Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 128 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi yaxshi; C) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; D) Darsni òzlashtirishi òrta; 2 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) kazein, rezina, sintetik B) fenofarmaldegin, korbomid C) albumin, kazein, suyak yelimi D) suyak yelimi, epoksid yellimi 3 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) B va S javoblar to’g’ri D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 4 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Oqsilga boy C) Vitaminga boy D) Kaloriyaga boy 5 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 6 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) A va B 2 C) A va B 12 D) B va S 7 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 8 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B 2 C) A va S D) A va B1 9 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 10 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 11 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Oq rang; D) Har xil 12 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.5 B) 0.1 C) 1.7 D) 10 13 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Vaqtincha qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Salqi qaviq; 14 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, baxyaqator; B) Petlya, baxyaqator; C) Yo'rma, petlya D) Baxyaqator; 15 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Yoqaning ustidan bezak berganda; C) Yelka chokida, yon, va h.k; D) Etak qismini bostirganda; 16 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Yigiruvchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) Bo'yoqchi; 17 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 18 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 10 sm; C) 15 sm; D) 30 sm; 19 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Qora rang; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 20 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 6 ta; D) 4 ta; 21 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi C) tepkining ishlamaydi; D) ipning noto'g'ri taqilishi; 22 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 23 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 24 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) To'quvchi; C) Yugiruvchi; D) Bo'yoqchi; 25 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 26 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; 27 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; B) Mashina tozalangandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 28 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Satin; C) Atlas; D) Polotno (bo'z); 29 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Yaltiroq bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Ingichka bo'ladi; 30 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 31 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Paxta jun; C) Paxta, zig'ir; D) Ipak, zig'ir; 32 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 3 xil; D) 4 xil; 33 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 35; C) 18-20; D) 20-25; 34 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Qalin gazlama tomonidan; 35 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Bosma; C) Gulli; D) Tukli; 36 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 5-10 sm; B) 20-25 sm; C) 10-15 sm; D) 20-30 sm; 37 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 38 / 40 Ziy chok turini toping? A) Biriktirma chok; B) Tutashtirma chok; C) Mag'iz chok; D) Qo'sh chok; 39 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Archa chok: C) Bezak chok; D) Salqi chok; 40 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) Biriktirib tikish; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 23 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24