Texnologiya attestatsiya №12

0%
0

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12

Qizlar uchun!

DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga  sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin.

Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! 

e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi.
Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling.

1 / 40

Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....?

2 / 40

Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi.

3 / 40

Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan?

4 / 40

Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi?

5 / 40

Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi?

6 / 40

Toladan ip tayyorlovchining kasbi?

7 / 40

Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi?

8 / 40

Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....?

9 / 40

Oddiy ip gazlama zig'ir tola, gazlamalar qanday dekatirovka qilinadi?

10 / 40

Ayollar ko'ylagi yupqa (masalan, shifon) gazlamadan tikilsa, qaysi chokda tikiladi?

11 / 40

Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi?

12 / 40

Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......?

13 / 40

Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....?

14 / 40

Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating?

15 / 40

Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi?

16 / 40

Model bu.....?

17 / 40

Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir?

18 / 40

Kefirning necha xili bor?

19 / 40

Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....?

20 / 40

Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....?

21 / 40

Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....?

22 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....?

23 / 40

Moda bu.....?

24 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst,

25 / 40

Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating?

26 / 40

Pishloq nimalar yordamida ivitiladi?

27 / 40

Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor....

28 / 40

Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi?

29 / 40

Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......?

30 / 40

Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi?

31 / 40

Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....?

32 / 40

Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar.

33 / 40

Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki?

34 / 40

Kertim bu....?

35 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...?

36 / 40

Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi?

37 / 40

Kefir sut kislotasi va......?

38 / 40

Pishloq nechta guruhga bo'linadi?

39 / 40

Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi?

40 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0