Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 71 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 2 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 16 soatgacha; D) 18 soatgacha; 3 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 4 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 61 kg C) 8. 72 kg D) 8. 67 kg 5 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 6 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Xitoydan C) Afg’onistondan D) Hindistondan 7 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) B 2 vaB 12 C) A va B 12 D) A va B 2 8 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 9 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 10 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Sabzisi pishguncha C) Kartoshkasi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 11 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 4 gurppaga; C) 3 gurppaga; D) 2 gurppaga 12 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 2 ta. Qo'l yuritgich; B) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; 13 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 14 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 15 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Qoplama bezaklarni ulashda; B) Tugma qadashda; C) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 16 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Biriktirib tikish; C) kiyim etak qisimlarida; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 17 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: C) Qora rang; D) Asosiy detal bilan bir xil; 18 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; B) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; 19 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Har xil C) Qora rang; D) Oq rang; 20 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) Gul bossuvchi deyiladi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 21 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.5 B) 1.7 C) 10 D) 0.1 22 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Ingichka bo'ladi; 23 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 24 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Yupqa gazlama tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Ixtiyoriy tomonidan; 25 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ignadagi nuqsonlar; B) Ipning sifatsizligi; C) Naycha devorlarining singanligi; D) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; 26 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Polotno (bo'z); B) Atlas; C) Satin; D) Sarja; 27 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 4 xil; C) 3 xil; D) 2 xil; 28 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Etak qismini bostirganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 29 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi B) ignaning noto'g'ri balandligi C) ipning noto'g'ri taqilishi; D) tepkining ishlamaydi; 30 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; C) Ishning og'irligi; D) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; 31 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Archa chok: B) Salqi chok; C) Qaviq chok; D) Bezak chok; 32 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Petlya, baxyaqator; C) Baxyaqator; D) Yo'rma, baxyaqator; 33 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 34 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Bo'yoqchi; C) To'quvchi; D) Yugiruvchi; 35 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Vaqtincha qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Sirma qaviq; 36 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 37 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Ipak, zig'ir; C) Paxta, zig'ir; D) Zig'ir, ipak; 38 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Ip yordamida; C) Igna yordamida: D) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida 39 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Kiyim mag'izlarida; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 40 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Bosma; C) Tukli; D) Gulli; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 6 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24