Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba va metchik B) Metchik C) Planshayba D) Otvyorka 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 3 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVIII asrda C) XVII asrda D) 1492-yilda 4 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Kaloriyaga boy D) Oqsilga boy 5 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Yo'rma, baxyaqator; C) Yo'rma, petlya D) Petlya, baxyaqator; 6 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 7 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 28-30; D) 30-36; 8 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Jaket, yubkalar B) Ich kiyim C) Ish kiyim D) Ust kiyim 9 / 40 .........Maxsus joyda saqlash, uchini yuqoriga qilib ushlamaslik, ish joyida ochiq holda qoldirmaslik, mashinaning harakatlanuvchi qismlari yoniga qo'ymaslik kerak. A) Dazmol bilan ishlash B) Tikuv mashinasida ishlash C) Nina bilan ishlash D) Qaychi bilan ishlash 10 / 40 Nuqsonli gavda tuzilishi......? A) Kuraklarning biri bukr, ikkinchisi gerdayganroq bo'ladi B) Barchasi C) Ya'ni ko'krak pastda yoki tepada joylashishi D) Yelkaning bir tomoni baland, bir tomoni past, ko'kraklarning biri katta ikkinchisi kichikroq 11 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) Barchasi C) Dazmollanadi D) Ho'llab, quritib dazmollanadi 12 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Barchasi C) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok D) Vafli choki, kantli tahlamali chok 13 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Kefir B) Qatiq C) Smetana D) Tvorog 14 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi B) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 15 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) 1 xil: qattiq ( presslangan) C) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar D) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi 16 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li va yog'siz bo'ladi B) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi C) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi D) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi 17 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Seryog' sut D) Sterilizatsiya qilingan sut 18 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish B) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish C) Barchasi D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 19 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 14 - 18 soat B) 15 - 17 soat C) 10 - 12 soat D) 12 - 18 soat 20 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Ko'ylakni etagini ulash B) Yeng o'miziga yengni ulash C) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash D) Barchasi 21 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Kiyim choklarini tekislash C) Bostirib dazmollash D) Dazmollash 22 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' B) Yubka etagi - pastdan yuqoriga C) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng D) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa 23 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 120, ip - 30 D) Nina - 100, ip 50 - 60 24 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Tvorog C) Sut D) Kefir 25 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Sirma choki B) Izma choki C) Janda choki D) Vafli choki 26 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi B) Barchasi C) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi D) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi 27 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish D) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish 28 / 40 Moda bu.....? A) Bu turmushning tashqi ko'rinishi B) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi C) Barchasi D) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir 29 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Bug'lash B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Suv sepib dazmollash D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 30 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Sut hosil qiladi B) Suv hosil qiladi C) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir D) Qattiq bo'lib qoladi 31 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Ivitilmaydi C) Suv yordamida D) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida 32 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 75, ip 30 - 40 33 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Seryog' sut 34 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 3 xili B) 4 xili C) 2 xili D) 5 xili 35 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi B) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi C) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi D) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi 36 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi B) Ho'llab dazmollanadi C) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz D) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli 37 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Ag'darma chok C) Bostirma chok D) Yashirin chok 38 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 13 - 15°C C) 10 - 14°C D) 15 - 16°C 39 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 110, ip 30 - 40 40 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Barchasi D) Qatiq mahsulotlari deb ataladi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya