Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Metalning suyuqlanishiga D) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga 2 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi B) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi C) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. D) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi 3 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) O’rik sharbatiga C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 4 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 5 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Kiyim mag'izlarida; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 6 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Iplar tarang tortilganligi; B) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; C) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 7 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; D) Bort chok, taxlamalar; 8 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Maqsadli mehnat qilish; 9 / 40 Erkaklar ko'ylagida koketka, qaytarma va tik yoqa o'rtasi qaysi ip yo'nalishiga bichiladi? A) Arqoq ipiga bichiladi B) Asos ipiga bichiladi C) Koketka asos, yoqalar arqoq ipiga bichiladi D) Yoqalar asos, koketka arqoq ipiga bichiladi 10 / 40 Sherst matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) So'ngra mato teskarisidan bo'y ipi bo'ylab quriguncha dazmollanadi B) Barchasi C) Choyshabni ho'llab o'raladi va 6 - 8 soat qo'yiladi D) Maxsus suyuqlik bilan 11 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi C) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar D) 1 xil: qattiq ( presslangan) 12 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qatiq C) Semetana D) Qaymoq 13 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Barchasi C) Sut mahsulotlari deb ataladi D) Qatiq mahsulotlari deb ataladi 14 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Seryog' sut 15 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Vafli choki, kantli tahlamali chok C) Barchasi D) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok 16 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa B) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa C) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa D) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa 17 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 2 xili B) 5 xili C) 4 xili D) 3 xili 18 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi B) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q C) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak 19 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Suv hosil qiladi B) Qattiq bo'lib qoladi C) Sut hosil qiladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 20 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 21 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish B) Bug'lash C) Suv sepib dazmollash D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 22 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish B) Barchasi C) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish D) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish 23 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish B) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish C) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 24 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 14 - 18 soat B) 10 - 12 soat C) 12 - 18 soat D) 15 - 17 soat 25 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi B) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi C) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi D) Barchasi 26 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' B) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa C) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng D) Yubka etagi - pastdan yuqoriga 27 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi B) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi C) Yog'li va yog'siz bo'ladi D) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi 28 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi B) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi C) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 29 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 13 - 15°C B) 15 - 16°C C) 10 - 14°C D) 18 - 22°C 30 / 40 Kertim bu....? A) 3 mm qo'yilgan joy B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib D) Barchasi 31 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Kiyim choklarini tekislash C) Bostirib dazmollash D) Dazmollash 32 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari C) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. 33 / 40 Model bu.....? A) Barchasi B) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi C) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi D) Kiyimning taqilmasi va to'rlari 34 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Bostirma chok B) Ag'darma chok C) Izma chok D) Yashirin chok 35 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Ivitilmaydi B) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida C) Sut yordamida D) Suv yordamida 36 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Kefir B) Smetana C) Qatiq D) Tvorog 37 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 6 ta B) 2 ta C) 4 ta D) 5 ta 38 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 110, ip 30 - 40 39 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 120, ip - 30 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 75, ip 80 - 100 D) Nina - 100, ip 50 - 60 40 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Smetana C) Qaymoq D) Qatiq 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya