Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Yoģlar; B) Mineral moddalar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Suv; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Oqsil; 3 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Ayronga. C) O’rik sharbatiga D) Qaynoq choyga. 4 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 5 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 1.7 B) 10 C) 0.5 D) 0.1 6 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Vaqtincha qaviq; 7 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 8 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Texnik qòshimcha; B) Maksimal qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Qòshimcha; 9 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: bug'lash......? A) Kiyimda dazmollashda hosil bo'lgan yaltiroqlikni bug'lab yo'qotish B) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish C) Dazmollash D) Gazlama g'ijimini dazmollash 10 / 40 Gazlamalarning o'rilishlariga qarab qaysi ko'rsatkichlar belgilanadi? ] A) Gazlamaning qalin, yupqaligini belgilaydi B) Gazlamaning tuzilishi va xossalarini belgilaydi C) Gazlamaning o'ngi va teskari tomonini belgilash imkonini beradi D) Gazlamaning bir tomonlama yoki nuqsonli ekanligini bildiradi 11 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 15 - 16°C C) 13 - 15°C D) 10 - 14°C 12 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. B) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari C) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari 13 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Seryog' sut B) Sterilizatsiya qilingan sut C) Pasterizatsiya qilingan sut D) Yog'sizlantirilgan sut 14 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish B) Barchasi C) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 15 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 16 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Suv yordamida B) Sut yordamida C) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida D) Ivitilmaydi 17 / 40 Nina va gazlamalarni bir - biriga moslang: qalin sherst, qalin tik, qalin shimli va kostyumli matolar. A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 120, ip - 30 C) Nina - 75, ip 80 - 100 D) Nina - 90, ip 60 - 80 18 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi B) Barchasi C) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi D) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi 19 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Qatiq B) Qaymoq C) Smetana D) Tvorog 20 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak B) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi C) Shakldor chok D) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak 21 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi B) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi C) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi D) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi 22 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish B) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 23 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa C) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa 24 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi B) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi C) Yog'li va yog'siz bo'ladi D) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi 25 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma choki B) Sirma choki C) Janda choki D) Vafli choki 26 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 12 - 18 soat B) 10 - 12 soat C) 15 - 17 soat D) 14 - 18 soat 27 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Kefir B) Sut C) Qatiq D) Tvorog 28 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Barchasi B) Yeng o'miziga yengni ulash C) Ko'ylakni etagini ulash D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 29 / 40 Kertim bu....? A) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi B) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib C) 3 mm qo'yilgan joy D) Barchasi 30 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 2 ta B) 6 ta C) 5 ta D) 4 ta 31 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Qattiq bo'lib qoladi B) Suv hosil qiladi C) Sut hosil qiladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 32 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Smetana C) Kefir D) Qatiq 33 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi B) Ho'llab dazmollanadi C) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz D) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli 34 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Semetana C) Qatiq D) Tvorog 35 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Bostirib dazmollash C) Dazmollash D) Kiyim choklarini tekislash 36 / 40 Moda bu.....? A) Bu turmushning tashqi ko'rinishi B) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir C) Barchasi D) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi 37 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish B) Bug'lash C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Suv sepib dazmollash 38 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 90, ip 60 - 80 B) Nina - 75, ip 30 - 40 C) Nina - 110, ip 30 - 40 D) Nina - 100, ip 50 - 60 39 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Seryog' sut 40 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok B) Barchasi C) Vafli choki, kantli tahlamali chok D) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya