Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 130 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba B) Otvyorka C) Planshayba va metchik D) Metchik 2 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 4 xil B) 5 xil C) 2 xil D) 3 xil 3 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 5-10 daqiqa 4 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 5 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 6 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 7 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 8 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qaynatma sho’rva C) Parhiz taom turi D) Qovurma sho’rva 9 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va B 2 D) A va S 10 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 11 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Biriktirma chok; C) Mag'iz chok; D) Qo'sh chok; 12 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Yugiruvchi; D) Gul bosuvchi; 13 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-30 sm; B) 20-25 sm; C) 5-10 sm; D) 10-15 sm; 14 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; B) Tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; D) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; 15 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; 16 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 3 xil; C) 4 xil; D) 2 xil; 17 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Dazmol tozalanadi; B) Qo'l quruq bo'ladi; C) Shnur tekshiriladi; D) Kiyim tekshiriladi; 18 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Baxyaqator; C) Petlya, baxyaqator; D) Yo'rma, baxyaqator; 19 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Zig-zag choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) Baxyaqator choklar; D) To'g'ri choklar; 20 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 3 ta; C) 2 ta; D) 6 ta; 21 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Vaqtincha qaviq; 22 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Atlas; C) Polotno (bo'z); D) Satin; 23 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Biriktirib tikish; 24 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 25 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Salqi chok; C) Bezak chok; D) Archa chok: 26 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Har xil C) Qora rang; D) Farqi yo'q; 27 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; B) Iplar tarang tortilganligi; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 28 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 29 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 10 sm; B) 15 sm; C) 30 sm; D) 20 sm; 30 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Igna yordamida: B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Ip yordamida; D) Moki yordamida; 31 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yoqaning ustidan bezak berganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Etak qismini bostirganda; D) Yelka ustidan bezak berganda; 32 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Tugma qadashda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 33 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 20-25; B) 30; C) 35; D) 18-20; 34 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 4 xil; B) 3 xil; C) 5 xil; D) 2 xil; 35 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Yupqa gazlama tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Ixtiyoriy tomonidan; 36 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 3 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 5 gurppaga; D) 4 gurppaga; 37 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Pishiqroq; B) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, C) Ipi dag'al D) Ipi silliq, tekis; 38 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Mashina tozalangandan so'ng; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 39 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 40 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) tepkining ishlamaydi; D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24