Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №12 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №12 InfoMaster Mart 3, 2022 44 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 2 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) ovalsimon, konussimon, bokasimon B) yumaloq, chuzunchoq, egri C) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar D) katta, o'rtacha, mayda 3 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 4 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 5 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 10 sm; C) 30 sm; D) 15 sm; 6 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Qaviq chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 7 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Jaket, yubkalar B) Ust kiyim C) Ich kiyim D) Ish kiyim 8 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; 9 / 40 Sherst matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Barchasi B) So'ngra mato teskarisidan bo'y ipi bo'ylab quriguncha dazmollanadi C) Choyshabni ho'llab o'raladi va 6 - 8 soat qo'yiladi D) Maxsus suyuqlik bilan 10 / 40 .....Tikish vaqtida to'g'ri o'tirish kerak. Buning uchun tikayotgan odam uning ninasidan 30 - 40 sm uzoqroqda o'tirish kerak. A) Nina bilan ishlash qoidalari B) Qaychi bilan ishlash qoidalari C) Mashinada ishlashda o'tirish qoidalari D) Qo'lda tikish qoidasi 11 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. D) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari 12 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 15 - 17 soat B) 12 - 18 soat C) 14 - 18 soat D) 10 - 12 soat 13 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini tekislash B) Bostirib dazmollash C) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash D) Dazmollash 14 / 40 Moda bu.....? A) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir B) Barchasi C) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi D) Bu turmushning tashqi ko'rinishi 15 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Qaymoq C) Smetana D) Qatiq 16 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki normallashtirilgan sigir, shuningdek, qo'y va echki suti yoki ular aralashmasidan ishlab chiqariladi. Bu......? A) Sut B) Qatiq C) Tvorog D) Pishloq 17 / 40 Kertim bu....? A) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) 3 mm qo'yilgan joy D) Barchasi 18 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 15 - 16°C B) 18 - 22°C C) 10 - 14°C D) 13 - 15°C 19 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish B) Barchasi C) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish D) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish 20 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa D) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa 21 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash B) Barchasi C) Ko'ylakni etagini ulash D) Yeng o'miziga yengni ulash 22 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 120, ip - 30 D) Nina - 75, ip 80 - 100 23 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 110, ip 30 - 40 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 75, ip 30 - 40 D) Nina - 100, ip 50 - 60 24 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 90, ip 60 - 80 25 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Ho'llab dazmollanadi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz D) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi 26 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 27 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Sut B) Qatiq C) Kefir D) Tvorog 28 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi B) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi C) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi D) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi 29 / 40 Model bu.....? A) Barchasi B) Kiyimning taqilmasi va to'rlari C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi 30 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li va yog'siz bo'ladi B) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi C) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi 31 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qatiq B) Tvorog C) Qaymoq D) Semetana 32 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi D) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak 33 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi B) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 34 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma choki B) Janda choki C) Sirma choki D) Vafli choki 35 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi C) 1 xil: qattiq ( presslangan) D) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar 36 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' B) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng C) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa D) Yubka etagi - pastdan yuqoriga 37 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir B) Sut hosil qiladi C) Suv hosil qiladi D) Qattiq bo'lib qoladi 38 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi B) Barchasi C) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi D) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi 39 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Yog'sizlantirilgan sut C) Seryog' sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 40 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Suv sepib dazmollash D) Bug'lash 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 34 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24