Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Parmalash C) Jilvirlash D) Frezalash 2 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 50 mm gacha C) 35 mm gacha D) 30 mm gacha 3 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 4 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 5 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 300 gr C) 250 gr D) Bir kosa 6 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va B 2 C) A va E D) A va S 7 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 8 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 9 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Tilik, tilik qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Katta kubikcha qilib 10 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qaynatib, dimlanib C) Jazlanib, qaynatilub D) Qovirib. 11 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Iplar tarang tortilganligi; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 12 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Polotno (bo'z); C) Satin; D) Atlas; 13 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 14 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Baxyaqator choklar; B) To'g'ri choklar; C) Zig-zag choklar; D) Birlashtiruvchi a bezak choklar; 15 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 16 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 3 gurppaga; B) 4 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 2 gurppaga 17 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 18 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 19 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; C) Ish vaqtidan tashqari ishlash; D) Ishning og'irligi; 20 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi C) tepkining ishlamaydi; D) ipning noto'g'ri taqilishi; 21 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 22 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Yo'rma, baxyaqator; C) Yo'rma, petlya D) Baxyaqator; 23 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Sirma qaviq; B) Vaqtincha qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Salqi qaviq; 24 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 25 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida C) Biriktirib tikish; D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 26 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Qalin gazlama tomonidan; D) Yupqa gazlama tomonidan; 27 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 28 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Yoqaning ustidan bezak berganda; D) Etak qismini bostirganda; 29 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Qora rang; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 30 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Dazmol tozalanadi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Shnur tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 31 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 5 xil; B) 4 xil; C) 3 xil; D) 2 xil; 32 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 5 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 33 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Yugiruvchi; B) Bo'yoqchi; C) Gul bosuvchi; D) To'quvchi; 34 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 35 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Tugma qadashda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 36 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Qaviq chok; C) Archa chok: D) Bezak chok; 37 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 38 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) Gul bossuvchi deyiladi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 39 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 30 sm; B) 15 sm; C) 10 sm; D) 20 sm; 40 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, B) Ipi dag'al C) Ipi silliq, tekis; D) Pishiqroq; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya