Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 2 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) aylana diametrini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) detal bo’yini o’lchash uchun 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 3 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVIII asrda C) XVII asrda D) 1492-yilda 4 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 5 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; B) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 6 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'laklarni biriktirishda; B) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; C) Tugma qadashda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 7 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Kiyim yopishib turishini uchun; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Konstruktiv vazifasini; 8 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 170 sm C) 164 sm D) 175 sm 9 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: choyshablik, mato - kolenkor. A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 75, ip 80 - 100 10 / 40 Normal gavda tuzilishi.....? A) Barchasi B) Yelkalari biroz orqaga tashlangan va qorni ichiga tortilgan C) Orqasi tekis D) Ya'ni proporsional tuzilgan. Bu turdagi gavda tuzilishi qomati raso 11 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa C) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa 12 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Kefir B) Sut C) Qatiq D) Tvorog 13 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 1 xil: qattiq ( presslangan) B) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar C) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) D) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi 14 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Ko'ylakni etagini ulash B) Yeng o'miziga yengni ulash C) Barchasi D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 15 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 4 ta B) 5 ta C) 2 ta D) 6 ta 16 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir B) Qattiq bo'lib qoladi C) Sut hosil qiladi D) Suv hosil qiladi 17 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi D) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi 18 / 40 Moda bu.....? A) Barchasi B) Bu turmushning tashqi ko'rinishi C) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir 19 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 10 - 14°C B) 18 - 22°C C) 13 - 15°C D) 15 - 16°C 20 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Barchasi B) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi C) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi D) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi 21 / 40 Kertim bu....? A) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) Barchasi D) 3 mm qo'yilgan joy 22 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. 23 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida C) Suv yordamida D) Ivitilmaydi 24 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi B) Yog'li va yog'siz bo'ladi C) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi 25 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 3 xili B) 2 xili C) 5 xili D) 4 xili 26 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 120, ip - 30 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 90, ip 60 - 80 27 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Seryog' sut D) Yog'sizlantirilgan sut 28 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Seryog' sut C) Yog'sizlantirilgan sut D) Sterilizatsiya qilingan sut 29 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi B) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak C) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q D) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 30 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Tvorog B) Qatiq C) Pishloq D) Sut 31 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Barchasi 32 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qatiq C) Qaymoq D) Smetana 33 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) Barchasi C) Dazmollanadi D) Ho'llab, quritib dazmollanadi 34 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Ag'darma chok C) Yashirin chok D) Bostirma chok 35 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Janda choki B) Sirma choki C) Vafli choki D) Izma choki 36 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini tekislash B) Bostirib dazmollash C) Dazmollash D) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash 37 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi D) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak 38 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 75, ip 80 - 100 D) Nina - 90, ip 60 - 80 39 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok B) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki C) Barchasi D) Vafli choki, kantli tahlamali chok 40 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi D) Barchasi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya