Texnologiya attestatsiya №6

0%
0

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6

Qizlar uchun!

1 / 40

7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

2 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha?

3 / 40

Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan?

4 / 40

Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan?

5 / 40

Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi?

6 / 40

Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi?

7 / 40

Pishloqda qanday vitaminlar bor?

8 / 40

O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi?

9 / 40

Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi?

10 / 40

Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon?

11 / 40

Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi?

12 / 40

Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar?

13 / 40

Mashinaga moy surishni qachon man etiladi?

14 / 40

Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi?

15 / 40

Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi?

16 / 40

Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ]

17 / 40

Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi?

18 / 40

Igna sinish sababini aniqlang?

19 / 40

Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi?

20 / 40

Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi...

21 / 40

Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak?

22 / 40

Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik....

23 / 40

Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang?

24 / 40

Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi?

25 / 40

Ip tashlab tikish sababini aniqlang?

26 / 40

Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi?

27 / 40

Dazmollash usullari necha xil?

28 / 40

Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi?

29 / 40

Ustki ipning uzilish sababini aniqlang

30 / 40

Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi?

31 / 40

Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi?

32 / 40

Universal mashina qanday choklarni bajaradi?

33 / 40

Dazmol bosishdan avval .....

34 / 40

Toladan ip tayyorlovchining kasbi?

35 / 40

Qaviqlar tuzilish jihatidan...

36 / 40

Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq?

37 / 40

Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan?

38 / 40

Baxya qanday hosil bo'ladi?

39 / 40

Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi?

40 / 40

Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

 

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0