Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 75 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 30 dan ortiq; C) 10 dan ortiq; D) 20 dan ortiq; 2 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning yumshoqlik hususiyati B) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati C) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati D) Metallning cho’ziluvchanligi 3 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Vitaminlar; B) Oqsillar; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 4 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba va metchik B) Otvyorka C) Metchik D) Planshayba 5 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni past darajada òzlashtirgan; B) Darsda òzlashtirishi past; darajada; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 6 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 20 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 18 soatgacha; 7 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 8 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 30 mm gacha B) 40 mm gacha C) 50 mm gacha D) 35 mm gacha 9 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Vitaminlar; B) Uglevodlar; C) Yoģlar; D) Oqsillar; 10 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Yoģlar; 11 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVIII asrda C) XVII asrda D) 1492-yilda 12 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 13 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish 14 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 15 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 16 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 72 kg C) 8. 61 kg D) 8. 67 kg 17 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin B) Kosalarga suzishdan oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 18 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 20-35 daqiqa 19 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va E C) A va S D) A va B 2 20 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Sabzisi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 21 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Shay C) Cha D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 22 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 300 gr C) 200 gr D) 250 gr 23 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 24 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 25 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 26 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Hindistondan C) Afg’onistondan D) Xitoydan 27 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. C) Paast olovda qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 28 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 29 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 45% D) 87% 30 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) A va B 2 D) B 2 vaB 12 31 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 32 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Qovurma mastava D) Parhiz taom turi 33 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy sharqda C) Afg’onistonda D) Janubiy Uelsda 34 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib. C) Qaynatib, dimlanib D) Qovirib. 35 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 36 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Qaynoq choyga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 37 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 38 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Tilik, tilik qilib 39 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 3000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 40 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-7 daqiqa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24