Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 71 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Surish mexanizmi B) fartuk C) support D) Tezliklar qutisi 2 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli va legirlangan po’latlar 3 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 300 gr C) 250 gr D) 200 gr 4 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Hindistondan D) Afg’onistondan 5 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 7 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Chay 8 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 12 9 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Katta kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Mayda shaklda 10 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Kartoshkasi pishguncha 11 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yoqaning ustidan bezak berganda; B) Yelka ustidan bezak berganda; C) Yelka chokida, yon, va h.k; D) Etak qismini bostirganda; 12 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Zig'ir, ipak; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta, zig'ir; 13 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Polotno (bo'z); B) Sarja; C) Satin; D) Atlas; 14 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 3 ta; C) 2 ta; D) 6 ta; 15 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) Yugiruvchi; C) Gul bosuvchi; D) To'quvchi; 16 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Sirma qaviq; B) Salqi qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Vaqtincha qaviq; 17 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 18 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Salqi chok; C) Qaviq chok; D) Archa chok: 19 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 30 sm; B) 10 sm; C) 15 sm; D) 20 sm; 20 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 21 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 3 xil; D) 4 xil; 22 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-25 sm; C) 5-10 sm; D) 20-30 sm; 23 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Dazmol tozalanadi; 24 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 25 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 26 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) To'g'ri choklar; B) Zig-zag choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) Baxyaqator choklar; 27 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 30; C) 35; D) 20-25; 28 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 29 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 2 gurppaga B) 4 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 3 gurppaga; 30 / 40 Ziy chok turini toping? A) Qo'sh chok; B) Tutashtirma chok; C) Biriktirma chok; D) Mag'iz chok; 31 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 32 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi dag'al B) Ipi silliq, tekis; C) Pishiqroq; D) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, 33 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 34 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Gulli; C) Sidirg'a D) Bosma; 35 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Har xil D) Oq rang; 36 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Yaltiroq bo'ladi; D) Silliq bo'ladi; 37 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida B) Ip yordamida; C) Igna yordamida: D) Moki yordamida; 38 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Naycha devorlarining singanligi; B) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; C) Ipning sifatsizligi; D) Ignadagi nuqsonlar; 39 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Yupqa gazlama tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Ixtiyoriy tomonidan; 40 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Mashina tozalangandan so'ng; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 6 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24