi B) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq 27 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 30 - 35 g B) 45 - 55 g C) 40 - 45 g D) 50 - 55 g 28 / 40 Bukib tikish bu......? A) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish B) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash C) Barchasi D) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish 29 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak B) 1 xil: atsetat ipak C) Barchasi D) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak 30 / 40 Listochka nima? A) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato B) Belbog' ilgich C) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi D) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi 31 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Gazak uchun buterbrod B) Kanape buterbrod C) Ochiq buterbrod D) Yopiq buterbrod 32 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Nina bilan ishlash B) Dazmol bilan ishlash C) Tikuv mashinasida ishlash D) Qaychi bilan ishlash 33 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Kubchalar B) Parraklash C) Somoncha D) Yaproqlash 34 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Aylana, dumaloq, romb B) Kub, uchburchak, doira C) Kub, romb, doira D) Romb, doira, to'rtburchak 35 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Kanape buterbrodlar B) Yopiq buterbrodlar C) Ochiq buterbrodlar D) Gazak uchun buterbrodlar 36 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Barchasi B) Oliy navli un C) Ikkinchi navli un D) Birinchi navli un 37 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Qaytarib tikib dazmollanadi B) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash C) Bukiladi va tikiladi D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 38 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak B) Ichi, orqasi, oldi, bezagi C) Tepa, kizak, jiyak D) Tepa, yon, oldi 39 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Barchasi B) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash D) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish 40 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Oliy navli un B) Birinchi navli un C) Barchasi D) Ikkinchi navli un 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya