Texnologiya attestatsiya №12

0%
0

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12

Qizlar uchun!

DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga  sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin.

Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! 

e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi.
Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling.

1 / 40

Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....?

2 / 40

Yelimlab biriktirish usulini ayting?

3 / 40

Sabzining tarkibida qancha suv bor?

4 / 40

Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi?

5 / 40

Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq?

6 / 40

Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi?

7 / 40

Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi?

8 / 40

Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi?

9 / 40

Bukr gavda tuzilishi......?

10 / 40

Tikuv mashinasida tikish vaqtida ninani qancha vaqtda almashtirib turish kerak?

11 / 40

Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating?

12 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....?

13 / 40

Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....?

14 / 40

Pishloq xomashyosiga qarab.......?

15 / 40

Model bu.....?

16 / 40

Moda bu.....?

17 / 40

Kertim bu....?

18 / 40

Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....?

19 / 40

Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....?

20 / 40

Kefirning necha xili bor?

21 / 40

Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....?

22 / 40

Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki?

23 / 40

Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir?

24 / 40

Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......?

25 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst,

26 / 40

Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor....

27 / 40

Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi?

28 / 40

Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi?

29 / 40

Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....?

30 / 40

Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi?

31 / 40

Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......?

32 / 40

Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar.

33 / 40

Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi?

34 / 40

Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating?

35 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....?

36 / 40

......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin?

37 / 40

Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud?

38 / 40

Smetanani ivish harorati necha gradus?

39 / 40

Pishloq nechta guruhga bo'linadi?

40 / 40

Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Iltimos, reklama blokeringizni o’chiring!

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0