Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatgacha; B) 16 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 24 soatgacha; 2 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 3 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 6 ta; C) 3 ta; D) 2 ta; 4 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 4 B) 2 C) 3 D) 5 5 / 40 To'liqlik bu......? A) Barchasi B) Ko'krak yarim aylana C) Ko'krak yarim aylana bel yarim aylana,bo'ksa yarim aylana o'lchab ular orasidagi farqqa aytiladi D) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi shakl berish 6 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 5 xili B) 2 xili C) 3 xili D) 4 xili 7 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Mashinada bajariladigan B) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan C) Qo'lda va dazmolda D) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan 8 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Tepa, kizak B) Tepa, kizak, jiyak C) Tepa, yon, oldi D) Ichi, orqasi, oldi, bezagi 9 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Oshxona kombayni C) Sharbat siqqich D) Go'sht maydalagich 10 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 10 - 15 sm B) 15 - 18 sm C) 18 - 20 sm D) 10 - 12 sm 11 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 100 sm B) 65 sm C) 75 sm D) 85 sm 12 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Barchasi B) Ikkinchi navli un C) Oliy navli un D) Birinchi navli un 13 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Kub, romb, doira B) Romb, doira, to'rtburchak C) Aylana, dumaloq, romb D) Kub, uchburchak, doira 14 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish B) Oddiy yoki navlab C) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish D) Dag'al yoki tortish 15 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Yopiq buterbrodlar B) Ochiq buterbrodlar C) Gazak uchun buterbrodlar D) Kanape buterbrodlar 16 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 1 xil: atsetat ipak B) Barchasi C) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak D) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak 17 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga B) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga C) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga D) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga 18 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Birinchi navli un B) Barchasi C) Ikkinchi navli un D) Oliy navli un 19 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish B) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish C) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 20 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Barchasi B) Oliy navli un C) Ikkinchi navli un D) Birinchi navli un 21 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Gazak uchun va turli xil B) Ochiq, yopiq va gazak uchun C) Ochiq va gazak uchun D) Ochiq va yopiq 22 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Barchasi B) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish C) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash D) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 23 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 4 ta B) 7 ta C) 5 ta D) 6 ta 24 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Somoncha B) Yaproqlash C) Parraklash D) Kubcha 25 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Vafli choki B) Ag'darma chok C) Bostirma chok D) Janda chok 26 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash B) Qaytarib tikib dazmollanadi C) Bukiladi va tikiladi D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 27 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Shoyi, paxta tolali, sintetika B) Paxmoq, bumazeya, surp C) Paxta tolali, sun'iy, sherst D) Batist, sherst, zig'ir 28 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash B) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish C) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash D) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish 29 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 50 - 55 g B) 40 - 45 g C) 30 - 35 g D) 45 - 55 g 30 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Tikuv mashinasida ishlash B) Dazmol bilan ishlash C) Qaychi bilan ishlash D) Nina bilan ishlash 31 / 40 Bukib tikish bu......? A) Barchasi B) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish C) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash D) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish 32 / 40 Zashiplar nima? A) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu B) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar C) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar D) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar 33 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 200 B) 190 C) 225 D) 225 34 / 40 Listochka nima? A) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi B) Belbog' ilgich C) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato D) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi 35 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Kanape buterbrod B) Ochiq buterbrod C) Yopiq buterbrod D) Gazak uchun buterbrod 36 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi B) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi C) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 37 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi uzun rolikli pichoq B) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi C) Barchasi D) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi 38 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi B) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi C) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi D) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi 39 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha B) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha C) Yillik ish reja asosida D) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha 40 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Gazak uchun buterbrodlar C) Kanape buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya