Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 2 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; B) Darsni òzlashtirishi past; C) Darsni òzlashtirishi òrta; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 2 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Sabzisi pishguncha D) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach 3 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 4 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 5 / 40 Qaysi gazlamalarda ko'ylakni qiya yo'nalishda bichish mumkin? A) Sirg'anadigan ipakli gazlamalarda B) Sidirg'a gazlamalarda C) Katak va yo'l - yo'lli gazlamalarda D) Tukli gazlamalarda 6 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 75, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 7 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Qaychi bilan ishlash B) Nina bilan ishlash C) Tikuv mashinasida ishlash D) Dazmol bilan ishlash 8 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash B) Qaytarib tikib dazmollanadi C) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash D) Bukiladi va tikiladi 9 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi B) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi C) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi D) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi 10 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish B) Dag'al yoki tortish C) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish D) Oddiy yoki navlab 11 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Ochiq buterbrod B) Kanape buterbrod C) Gazak uchun buterbrod D) Yopiq buterbrod 12 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Kub, romb, doira B) Romb, doira, to'rtburchak C) Kub, uchburchak, doira D) Aylana, dumaloq, romb 13 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik B) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi C) Barchasi D) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. 14 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Gazak uchun buterbrodlar C) Kanape buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 15 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Yaproqlash B) Parraklash C) Kubchalar D) Somoncha 16 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan B) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan C) Mashinada bajariladigan D) Qo'lda va dazmolda 17 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Barchasi B) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi C) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi D) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi 18 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Ikkinchi navli un B) Oliy navli un C) Birinchi navli un D) Barchasi 19 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Barchasi B) Ikkinchi navli un C) Oliy navli un D) Birinchi navli un 20 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi B) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi C) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 21 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak, jiyak B) Tepa, kizak C) Tepa, yon, oldi D) Ichi, orqasi, oldi, bezagi 22 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Go'sht maydalagich C) Oshxona kombayni D) Sharbat siqqich 23 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 85 sm B) 65 sm C) 100 sm D) 75 sm 24 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak B) Barchasi C) 1 xil: atsetat ipak D) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak 25 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish B) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) Barchasi D) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash 26 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq va yopiq B) Ochiq, yopiq va gazak uchun C) Ochiq va gazak uchun D) Gazak uchun va turli xil 27 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 15 - 18 sm B) 10 - 12 sm C) 10 - 15 sm D) 18 - 20 sm 28 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Vafli choki B) Bostirma chok C) Janda chok D) Ag'darma chok 29 / 40 Chatish bu.......? A) Chatib tikiladi va mahkanlanadi B) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari C) Barchasi D) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak 30 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha B) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha C) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha D) Yillik ish reja asosida 31 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 5 ta B) 7 ta C) 4 ta D) 6 ta 32 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Yopiq buterbrodlar C) Ochiq buterbrodlar D) Kanape buterbrodlar 33 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish B) Barchasi C) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash D) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish 34 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish B) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish C) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash D) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash 35 / 40 Zashiplar nima? A) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar B) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu C) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar D) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar 36 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish B) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 37 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Batist, sherst, zig'ir B) Shoyi, paxta tolali, sintetika C) Paxta tolali, sun'iy, sherst D) Paxmoq, bumazeya, surp 38 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Yengil kiyim B) Maxsus kiyim C) Ustki kiyim D) Maishiy kiyim 39 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga B) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga C) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga D) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga 40 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 45 - 55 g B) 30 - 35 g C) 40 - 45 g D) 50 - 55 g 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya