Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 176 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 13 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi D) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Uglevodlar; B) Vitaminlar; C) Oqsil; D) Suv; 3 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) O’rik sharbatiga C) Ayronga. D) Qaynoq choyga. 4 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) A va B 2 C) A va B 12 D) B 2 vaB 12 5 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVIII asrda C) 1942- yilda D) XVII asrda 6 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 7 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 8 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 200 gr C) 250 gr D) Bir kosa 9 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) 2000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) XIX asrdan beri 10 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qaynatib, dimlanib C) Qovirib. D) Jazlanib, qaynatilub 11 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 12 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; B) Tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; 13 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 14 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; 15 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Qoplama bezaklarni ulashda; B) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 16 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 17 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; 18 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Gulli; C) Tukli; D) Bosma; 19 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Ipak, zig'ir; B) Paxta jun; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta, zig'ir; 20 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Yo'rma, baxyaqator; C) Petlya, baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 21 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 2 gurppaga B) 3 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 4 gurppaga; 22 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 6 ta; B) 2 ta; C) 4 ta; D) 3 ta; 23 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 24 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 20-25; C) 35; D) 30; 25 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida C) kiyim etak qisimlarida; D) Biriktirib tikish; 26 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Mashina tozalangandan so'ng; 27 / 40 Ziy chok turini toping? A) Biriktirma chok; B) Qo'sh chok; C) Mag'iz chok; D) Tutashtirma chok; 28 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Farqi yo'q; 29 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 10 B) 0.1 C) 0.5 D) 1.7 30 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 4 xil; B) 2 xil; C) 3 xil; D) 5 xil; 31 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 32 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Qaviq chok; C) Salqi chok; D) Archa chok: 33 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Vaqtincha qaviq; 34 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 10 sm; B) 20 sm; C) 30 sm; D) 15 sm; 35 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Qora rang; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 36 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) tepkining ishlamaydi; B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) ignaning noto'g'ri balandligi 37 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Igna yordamida: B) Moki yordamida; C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Ip yordamida; 38 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ignadagi nuqsonlar; C) Ipning sifatsizligi; D) Naycha devorlarining singanligi; 39 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Dazmol tozalanadi; 40 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Birlashtiruvchi a bezak choklar; B) To'g'ri choklar; C) Zig-zag choklar; D) Baxyaqator choklar; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 34 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24