Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №12 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №12 InfoMaster Mart 3, 2022 15 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) reyka qo‘yib biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) ariqcha va tirnoqli biriktirish 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni past darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 3 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 56 kg C) 8. 72 kg D) 8. 67 kg 4 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 5 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 6 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Paxta jun; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta, zig'ir; 7 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 3- 4 sm B) 1- 1,5 sm C) 0,5- 1 sm D) 2- 2,5 sm 8 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bort chok, taxlamalar; B) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; 9 / 40 Astarli gazlamalarning o'ngi qanday aniqlanadi? A) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi gulli, teskarisi yaltiroq bo'ladi B) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi silliqroq, teskarisi esa yaltiroqmas bo'ladi C) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi tukli va teskarisi yaltiroq bo'ladi D) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi doim sidirg'a rangda bo'ladi 10 / 40 Agar gazlama guli bir tomonlama bo'lsa yoki tukli bo'lsa, ko'ylakni.....? A) Ixtiyoriy yo'nalishda bichish kerak B) Andazalar qarama - qarshi qo'yib bichiladi C) Bir yo'nalishda bichish kerak D) Guli tukli albatta yuqoriga qaratib bichiladi 11 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Barchasi 12 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Seryog' sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 13 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Kefir B) Smetana C) Tvorog D) Qatiq 14 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash B) Barchasi C) Ko'ylakni etagini ulash D) Yeng o'miziga yengni ulash 15 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa B) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa C) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa 16 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida B) Sut yordamida C) Suv yordamida D) Ivitilmaydi 17 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak B) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi C) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak D) Shakldor chok 18 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi B) Ho'llab dazmollanadi C) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli D) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz 19 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini tekislash B) Dazmollash C) Bostirib dazmollash D) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash 20 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 6 ta B) 5 ta C) 2 ta D) 4 ta 21 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Qatiq B) Qaymoq C) Smetana D) Tvorog 22 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 120, ip - 30 D) Nina - 90, ip 60 - 80 23 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qatiq B) Tvorog C) Semetana D) Qaymoq 24 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok C) Barchasi D) Vafli choki, kantli tahlamali chok 25 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari B) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. C) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari 26 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish B) Barchasi C) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 27 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 28 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Bostirma chok B) Ag'darma chok C) Izma chok D) Yashirin chok 29 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Seryog' sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 30 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 5 xili B) 3 xili C) 4 xili D) 2 xili 31 / 40 Kertim bu....? A) Barchasi B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) 3 mm qo'yilgan joy D) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib 32 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Suv sepib dazmollash B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish D) Bug'lash 33 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi B) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi C) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi D) Barchasi 34 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) 1 xil: qattiq ( presslangan) C) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar D) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi 35 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Tvorog B) Sut C) Qatiq D) Pishloq 36 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 110, ip 30 - 40 B) Nina - 75, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 90, ip 60 - 80 37 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Suv hosil qiladi B) Qattiq bo'lib qoladi C) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir D) Sut hosil qiladi 38 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi B) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi C) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi D) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi 39 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish B) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish C) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 40 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Sut B) Qatiq C) Tvorog D) Kefir 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 9 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 2 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24