Texnologiya attestatsiya №12

0%
0

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12

Qizlar uchun!

DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga  sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin.

Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! 

e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi.
Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling.

1 / 40

Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi?

2 / 40

Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi.

3 / 40

Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi?

4 / 40

Pishloqda qanday vitaminlar bor?

5 / 40

Qaviqlar tuzilish jihatidan...

6 / 40

Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi?

7 / 40

Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng?

8 / 40

"Komplekt" deb nimaga aytiladi?

9 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dekatirovka........?

10 / 40

.........Maxsus joyda saqlash, uchini yuqoriga qilib ushlamaslik, ish joyida ochiq holda qoldirmaslik, mashinaning harakatlanuvchi qismlari yoniga qo'ymaslik kerak.

11 / 40

Smetanani ivish harorati necha gradus?

12 / 40

Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi?

13 / 40

Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi?

14 / 40

Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki?

15 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....?

16 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...?

17 / 40

Kefirning necha xili bor?

18 / 40

Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi?

19 / 40

Pishloq nimalar yordamida ivitiladi?

20 / 40

Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....?

21 / 40

Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi?

22 / 40

......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin?

23 / 40

Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....?

24 / 40

Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....?

25 / 40

Kefir sut kislotasi va......?

26 / 40

Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....?

27 / 40

Pishloq xomashyosiga qarab.......?

28 / 40

Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst,

29 / 40

Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor....

30 / 40

Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki?

31 / 40

Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......?

32 / 40

Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir?

33 / 40

Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......?

34 / 40

Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi?

35 / 40

Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi?

36 / 40

Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar.

37 / 40

Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....?

38 / 40

Pishloq nechta guruhga bo'linadi?

39 / 40

Kertim bu....?

40 / 40

Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0