Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) ariqcha va tirnoqli biriktirish B) trapetsiadal biriktirish C) reyka qo‘yib biriktirish D) qaldirg‘och dumli biriktirish 2 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Oqsillar; 3 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 4 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy Uelsda C) Afg’onistonda D) Janubiy sharqda 5 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Ishning og'irligi; C) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; D) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; 6 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Shnur tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 7 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Bosim, namlik; B) Qalinlik; C) Quruqlik, issiqlik; D) Namlik, suvlik; 8 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,1-1,2; C) 0,5-0,7; D) 0,7-1; 9 / 40 ......Chok tikish uchun ip uzunligi 50-60 sm bo'lishi kerak. Uzun ip chigallanadi va uziladi. Igna mato ustidan kiradi. Mato ustidan chiqayotgan nina uchini qo'lning ko'rsatgich va bosh barmoqlari bilan ushlab tikiladi. A) Nina bilan ishlash B) Qo'lda tikish C) Qaychi bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 10 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: choyshablik, mato - kolenkor. A) Nina - 110, ip 30 - 40 B) Nina - 100, ip 50 - 60 C) Nina - 75, ip 80 - 100 D) Nina - 90, ip 60 - 80 11 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi B) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi C) Barchasi D) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi 12 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa C) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa 13 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish B) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish C) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish D) Barchasi 14 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli B) Dazmollanadi C) Barchasi D) Ho'llab, quritib dazmollanadi 15 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 4 xili B) 5 xili C) 3 xili D) 2 xili 16 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Seryog' sut D) Yog'sizlantirilgan sut 17 / 40 Moda bu.....? A) Barchasi B) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi C) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir D) Bu turmushning tashqi ko'rinishi 18 / 40 Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) B) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi C) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar D) 1 xil: qattiq ( presslangan) 19 / 40 Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi B) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi C) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi D) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi 20 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 6 ta B) 5 ta C) 4 ta D) 2 ta 21 / 40 Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi B) Yog'li va yog'siz bo'ladi C) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi 22 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak B) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi C) Shakldor chok D) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak 23 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish B) Suv sepib dazmollash C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Bug'lash 24 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Bostirib dazmollash B) Dazmollash C) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash D) Kiyim choklarini tekislash 25 / 40 Kiyimning ochiq qirqimlariga ishlov berishda va kiyimga izma ochishda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma choki B) Janda choki C) Sirma choki D) Vafli choki 26 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut yordamida B) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida C) Ivitilmaydi D) Suv yordamida 27 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Barchasi B) Sut mahsulotlari deb ataladi C) Qatiq mahsulotlari deb ataladi D) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi 28 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 75, ip 30 - 40 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 100, ip 50 - 60 29 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi B) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak C) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q D) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi 30 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish B) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish C) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish D) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish 31 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 18 - 22°C B) 13 - 15°C C) 10 - 14°C D) 15 - 16°C 32 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. B) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari C) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari 33 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Sterilizatsiya qilingan sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Yog'sizlantirilgan sut D) Seryog' sut 34 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' B) Yubka etagi - pastdan yuqoriga C) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng D) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa 35 / 40 Kertim bu....? A) 3 mm qo'yilgan joy B) Undan detal qirqimlarini to'g'ri biriktirish uchun foydalaniladi C) Gazlamaning qirqimidan biroz kesib D) Barchasi 36 / 40 Qaymog'i olinmagan, yog'sizlantirilgan pasterizatsiya va sterilizatsiya qilingan sutlarni sut achituvchi streptokoklar qo'shib yoki qo'shmasdan achitish yo'li bilan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Kefir C) Smetana D) Qatiq 37 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Bostirma chok B) Yashirin chok C) Izma chok D) Ag'darma chok 38 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Tvorog B) Semetana C) Qaymoq D) Qatiq 39 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning taqilmasi va to'rlari B) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi C) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi D) Barchasi 40 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Barchasi B) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki C) Vafli choki, kantli tahlamali chok D) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya