Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 110 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 2 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; D) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; 3 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 4 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 5 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Tilik, tilik qilib C) Katta kubikcha qilib D) Mayda shaklda 6 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) B va S javoblar to’g’ri 7 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Sabzisi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Kartoshkasi pishguncha 8 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 9 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 5-10 daqiqa 10 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 11 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, baxyaqator; B) Yo'rma, petlya C) Petlya, baxyaqator; D) Baxyaqator; 12 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 30 sm; C) 10 sm; D) 15 sm; 13 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Mashina tozalangandan so'ng; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 14 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta, zig'ir; B) Ipak, zig'ir; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta jun; 15 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) Bo'yoqchi; C) To'quvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 16 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi dag'al B) Pishiqroq; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi silliq, tekis; 17 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; C) Qora rang; D) Asosiy detal bilan bir xil; 18 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Yugiruvchi; B) Gul bosuvchi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 19 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Archa chok: C) Bezak chok; D) Salqi chok; 20 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Oddiy va murakkab; B) Sirma qaviq; C) Vaqtincha qaviq; D) Salqi qaviq; 21 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Naycha devorlarining singanligi; B) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Ipning sifatsizligi; 22 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; 23 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; B) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 24 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 25 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Kiyim tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 26 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Farqi yo'q; C) Qora rang; D) Har xil 27 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ipning noto'g'ri taqilishi; B) ignaning noto'g'ri balandligi C) tepkining ishlamaydi; D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 28 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 29 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'laklarni biriktirishda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; 30 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 5 xil; C) 3 xil; D) 4 xil; 31 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Taxlama, bo'rtma choklar; 32 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 20-25; C) 35; D) 18-20; 33 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 6 ta; D) 4 ta; 34 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Biriktirma chok; C) Tutashtirma chok; D) Qo'sh chok; 35 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Biriktirib tikish; 36 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 3 gurppaga; B) 4 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 2 gurppaga 37 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 38 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; C) Ishning og'irligi; D) Ish vaqtidan tashqari ishlash; 39 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Qalin gazlama tomonidan; D) Yupqa gazlama tomonidan; 40 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Bosma; C) Tukli; D) Gulli; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 21 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24