Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 2 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 2 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 3 / 40 Ziy chok turini toping? A) Qo'sh chok; B) Tutashtirma chok; C) Biriktirma chok; D) Mag'iz chok; 4 / 40 Kalka nima? A) Katakli qaģoz: B) Qora qaģoz C) Oppoq qaģoz; D) Shaffof qaģoz; 5 / 40 Erkaklar ko'ylagida yeng.......? A) Moskovcha chokda tikiladi B) Tahlama berib tikiladi C) Janda chokida tikiladi D) Yeng o'miziga o'rab tikiladi 6 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 4 ta B) 6 ta C) 2 ta D) 5 ta 7 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha B) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha C) Yillik ish reja asosida D) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha 8 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Gazak uchun buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 9 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 40 - 45 g B) 30 - 35 g C) 45 - 55 g D) 50 - 55 g 10 / 40 Bukib tikish bu......? A) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish B) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish C) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash D) Barchasi 11 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Yengil kiyim B) Maishiy kiyim C) Ustki kiyim D) Maxsus kiyim 12 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Oliy navli un B) Ikkinchi navli un C) Barchasi D) Birinchi navli un 13 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish B) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish C) Barchasi D) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash 14 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish B) Barchasi C) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash D) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 15 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'lda va dazmolda B) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan C) Mashinada bajariladigan D) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan 16 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak B) Barchasi C) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari D) Chatib tikiladi va mahkanlanadi 17 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Janda chok B) Vafli choki C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 18 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Gazak uchun va turli xil B) Ochiq va gazak uchun C) Ochiq va yopiq D) Ochiq, yopiq va gazak uchun 19 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 100 sm B) 85 sm C) 65 sm D) 75 sm 20 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi B) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi C) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi D) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi 21 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish B) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash C) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish D) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash 22 / 40 Listochka nima? A) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi B) Belbog' ilgich C) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi D) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato 23 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Tikuv mashinasida ishlash B) Qaychi bilan ishlash C) Nina bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 24 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 200 B) 225 C) 225 D) 190 25 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 10 - 15 sm B) 18 - 20 sm C) 10 - 12 sm D) 15 - 18 sm 26 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga B) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga C) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga D) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga 27 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Kanape buterbrod B) Gazak uchun buterbrod C) Ochiq buterbrod D) Yopiq buterbrod 28 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Parraklash B) Somoncha C) Yaproqlash D) Kubcha 29 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish B) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish C) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash D) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 30 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 6 ta B) 7 ta C) 5 ta D) 4 ta 31 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak B) 1 xil: atsetat ipak C) Barchasi D) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak 32 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, yon, oldi B) Tepa, kizak C) Tepa, kizak, jiyak D) Ichi, orqasi, oldi, bezagi 33 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi B) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik C) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. D) Barchasi 34 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Yopiq buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Ochiq buterbrodlar D) Gazak uchun buterbrodlar 35 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi B) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 36 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki tortish B) Oddiy yoki navlab C) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish D) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish 37 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Shoyi, paxta tolali, sintetika B) Batist, sherst, zig'ir C) Paxta tolali, sun'iy, sherst D) Paxmoq, bumazeya, surp 38 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Somoncha B) Kubchalar C) Parraklash D) Yaproqlash 39 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Oliy navli un B) Ikkinchi navli un C) Birinchi navli un D) Barchasi 40 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Qaytarib tikib dazmollanadi B) Bukiladi va tikiladi C) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash D) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya