Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detallar enini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detal chuqurligini o’lchash uchun 2 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Vitamin; C) Mineral moddalar; D) Klechatka; 3 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 4 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 5 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Petlya, baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 6 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 6 ta; C) 4 ta; D) 3 ta; 7 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 152 sm; C) 160 sm; D) 145 sm; 8 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 18 asrda B) 16 asrda C) 17 asrda D) 19 asrda 9 / 40 Gazlamaning asosiy o'rilishlariga qanday o'rilishlar kiradi? A) Siniq sarja, ko'ndalang reps B) Polotno, sarja, satin C) Kuchaytirilgan sarja, rogojka D) Reps, atlas 10 / 40 Bukr gavda tuzilishi......? A) Ya'ni, kuraklar keng rivojlangan, ko'kraklar esa rivojlanmagan, yoki kam rivojlangan B) Yelka va qo'llar oldinga egilgan C) Barchasi D) Orqaning belgacha uzunligi ko'payib, oldning belgacha uzunligi kamayib boradi: Or.uz>Olduz 11 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 13 - 15°C C) 15 - 16°C D) 10 - 14°C 12 / 40 Kertim bu....? A) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi B) 3 mm qo'yilgan joy C) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib D) Barchasi 13 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Seryog' sut 14 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 3 xili B) 4 xili C) 2 xili D) 5 xili 15 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 110, ip 30 - 40 16 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Barchasi C) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi D) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi 17 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi B) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar C) 1 xil: qattiq ( presslangan) D) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) 18 / 40 Moda bu.....? A) Barchasi B) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir C) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Bu turmushning tashqi ko'rinishi 19 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Kefir C) Tvorog D) Sut 20 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Vafli choki, kantli tahlamali chok C) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok D) Barchasi 21 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Kefir C) Smetana D) Qatiq 22 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish B) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish C) Barchasi D) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish 23 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi B) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi C) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 24 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Tvorog B) Sut C) Qatiq D) Pishloq 25 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Ivitilmaydi B) Suv yordamida C) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida D) Sut yordamida 26 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 10 - 12 soat B) 14 - 18 soat C) 12 - 18 soat D) 15 - 17 soat 27 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 120, ip - 30 28 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 6 ta B) 2 ta C) 5 ta D) 4 ta 29 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa B) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa 30 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi 31 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Barchasi D) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi 32 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. C) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari 33 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini tekislash B) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash C) Bostirib dazmollash D) Dazmollash 34 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Smetana B) Tvorog C) Qaymoq D) Qatiq 35 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Qatiq C) Tvorog D) Semetana 36 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Ag'darma chok B) Izma chok C) Bostirma chok D) Yashirin chok 37 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Sirma choki B) Vafli choki C) Izma choki D) Janda choki 38 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish B) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish C) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 39 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Qattiq bo'lib qoladi B) Suv hosil qiladi C) Sut hosil qiladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 40 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Yeng o'miziga yengni ulash B) Ko'ylakni etagini ulash C) Barchasi D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya