Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 130 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 3 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) O’rik sharbatiga 4 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 5 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 6 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 7 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 8 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 2000 yildan beri 9 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynaguncha isitiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 10 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Katta kubikcha qilib 11 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; B) Mashina tozalangandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 12 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 3 ta; B) 2 ta; C) 4 ta; D) 6 ta; 13 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Polotno (bo'z); C) Satin; D) Atlas; 14 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 10 sm; B) 15 sm; C) 30 sm; D) 20 sm; 15 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Ipak, zig'ir; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta, zig'ir; 16 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 17 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 18 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 18-20; C) 30; D) 20-25; 19 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Kiyim mag'izlarida; 20 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi dag'al B) Pishiqroq; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi silliq, tekis; 21 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ipning sifatsizligi; B) Ignadagi nuqsonlar; C) Naycha devorlarining singanligi; D) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; 22 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Qora rang; B) Farqi yo'q; C) Oq rang; D) Har xil 23 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Archa chok: B) Bezak chok; C) Salqi chok; D) Qaviq chok; 24 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 4 gurppaga; B) 3 gurppaga; C) 2 gurppaga D) 5 gurppaga; 25 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Gul bosuvchi; D) Yugiruvchi; 26 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Biriktirma chok; C) Tutashtirma chok; D) Qo'sh chok; 27 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Etak qismini bostirganda; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 28 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) kiyim etak qisimlarida; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 29 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Gul bossuvchi deyiladi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Yigiruvchi; 30 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 31 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Qora rang; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 32 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 33 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 34 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Yupqa gazlama tomonidan; 35 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 36 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-30 sm; C) 5-10 sm; D) 20-25 sm; 37 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 38 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Igna yordamida: C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Ip yordamida; 39 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) tepkining ishlamaydi; B) ignaning noto'g'ri balandligi C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) ipning noto'g'ri taqilishi; 40 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Shnur tekshiriladi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24