Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6 B) 6.2 C) 6.5 D) 5.8 2 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 3 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 4 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) B va S javoblar to’g’ri 5 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 6 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 7 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 8 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 9 / 40 Duxoba, chiyduxoba, kapron, neylon matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarlidir B) Ho'llab siqiladi, quritiladi va gazlama sal namligida teskari tomonidan dazmollanadi C) Bu gazlamalar dekatirovka qilinmaydi D) Gazlama suvga bo'ktirib qo'yiladi va bug'li dazmolda asos ipi bo'ylab dazmollanadi 10 / 40 Bukr gavda tuzilishi......? A) Yelka va qo'llar oldinga egilgan B) Ya'ni, kuraklar keng rivojlangan, ko'kraklar esa rivojlanmagan, yoki kam rivojlangan C) Barchasi D) Orqaning belgacha uzunligi ko'payib, oldning belgacha uzunligi kamayib boradi: Or.uz>Olduz 11 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Kefir B) Tvorog C) Sut D) Qatiq 12 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi C) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 13 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Tvorog B) Sut C) Qatiq D) Pishloq 14 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng B) Yubka etagi - pastdan yuqoriga C) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' D) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa 15 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Bug'lash B) Suv sepib dazmollash C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 16 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Janda choki B) Izma choki C) Vafli choki D) Sirma choki 17 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Qatiq C) Tvorog D) Semetana 18 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 10 - 14°C B) 18 - 22°C C) 13 - 15°C D) 15 - 16°C 19 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) Ho'llab, quritib dazmollanadi C) Dazmollanadi D) Barchasi 20 / 40 Model bu.....? A) Barchasi B) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Kiyimning taqilmasi va to'rlari 21 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Vafli choki, kantli tahlamali chok B) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki C) Barchasi D) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok 22 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi B) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak C) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak D) Shakldor chok 23 / 40 Kertim bu....? A) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi B) 3 mm qo'yilgan joy C) Barchasi D) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib 24 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi B) Ho'llab dazmollanadi C) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz D) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli 25 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 2 xili B) 4 xili C) 5 xili D) 3 xili 26 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Bostirib dazmollash C) Kiyim choklarini tekislash D) Dazmollash 27 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 10 - 12 soat B) 15 - 17 soat C) 12 - 18 soat D) 14 - 18 soat 28 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida C) Ivitilmaydi D) Suv yordamida 29 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q B) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak C) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 30 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir B) Qattiq bo'lib qoladi C) Suv hosil qiladi D) Sut hosil qiladi 31 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi B) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi C) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 32 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish B) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 33 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 6 ta B) 5 ta C) 4 ta D) 2 ta 34 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Seryog' sut B) Sterilizatsiya qilingan sut C) Yog'sizlantirilgan sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 35 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 36 / 40 Moda bu.....? A) Bu turmushning tashqi ko'rinishi B) Barchasi C) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir 37 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qaymoq C) Smetana D) Qatiq 38 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Pasterizatsiya qilingan sut B) Sterilizatsiya qilingan sut C) Yog'sizlantirilgan sut D) Seryog' sut 39 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Ag'darma chok B) Yashirin chok C) Izma chok D) Bostirma chok 40 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 120, ip - 30 D) Nina - 75, ip 80 - 100 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya