Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal bo’yini o’lchash uchun B) detallar enini o’lchash uchun C) detal chuqurligini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 2 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) support B) Tezliklar qutisi C) Surish mexanizmi D) fartuk 3 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 250 gr D) 300 gr 4 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 5 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-12 daqiqa 6 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 7 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Chay D) Shay 8 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib. 9 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 10 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 11 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; B) Mashina tozalangandan so'ng; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; 12 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Ipi dag'al C) Pishiqroq; D) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, 13 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-25 sm; B) 5-10 sm; C) 10-15 sm; D) 20-30 sm; 14 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 15 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Yupqa gazlama tomonidan; D) Qalin gazlama tomonidan; 16 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Kiyim mag'izlarida; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 17 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 2 ta. Qo'l yuritgich; B) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; 18 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Ish vaqtidan tashqari ishlash; C) Ishning og'irligi; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 19 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Oddiy va murakkab; B) Salqi qaviq; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 20 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Bezak chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 21 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 22 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; 23 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Har xil C) Qora rang; D) Oq rang; 24 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida B) Biriktirib tikish; C) kiyim etak qisimlarida; D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 25 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 4 xil; B) 5 xil; C) 3 xil; D) 2 xil; 26 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Bosma; B) Tukli; C) Sidirg'a D) Gulli; 27 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 4 ta; D) 6 ta; 28 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Zig'ir, ipak; B) Paxta, zig'ir; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta jun; 29 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 30 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ipning noto'g'ri taqilishi; B) tepkining ishlamaydi; C) ignaning noto'g'ri balandligi D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 31 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Taxlama, bo'rtma choklar; 32 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 33 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Petlya, baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Baxyaqator; 34 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ipning sifatsizligi; B) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; C) Naycha devorlarining singanligi; D) Ignadagi nuqsonlar; 35 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Shnur tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 36 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 30 sm; C) 15 sm; D) 10 sm; 37 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 35; C) 30; D) 20-25; 38 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Satin; C) Atlas; D) Polotno (bo'z); 39 / 40 Ziy chok turini toping? A) Qo'sh chok; B) Biriktirma chok; C) Mag'iz chok; D) Tutashtirma chok; 40 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) To'g'ri choklar; B) Zig-zag choklar; C) Baxyaqator choklar; D) Birlashtiruvchi a bezak choklar; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya