Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 8 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 16 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 24 soatgacha; 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi yaxshi; C) Darsni òzlashtirishi òrta; D) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; 3 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 56 kg C) 8. 67 kg D) 8. 61 kg 4 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 5 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1942- yilda 6 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 7 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Qaynoq choyga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 8 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Gretsiyada C) Janubiy sharqda D) Afg’onistonda 9 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 10 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 11 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Naycha devorlarining singanligi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; 12 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 13 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) tepkining ishlamaydi; B) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi C) ignaning noto'g'ri balandligi D) ipning noto'g'ri taqilishi; 14 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 5-10 sm; B) 10-15 sm; C) 20-30 sm; D) 20-25 sm; 15 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; B) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; 16 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 15 sm; B) 10 sm; C) 30 sm; D) 20 sm; 17 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; C) Ish vaqtidan tashqari ishlash; D) Ishning og'irligi; 18 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 2 ta; C) 6 ta; D) 3 ta; 19 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, C) Pishiqroq; D) Ipi dag'al 20 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Ipak, zig'ir; B) Paxta jun; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta, zig'ir; 21 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 35; C) 20-25; D) 18-20; 22 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 3 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 23 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Har xil D) Oq rang; 24 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 2 gurppaga B) 4 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 3 gurppaga; 25 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Bo'yoqchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) Yigiruvchi; 26 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; B) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; C) 2 ta. Qo'l yuritgich; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 27 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Qo'sh chok; C) Mag'iz chok; D) Biriktirma chok; 28 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Igna yordamida: B) Ip yordamida; C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Moki yordamida; 29 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 30 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 31 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 32 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 4 xil; B) 2 xil; C) 3 xil; D) 5 xil; 33 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Kiyim mag'izlarida; 34 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 35 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Tugma qadashda; 36 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Etak qismini bostirganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 37 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 38 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 39 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Archa chok: C) Qaviq chok; D) Bezak chok; 40 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Farqi yo'q; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Qalin gazlama tomonidan; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya