Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Uglevodlar; 2 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga B) Metalning suyuqlanishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga 3 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va B 2 D) A va E 4 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 5 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Shnur tekshiriladi; 6 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Qora rang; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal bilan bir xil; 7 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 164 sm B) 175 sm C) 160 sm D) 170 sm 8 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,5-0,7; C) 0,1-1,2; D) 0,7-1; 9 / 40 To'liqlik bu......? A) Ko'krak yarim aylana B) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi shakl berish C) Ko'krak yarim aylana bel yarim aylana,bo'ksa yarim aylana o'lchab ular orasidagi farqqa aytiladi D) Barchasi 10 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollash.....? A) Gazlama g'ijimini dazmollash B) Tayyor kiyimni dazmollash C) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish D) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni dazmollash 11 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak B) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q C) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 12 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Kefir C) Sut D) Tvorog 13 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari D) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. 14 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi B) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi C) Yog'li va yog'siz bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi 15 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi B) Barchasi C) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi D) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi 16 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Suv yordamida C) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida D) Ivitilmaydi 17 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Qattiq bo'lib qoladi B) Sut hosil qiladi C) Suv hosil qiladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 18 / 40 Model bu.....? A) Barchasi B) Kiyimning taqilmasi va to'rlari C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi 19 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish B) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish C) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 20 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Dazmollash B) Bostirib dazmollash C) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash D) Kiyim choklarini tekislash 21 / 40 Moda bu.....? A) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir B) Bu turmushning tashqi ko'rinishi C) Barchasi D) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi 22 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Ho'llab, quritib dazmollanadi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) Dazmollanadi D) Barchasi 23 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Suv sepib dazmollash B) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish C) Bug'lash D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 24 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi B) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak C) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak D) Shakldor chok 25 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa B) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa D) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa 26 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) 1 xil: qattiq ( presslangan) C) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar D) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi 27 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Smetana B) Qaymoq C) Tvorog D) Qatiq 28 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Tvorog B) Pishloq C) Sut D) Qatiq 29 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi 30 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 110, ip 30 - 40 31 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Barchasi D) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi 32 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Seryog' sut D) Yog'sizlantirilgan sut 33 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yubka etagi - pastdan yuqoriga B) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng C) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa D) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' 34 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi D) Ho'llab dazmollanadi 35 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qatiq C) Smetana D) Kefir 36 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 15 - 17 soat B) 14 - 18 soat C) 10 - 12 soat D) 12 - 18 soat 37 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qaymoq C) Semetana D) Qatiq 38 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 2 xili B) 5 xili C) 4 xili D) 3 xili 39 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 5 ta B) 2 ta C) 6 ta D) 4 ta 40 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Yeng o'miziga yengni ulash B) Ko'ylakni etagini ulash C) Barchasi D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya