Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 95 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 4 xil B) 2 xil C) 5 xil D) 3 xil 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi òrta; B) Darsni òzlashtirishi yaxshi; C) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; D) Darsni òzlashtirishi past; 4 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Mineral moddalar; C) Klechatka; D) Uglevodlar; 5 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 6 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Past haroratda 0+6°C da; B) 0-6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Yuqori haroratda 0+5°C da; 7 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 35 mm gacha B) 50 mm gacha C) 30 mm gacha D) 40 mm gacha 8 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6 C) 6.2 D) 6.5 9 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) kazein, rezina, sintetik C) fenofarmaldegin, korbomid D) albumin, kazein, suyak yelimi 10 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Uqlevodlar; B) Suv; C) Yoģlar; D) Vitaminlar; 11 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan bargidan 12 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) Kampotga. 13 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) A va B 12 C) A va B 2 D) B va S 14 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 15 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 82% C) 87% D) 67% 16 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1942- yilda C) 1492-yilda D) XVII asrda 17 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-10 daqiqa D) 5-7 daqiqa 18 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 19 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 20 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Paast olovda qaynatiladi. D) Qaynaguncha isitiladi. 21 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Kichik kubikcha qilib 22 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 23 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Barcha masalliqlari pishgach C) Sabzisi pishguncha D) Kartoshkasi pishguncha 24 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma mastava D) Qaynatma sho’rva 25 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Afg’onistonda C) Janubiy sharqda D) Janubiy Uelsda 26 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 27 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Shay D) Chay 28 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Qora sabzini 29 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 30 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 31 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va S D) A va B 2 32 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib. 33 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 25-35 daqiqa 34 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 35 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Hindistondan C) Afg’onistondan D) Xitoydan 36 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 250 gr C) Bir kosa D) 200 gr 37 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 38 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) XIX asrdan beri D) 3000 yildan beri 39 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Oqsilga boy D) Kaloriyaga boy 40 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Kosalarga suzishdan oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 34 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24