Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Zashiplar nima? A) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu B) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar C) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar D) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar 2 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Mashinada bajariladigan B) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan C) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan D) Qo'lda va dazmolda 3 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak B) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak C) 1 xil: atsetat ipak D) Barchasi 4 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Yopiq buterbrodlar D) Ochiq buterbrodlar 5 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak, jiyak B) Tepa, kizak C) Tepa, yon, oldi D) Ichi, orqasi, oldi, bezagi 6 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 7 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash B) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish C) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish D) Barchasi 8 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash B) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish C) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash D) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish 9 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Aylana, dumaloq, romb B) Romb, doira, to'rtburchak C) Kub, uchburchak, doira D) Kub, romb, doira 10 / 40 Chatish bu.......? A) Chatib tikiladi va mahkanlanadi B) Barchasi C) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari D) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak 11 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Gazak uchun buterbrod B) Ochiq buterbrod C) Kanape buterbrod D) Yopiq buterbrod 12 / 40 Bichishda ishlatiladigan atamalar relef.....? A) Tikib ag'darilgan qism B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi D) Cho'ntak qismini berkituvchi bo'lak 13 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 14 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq va yopiq B) Ochiq, yopiq va gazak uchun C) Ochiq va gazak uchun D) Gazak uchun va turli xil 15 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Go'sht maydalagich B) Mikser C) Oshxona kombayni D) Sharbat siqqich 16 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 20-25; C) 30; D) 18-20; 17 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Birinchi navli un B) Oliy navli un C) Ikkinchi navli un D) Barchasi 18 / 40 Listochka nima? A) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi B) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi C) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato D) Belbog' ilgich 19 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. B) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi C) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik D) Barchasi 20 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 15 - 18 sm B) 18 - 20 sm C) 10 - 15 sm D) 10 - 12 sm 21 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Yaproqlash B) Parraklash C) Somoncha D) Kubchalar 22 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Barchasi B) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash C) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish D) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish 23 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Ochiq buterbrodlar C) Yopiq buterbrodlar D) Kanape buterbrodlar 24 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 190 B) 225 C) 225 D) 200 25 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 160 sm; B) 145 sm; C) 152 sm; D) 155 sm; 26 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Yaproqlash B) Kubcha C) Somoncha D) Parraklash 27 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Barchasi B) Oliy navli un C) Ikkinchi navli un D) Birinchi navli un 28 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Shoyi, paxta tolali, sintetika B) Batist, sherst, zig'ir C) Paxta tolali, sun'iy, sherst D) Paxmoq, bumazeya, surp 29 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... B) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi C) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi D) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi 30 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Yengil kiyim B) Ustki kiyim C) Maxsus kiyim D) Maishiy kiyim 31 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 7 ta B) 5 ta C) 6 ta D) 4 ta 32 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi B) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi C) Dastasi uzun rolikli pichoq D) Barchasi 33 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Nina bilan ishlash B) Tikuv mashinasida ishlash C) Qaychi bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 34 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Oddiy yoki navlab B) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish C) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish D) Dag'al yoki tortish 35 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga B) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga C) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga D) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga 36 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Ag'darma chok B) Janda chok C) Vafli choki D) Bostirma chok 37 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha B) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha C) Yillik ish reja asosida D) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha 38 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 75 sm B) 85 sm C) 65 sm D) 100 sm 39 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Barchasi B) Birinchi navli un C) Ikkinchi navli un D) Oliy navli un 40 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng B) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa C) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' D) Yubka etagi - pastdan yuqoriga 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya