Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 12 soatdan 20 soatgacha; 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 3 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 4 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) XIX asrdan beri C) 3000 yildan beri D) Juda ko’p yil ilgari 5 / 40 Ziy chok turini toping? A) Biriktirma chok; B) Mag'iz chok; C) Qo'sh chok; D) Tutashtirma chok; 6 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 3 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 7 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 8 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 9 / 40 Normal gavda tuzilishi.....? A) Yelkalari biroz orqaga tashlangan va qorni ichiga tortilgan B) Ya'ni proporsional tuzilgan. Bu turdagi gavda tuzilishi qomati raso C) Barchasi D) Orqasi tekis 10 / 40 Tikuv mashinasida tikish vaqtida ninani qancha vaqtda almashtirib turish kerak? A) Bir oyda B) Tez - tez C) Bir haftada D) Kamdan - kam 11 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari B) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. 12 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 120, ip - 30 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 75, ip 80 - 100 13 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Vafli choki, kantli tahlamali chok B) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki C) Barchasi D) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok 14 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yubka etagi - pastdan yuqoriga B) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa C) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng D) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' 15 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Seryog' sut 16 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Semetana C) Qatiq D) Tvorog 17 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Janda choki B) Izma choki C) Sirma choki D) Vafli choki 18 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 1 xil: qattiq ( presslangan) B) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) C) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi D) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar 19 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi B) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi C) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi D) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi 20 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish D) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish 21 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Bostirib dazmollash B) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash C) Kiyim choklarini tekislash D) Dazmollash 22 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish B) Barchasi C) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish D) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish 23 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi 24 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Suv hosil qiladi B) Qattiq bo'lib qoladi C) Sut hosil qiladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 25 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Seryog' sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 26 / 40 Moda bu.....? A) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir B) Bu turmushning tashqi ko'rinishi C) Barchasi D) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi 27 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa D) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa 28 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Tvorog B) Kefir C) Qatiq D) Sut 29 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi B) Yog'li va yog'siz bo'ladi C) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi 30 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 3 xili B) 2 xili C) 5 xili D) 4 xili 31 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Qatiq B) Qaymoq C) Tvorog D) Smetana 32 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 15 - 17 soat B) 10 - 12 soat C) 12 - 18 soat D) 14 - 18 soat 33 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish B) Bug'lash C) Suv sepib dazmollash D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 34 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 75, ip 30 - 40 35 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 110, ip 30 - 40 D) Nina - 90, ip 60 - 80 36 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 13 - 15°C C) 10 - 14°C D) 15 - 16°C 37 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Ivitilmaydi C) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida D) Suv yordamida 38 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi B) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak C) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak D) Shakldor chok 39 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi B) Barchasi C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Kiyimning taqilmasi va to'rlari 40 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Yashirin chok C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya