Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 20 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 2 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi B) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi 3 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 4 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Afg’onistonda C) Janubiy Uelsda D) Janubiy sharqda 5 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 6 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 7 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) 1492-yilda C) XVIII asrda D) XVII asrda 8 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) A va B 2 C) A va B 12 D) B va S 9 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 10 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan bargidan 11 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Kiyim tekshiriladi; 12 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yoqaning ustidan bezak berganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Etak qismini bostirganda; D) Yelka ustidan bezak berganda; 13 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Paxta, zig'ir; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta jun; 14 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Vaqtincha qaviq; 15 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 16 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 15 sm; B) 10 sm; C) 20 sm; D) 30 sm; 17 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) To'g'ri choklar; B) Baxyaqator choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) Zig-zag choklar; 18 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 19 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 4 xil; B) 3 xil; C) 2 xil; D) 5 xil; 20 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ip yordamida; B) Moki yordamida; C) Igna yordamida: D) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida 21 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Petlya, baxyaqator; C) Yo'rma, petlya D) Yo'rma, baxyaqator; 22 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Yugiruvchi; D) Gul bosuvchi; 23 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 5 xil; C) 2 xil; D) 4 xil; 24 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; 25 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 26 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 27 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 28 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida B) kiyim etak qisimlarida; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Biriktirib tikish; 29 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 30 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Sidirg'a C) Bosma; D) Tukli; 31 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Atlas; B) Sarja; C) Polotno (bo'z); D) Satin; 32 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Gul bossuvchi deyiladi; B) Yigiruvchi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 33 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; D) Iplar tarang tortilganligi; 34 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 35 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 36 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Oq rang; D) Har xil 37 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 20-25; C) 18-20; D) 35; 38 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal bilan bir xil; B) Qora rang; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 39 / 40 Ziy chok turini toping? A) Biriktirma chok; B) Qo'sh chok; C) Mag'iz chok; D) Tutashtirma chok; 40 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) tepkining ishlamaydi; B) ignaning noto'g'ri balandligi C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) ipning noto'g'ri taqilishi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya