Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №12 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №12 InfoMaster Mart 3, 2022 54 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) qirquvchi va tiluvchi arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar va yoy arralar 2 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 3 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 4 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Janubiy sharqda C) Afg’onistonda D) Gretsiyada 5 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Iplar tarang tortilganligi; C) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; D) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; 6 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Qora rang; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 7 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,5-0,7; B) 0,7-1; C) 0,1-1,2; D) 0,4-0,5; 8 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 28-30; C) 26-28; D) 22-26; 9 / 40 Qaysi gazlamalarda ko'ylakni qiya yo'nalishda bichish mumkin? A) Tukli gazlamalarda B) Sidirg'a gazlamalarda C) Katak va yo'l - yo'lli gazlamalarda D) Sirg'anadigan ipakli gazlamalarda 10 / 40 Ayollar ko'ylagi yupqa (masalan, shifon) gazlamadan tikilsa, qaysi chokda tikiladi? A) Ag'darma chokda B) Asosiy qoidaga ko'ra choklar yorib dazmollanadi va ochiq qirqimlarga ishlov beriladi C) Janda chokida tikiladi D) Bostirma chokda tikiladi 11 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 2 xili B) 3 xili C) 4 xili D) 5 xili 12 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish B) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish C) Barchasi D) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish 13 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi C) 1 xil: qattiq ( presslangan) D) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar 14 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish B) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish C) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 15 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz C) Ho'llab dazmollanadi D) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi 16 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi B) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi C) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 17 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Sut mahsulotlari deb ataladi B) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi C) Qatiq mahsulotlari deb ataladi D) Barchasi 18 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Ivitilmaydi B) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida C) Suv yordamida D) Sut yordamida 19 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Suv sepib dazmollash B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Bug'lash D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 20 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 10 - 14°C C) 15 - 16°C D) 13 - 15°C 21 / 40 Moda bu.....? A) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir B) Barchasi C) Bu turmushning tashqi ko'rinishi D) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi 22 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi C) Barchasi D) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi 23 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Tvorog B) Kefir C) Sut D) Qatiq 24 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 5 ta B) 6 ta C) 4 ta D) 2 ta 25 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Qatiq B) Smetana C) Tvorog D) Qaymoq 26 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Bostirma chok B) Yashirin chok C) Ag'darma chok D) Izma chok 27 / 40 Kertim bu....? A) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi B) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib C) Barchasi D) 3 mm qo'yilgan joy 28 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 29 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Sut B) Qatiq C) Pishloq D) Tvorog 30 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Sirma choki B) Vafli choki C) Izma choki D) Janda choki 31 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi B) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q C) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak D) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 32 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi B) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi C) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi D) Barchasi 33 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Suv hosil qiladi B) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir C) Sut hosil qiladi D) Qattiq bo'lib qoladi 34 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Shakldor chok B) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak C) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak D) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi 35 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 15 - 17 soat B) 14 - 18 soat C) 12 - 18 soat D) 10 - 12 soat 36 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Kefir C) Smetana D) Qatiq 37 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 38 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa B) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng C) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' D) Yubka etagi - pastdan yuqoriga 39 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Vafli choki, kantli tahlamali chok C) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok D) Barchasi 40 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qatiq B) Tvorog C) Semetana D) Qaymoq 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24