Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №12 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №12 InfoMaster Mart 3, 2022 33 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) kazein, rezina, sintetik C) albumin, kazein, suyak yelimi D) suyak yelimi, epoksid yellimi 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; C) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 2000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 3000 yildan beri 4 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 5 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Shnur tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 6 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Qoplama bezaklarni ulashda; B) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 7 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 20-nomerli; B) 30-nomerli; C) 80-nomerli; D) 10-nomerli; 8 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 9 / 40 To'liqlik bu......? A) Ko'krak yarim aylana bel yarim aylana,bo'ksa yarim aylana o'lchab ular orasidagi farqqa aytiladi B) Ko'krak yarim aylana C) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi shakl berish D) Barchasi 10 / 40 Gazlamalarning o'rilishlariga qarab qaysi ko'rsatkichlar belgilanadi? ] A) Gazlamaning bir tomonlama yoki nuqsonli ekanligini bildiradi B) Gazlamaning tuzilishi va xossalarini belgilaydi C) Gazlamaning o'ngi va teskari tomonini belgilash imkonini beradi D) Gazlamaning qalin, yupqaligini belgilaydi 11 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Seryog' sut D) Sterilizatsiya qilingan sut 12 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 5 ta B) 2 ta C) 4 ta D) 6 ta 13 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Yashirin chok C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 14 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi C) Barchasi D) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi 15 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 16 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q B) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak C) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 17 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Suv sepib dazmollash B) Bug'lash C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 18 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Smetana B) Kefir C) Qatiq D) Tvorog 19 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 120, ip - 30 D) Nina - 90, ip 60 - 80 20 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi B) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi C) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 21 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 75, ip 80 - 100 D) Nina - 110, ip 30 - 40 22 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Seryog' sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Pasterizatsiya qilingan sut D) Sterilizatsiya qilingan sut 23 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Barchasi B) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish C) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 24 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak B) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi C) Shakldor chok D) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak 25 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 10 - 14°C B) 15 - 16°C C) 18 - 22°C D) 13 - 15°C 26 / 40 Kertim bu....? A) 3 mm qo'yilgan joy B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) Barchasi D) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib 27 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Barchasi C) Vafli choki, kantli tahlamali chok D) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok 28 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Kefir B) Qatiq C) Sut D) Tvorog 29 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Barchasi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) Ho'llab, quritib dazmollanadi D) Dazmollanadi 30 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish D) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish 31 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 5 xili B) 4 xili C) 3 xili D) 2 xili 32 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma choki B) Janda choki C) Vafli choki D) Sirma choki 33 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Yeng o'miziga yengni ulash B) Barchasi C) Ko'ylakni etagini ulash D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 34 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Barchasi B) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi C) Sut mahsulotlari deb ataladi D) Qatiq mahsulotlari deb ataladi 35 / 40 Moda bu.....? A) Barchasi B) Bu turmushning tashqi ko'rinishi C) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir 36 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Smetana B) Tvorog C) Qaymoq D) Qatiq 37 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi B) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi C) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi D) Yog'li va yog'siz bo'ladi 38 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' B) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa C) Yubka etagi - pastdan yuqoriga D) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng 39 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Dazmollash C) Bostirib dazmollash D) Kiyim choklarini tekislash 40 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari D) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 23 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24