Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Ipni chaynab tikadi C) Tikmaydi D) Ip uzadi 2 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Sut C) Tvorog D) Kefir 3 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 75, ip 30 - 40 4 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Yashirin chok C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 5 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Suv yordamida B) Sut yordamida C) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida D) Ivitilmaydi 6 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 175 sm C) 160 sm D) 164 sm 7 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Seryog' sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Pasterizatsiya qilingan sut 8 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Suv hosil qiladi B) Sut hosil qiladi C) Qattiq bo'lib qoladi D) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir 9 / 40 Moda bu.....? A) Barchasi B) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi C) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir D) Bu turmushning tashqi ko'rinishi 10 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Vitamin; C) Klechatka; D) Mineral moddalar; 11 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish B) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish C) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 12 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 13 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Semetana C) Tvorog D) Qatiq 14 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish B) Suv sepib dazmollash C) Bug'lash D) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish 15 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; B) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; C) Iplar tarang tortilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 16 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Barchasi B) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi C) Sut mahsulotlari deb ataladi D) Qatiq mahsulotlari deb ataladi 17 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa B) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng C) Yubka etagi - pastdan yuqoriga D) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' 18 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Bostirib dazmollash B) Kiyim choklarini tekislash C) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash D) Dazmollash 19 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi B) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi C) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 20 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz C) Ho'llab dazmollanadi D) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi 21 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish B) Barchasi C) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 22 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Smetana C) Qatiq D) Tvorog 23 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi B) Shakldor chok C) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak D) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak 24 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi D) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi 25 / 40 Kertim bu....? A) Barchasi B) 3 mm qo'yilgan joy C) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi D) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib 26 / 40 Rost.... A) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi, shakli, gazlamasi, bezagi B) Bu turmushning tashqi ko'rinishida, asosan kiyimda namoyon bo'ladi C) Bu ko'krak aylanasi, bel yarim aylana, bo'ksa yarim aylanasi D) Insonning bosh kiyimsiz, oyoq kiyimsiz boshdan tovongacha bo'lgan uzunligidir 27 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi C) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi D) Barchasi 28 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. B) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari 29 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q B) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi C) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi D) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak 30 / 40 .........Maxsus joyda saqlash, uchini yuqoriga qilib ushlamaslik, ish joyida ochiq holda qoldirmaslik, mashinaning harakatlanuvchi qismlari yoniga qo'ymaslik kerak. A) Tikuv mashinasida ishlash B) Dazmol bilan ishlash C) Nina bilan ishlash D) Qaychi bilan ishlash 31 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 32 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 10 - 14°C B) 15 - 16°C C) 18 - 22°C D) 13 - 15°C 33 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Barchasi B) Yeng o'miziga yengni ulash C) Ko'ylakni etagini ulash D) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash 34 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa B) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa D) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa 35 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Seryog' sut D) Yog'sizlantirilgan sut 36 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 90, ip 60 - 80 37 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 38 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 5 xili B) 2 xili C) 4 xili D) 3 xili 39 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Yupqa gazlama tomonidan; 40 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar B) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) C) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi D) 1 xil: qattiq ( presslangan) 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya