Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 14 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Mineral moddalar; 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 3 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B 2 C) A va S D) A va B1 4 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 5 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 2000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) 3000 yildan beri 6 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Qaynaguncha isitiladi. 7 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 8 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 9 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 10 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Gretsiyada C) Janubiy Uelsda D) Janubiy sharqda 11 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) tepkining ishlamaydi; D) ignaning noto'g'ri balandligi 12 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 4 xil; C) 5 xil; D) 2 xil; 13 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; 14 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Zig-zag choklar; B) Baxyaqator choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) To'g'ri choklar; 15 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Atlas; C) Polotno (bo'z); D) Satin; 16 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Yoqaning ustidan bezak berganda; C) Etak qismini bostirganda; D) Yelka chokida, yon, va h.k; 17 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Vaqtincha qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Sirma qaviq; 18 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Tukli; C) Bosma; D) Sidirg'a 19 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 20 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 21 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; C) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: D) Asosiy detal bilan bir xil; 22 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 23 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Kiyim mag'izlarida; 24 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Ingichka bo'ladi; B) Yaltiroq bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 25 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 26 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 27 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ipning sifatsizligi; B) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 28 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 10 B) 0.5 C) 0.1 D) 1.7 29 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Bezak chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 30 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-30 sm; C) 20-25 sm; D) 5-10 sm; 31 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Farqi yo'q; 32 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Ish vaqtidan tashqari ishlash; C) Ishning og'irligi; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 33 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 6 ta; B) 3 ta; C) 4 ta; D) 2 ta; 34 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Gul bosuvchi; D) Yugiruvchi; 35 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Ipak, zig'ir; B) Zig'ir, ipak; C) Paxta jun; D) Paxta, zig'ir; 36 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) Yigiruvchi; C) To'quvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 37 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 4 xil; B) 3 xil; C) 2 xil; D) 5 xil; 38 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 30 sm; C) 15 sm; D) 10 sm; 39 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Har xil C) Qora rang; D) Farqi yo'q; 40 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Qo'l quruq bo'ladi; C) Kiyim tekshiriladi; D) Dazmol tozalanadi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya