Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 196 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 2 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi D) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi 2 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal 3 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Shay 4 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 5 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy Uelsda C) Janubiy sharqda D) Gretsiyada 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 7 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Kaloriyaga boy C) Vitaminga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 8 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Sabzisi pishguncha 9 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma sho’rva D) Qovurma mastava 10 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 11 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-30 sm; B) 10-15 sm; C) 5-10 sm; D) 20-25 sm; 12 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, baxyaqator; B) Petlya, baxyaqator; C) Baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 13 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Bo'laklarni biriktirishda; D) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; 14 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 3 gurppaga; B) 5 gurppaga; C) 4 gurppaga; D) 2 gurppaga 15 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 16 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 17 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 20-25; C) 30; D) 35; 18 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 2 ta; C) 3 ta; D) 6 ta; 19 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 4 xil; C) 2 xil; D) 5 xil; 20 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 21 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Paxta jun; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta, zig'ir; 22 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Yo'g'on bo'ladi; D) Silliq bo'ladi; 23 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Atlas; B) Polotno (bo'z); C) Sarja; D) Satin; 24 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 25 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; 26 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 4 xil; C) 5 xil; D) 3 xil; 27 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Taxlama, bo'rtma choklar; 28 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ip yordamida; B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Igna yordamida: D) Moki yordamida; 29 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Har xil C) Farqi yo'q; D) Qora rang; 30 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 15 sm; C) 30 sm; D) 10 sm; 31 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Sirma qaviq; C) Vaqtincha qaviq; D) Oddiy va murakkab; 32 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Archa chok: C) Qaviq chok; D) Bezak chok; 33 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, C) Ipi dag'al D) Pishiqroq; 34 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Baxyaqator choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) To'g'ri choklar; D) Zig-zag choklar; 35 / 40 Ziy chok turini toping? A) Qo'sh chok; B) Biriktirma chok; C) Mag'iz chok; D) Tutashtirma chok; 36 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; C) Kiyim mag'izlarida; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 37 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) kiyim etak qisimlarida; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 38 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Yugiruvchi; 39 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ipning noto'g'ri taqilishi; B) tepkining ishlamaydi; C) ignaning noto'g'ri balandligi D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 40 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Sidirg'a C) Gulli; D) Bosma; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24