Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 127 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) kazein, rezina, sintetik C) fenofarmaldegin, korbomid D) albumin, kazein, suyak yelimi 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; 3 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 20-30 daqiqa 4 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Barcha masalliqlari pishgach D) Sabzisi pishguncha 5 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 6 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 7 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) A va B 2 C) A va B 12 D) B va S 8 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 9 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Tilik, tilik qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Katta kubikcha qilib 10 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 11 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Vaqtincha qaviq; 12 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Farqi yo'q; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Qalin gazlama tomonidan; 13 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Bezak chok; C) Salqi chok; D) Archa chok: 14 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-25 sm; B) 10-15 sm; C) 5-10 sm; D) 20-30 sm; 15 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 16 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida B) Ip yordamida; C) Igna yordamida: D) Moki yordamida; 17 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 4 xil; C) 3 xil; D) 2 xil; 18 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Baxyaqator choklar; B) Zig-zag choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) To'g'ri choklar; 19 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) Yigiruvchi; C) To'quvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 20 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 21 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Qora rang; B) Har xil C) Oq rang; D) Farqi yo'q; 22 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; D) Iplar tarang tortilganligi; 23 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Taxlama, bo'rtma choklar; 24 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 25 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Polotno (bo'z); B) Satin; C) Atlas; D) Sarja; 26 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 27 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 20-25; B) 30; C) 18-20; D) 35; 28 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 6 ta; C) 3 ta; D) 2 ta; 29 / 40 Ziy chok turini toping? A) Biriktirma chok; B) Tutashtirma chok; C) Qo'sh chok; D) Mag'iz chok; 30 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 1.7 B) 0.5 C) 0.1 D) 10 31 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 32 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 33 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Etak qismini bostirganda; C) Yoqaning ustidan bezak berganda; D) Yelka chokida, yon, va h.k; 34 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Silliq bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Yo'g'on bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 35 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Bosma; C) Sidirg'a D) Gulli; 36 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida B) kiyim etak qisimlarida; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Biriktirib tikish; 37 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 38 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) tepkining ishlamaydi; D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 39 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Ipak, zig'ir; B) Paxta jun; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta, zig'ir; 40 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 23 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24