Texnologiya attestatsiya №12

0%
4

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12

Qizlar uchun!

DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga  sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin.

Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! 

e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi.
Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling.

1 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha?

2 / 40

11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

3 / 40

Sho’rvaga tuz qachon solinadi?

4 / 40

Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi?

5 / 40

Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi?

6 / 40

Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi?

7 / 40

Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi?

8 / 40

Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi?

9 / 40

Tikuv mashinasida tikish vaqtida ninani qancha vaqtda almashtirib turish kerak?

10 / 40

Qaysi gazlamalarda ko'ylakni qiya yo'nalishda bichish mumkin?

11 / 40

Smetanani ivish harorati necha gradus?

12 / 40

Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi?

13 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....?

14 / 40

Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....?

15 / 40

Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......?

16 / 40

Kefir sut kislotasi va......?

17 / 40

Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....?

18 / 40

Kertim bu....?

19 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....?

20 / 40

Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar.

21 / 40

Pishloq nechta guruhga bo'linadi?

22 / 40

Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki?

23 / 40

Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating?

24 / 40

Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi?

25 / 40

Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi?

26 / 40

Moda bu.....?

27 / 40

Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir?

28 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst,

29 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....?

30 / 40

Pishloq nimalar yordamida ivitiladi?

31 / 40

Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating?

32 / 40

Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......?

33 / 40

Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....?

34 / 40

Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....?

35 / 40

Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor....

36 / 40

Model bu.....?

37 / 40

Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....?

38 / 40

Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....?

39 / 40

......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin?

40 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0