Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 2 fikr bildirilgan 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6 C) 6.2 D) 6.5 2 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 300 gr C) Bir kosa D) 250 gr 3 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Sidirg'a C) Bosma; D) Tukli; 4 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,1-1,2; B) 0,7-1; C) 0,5-0,7; D) 0,4-0,5; 5 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollash.....? A) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni dazmollash B) Tayyor kiyimni dazmollash C) Gazlama g'ijimini dazmollash D) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish 6 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Qatiq mahsulotlari deb ataladi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Barchasi D) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi 7 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Bostirma chok B) Ag'darma chok C) Vafli choki D) Janda chok 8 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish B) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash C) Barchasi D) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish 9 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha B) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha C) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha D) Yillik ish reja asosida 10 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi uzun rolikli pichoq B) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi C) Barchasi D) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi 11 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Dazmol bilan ishlash B) Qaychi bilan ishlash C) Tikuv mashinasida ishlash D) Nina bilan ishlash 12 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak, jiyak B) Ichi, orqasi, oldi, bezagi C) Tepa, yon, oldi D) Tepa, kizak 13 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga B) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga C) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga D) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga 14 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari B) Chatib tikiladi va mahkanlanadi C) Barchasi D) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak 15 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 30 - 35 g B) 40 - 45 g C) 45 - 55 g D) 50 - 55 g 16 / 40 Listochka nima? A) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato B) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi C) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi D) Belbog' ilgich 17 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Gazak uchun buterbrod B) Kanape buterbrod C) Ochiq buterbrod D) Yopiq buterbrod 18 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 15 - 18 sm B) 18 - 20 sm C) 10 - 15 sm D) 10 - 12 sm 19 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Shoyi, paxta tolali, sintetika B) Paxta tolali, sun'iy, sherst C) Batist, sherst, zig'ir D) Paxmoq, bumazeya, surp 20 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki tortish B) Oddiy yoki navlab C) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish D) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish 21 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Maishiy kiyim B) Maxsus kiyim C) Ustki kiyim D) Yengil kiyim 22 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash B) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish C) Barchasi D) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish 23 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi B) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi C) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi D) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi 24 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan B) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan C) Mashinada bajariladigan D) Qo'lda va dazmolda 25 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) Barchasi B) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak C) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak D) 1 xil: atsetat ipak 26 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Gazak uchun va turli xil B) Ochiq, yopiq va gazak uchun C) Ochiq va yopiq D) Ochiq va gazak uchun 27 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Ikkinchi navli un B) Birinchi navli un C) Oliy navli un D) Barchasi 28 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Sharbat siqqich B) Go'sht maydalagich C) Mikser D) Oshxona kombayni 29 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Yopiq buterbrodlar D) Ochiq buterbrodlar 30 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Bukiladi va tikiladi B) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash C) Qaytarib tikib dazmollanadi D) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash 31 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Somoncha B) Parraklash C) Kubchalar D) Yaproqlash 32 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Birinchi navli un B) Ikkinchi navli un C) Oliy navli un D) Barchasi 33 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish B) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash D) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish 34 / 40 Zashiplar nima? A) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu B) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar C) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar D) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar 35 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi B) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi 36 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 100 sm B) 85 sm C) 75 sm D) 65 sm 37 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi B) Barchasi C) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi D) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi 38 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Romb, doira, to'rtburchak B) Kub, uchburchak, doira C) Kub, romb, doira D) Aylana, dumaloq, romb 39 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 5 ta B) 6 ta C) 4 ta D) 7 ta 40 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 225 B) 200 C) 225 D) 190 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya