Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 219 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 8 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Yuqori haroratda 0+5°C da; 2 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) katta, o'rtacha, mayda B) ovalsimon, konussimon, bokasimon C) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar D) yumaloq, chuzunchoq, egri 3 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 4 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 87% C) 67% D) 82% 5 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 6 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 7 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 8 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Kartoshkasi pishguncha D) Sabzisi pishguncha 9 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va S C) A va B1 D) A va E 10 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) Kampotga. 11 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Ishning og'irligi; C) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; D) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; 12 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi C) ipning noto'g'ri taqilishi; D) tepkining ishlamaydi; 13 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 3 xil; D) 4 xil; 14 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 4 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 3 gurppaga; D) 5 gurppaga; 15 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 3 ta; B) 4 ta; C) 6 ta; D) 2 ta; 16 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 17 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Tugma qadashda; C) Bo'laklarni biriktirishda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 18 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 19 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Ipak, zig'ir; C) Paxta jun; D) Paxta, zig'ir; 20 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 21 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Yelka ustidan bezak berganda; C) Etak qismini bostirganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 22 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ip yordamida; B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Moki yordamida; D) Igna yordamida: 23 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi dag'al B) Ipi silliq, tekis; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Pishiqroq; 24 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 25 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Har xil C) Farqi yo'q; D) Qora rang; 26 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Farqi yo'q; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Yupqa gazlama tomonidan; D) Ixtiyoriy tomonidan; 27 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Yugiruvchi; 28 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 5-10 sm; C) 20-25 sm; D) 20-30 sm; 29 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Biriktirma chok; C) Mag'iz chok; D) Qo'sh chok; 30 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Kiyim mag'izlarida; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 31 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 20-25; C) 35; D) 18-20; 32 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Yo'rma, petlya C) Yo'rma, baxyaqator; D) Baxyaqator; 33 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Bosma; B) Gulli; C) Tukli; D) Sidirg'a 34 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Yigiruvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 35 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 36 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 37 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Salqi chok; C) Qaviq chok; D) Archa chok: 38 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Mashina tozalangandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 39 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Biriktirib tikish; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) kiyim etak qisimlarida; 40 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.1 B) 1.7 C) 0.5 D) 10 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24