Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 1 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 2 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 3 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 5 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 4 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 175 sm B) 160 sm C) 164 sm D) 170 sm 5 / 40 Ikkala tomonidan bir xil ko'rinishga ega bo'lgan gazlamalar......? A) Atlas o'rilishdagi gazlama B) Satin o'rilishdagi gazlama C) Polotno o'rilishdagi gazlama D) Sarja o'rilishdagi gazlama 6 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak B) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi C) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q 7 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish B) Barchasi C) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish D) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash 8 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Gazak uchun buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 9 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi B) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi C) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi D) Barchasi 10 / 40 Bukib tikish bu......? A) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish B) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash C) Barchasi D) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish 11 / 40 Listochka nima? A) Belbog' ilgich B) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi C) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato D) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi 12 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Nina bilan ishlash B) Tikuv mashinasida ishlash C) Qaychi bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 13 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak B) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari C) Barchasi D) Chatib tikiladi va mahkanlanadi 14 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. B) Barchasi C) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi D) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik 15 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish B) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish C) Oddiy yoki navlab D) Dag'al yoki tortish 16 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak B) Tepa, kizak, jiyak C) Ichi, orqasi, oldi, bezagi D) Tepa, yon, oldi 17 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 5 ta B) 4 ta C) 7 ta D) 6 ta 18 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Birinchi navli un B) Oliy navli un C) Barchasi D) Ikkinchi navli un 19 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Oshxona kombayni C) Sharbat siqqich D) Go'sht maydalagich 20 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 225 B) 200 C) 225 D) 190 21 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) Barchasi B) 1 xil: atsetat ipak C) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak D) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak 22 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Barchasi B) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish D) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash 23 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Yopiq buterbrodlar D) Ochiq buterbrodlar 24 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Ustki kiyim B) Maxsus kiyim C) Yengil kiyim D) Maishiy kiyim 25 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha B) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha C) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha D) Yillik ish reja asosida 26 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 10 - 12 sm B) 18 - 20 sm C) 15 - 18 sm D) 10 - 15 sm 27 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 50 - 55 g B) 45 - 55 g C) 30 - 35 g D) 40 - 45 g 28 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Oliy navli un B) Ikkinchi navli un C) Barchasi D) Birinchi navli un 29 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Kubchalar B) Yaproqlash C) Somoncha D) Parraklash 30 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish B) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash C) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish D) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash 31 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Kubcha B) Somoncha C) Yaproqlash D) Parraklash 32 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq va gazak uchun B) Ochiq va yopiq C) Ochiq, yopiq va gazak uchun D) Gazak uchun va turli xil 33 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Kub, uchburchak, doira B) Romb, doira, to'rtburchak C) Kub, romb, doira D) Aylana, dumaloq, romb 34 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Ochiq buterbrod B) Gazak uchun buterbrod C) Yopiq buterbrod D) Kanape buterbrod 35 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash B) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish C) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish D) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 36 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Ikkinchi navli un B) Barchasi C) Birinchi navli un D) Oliy navli un 37 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi B) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... C) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi D) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi 38 / 40 Zashiplar nima? A) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar B) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar C) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar D) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu 39 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi B) Barchasi C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq 40 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Vafli choki B) Janda chok C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya