Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 2 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar va yoy arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar 3 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Paast olovda qaynatiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 4 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 5 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 6 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 7 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) B va S javoblar to’g’ri 8 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 67% C) 87% D) 82% 9 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 67 kg C) 8. 61 kg D) 8. 72 kg 10 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Kaloriyaga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Vitaminga boy 11 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-30 sm; B) 5-10 sm; C) 10-15 sm; D) 20-25 sm; 12 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, baxyaqator; B) Baxyaqator; C) Yo'rma, petlya D) Petlya, baxyaqator; 13 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Vaqtincha qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Salqi qaviq; 14 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Tugma qadashda; 15 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 16 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; 17 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Qora rang; B) Farqi yo'q; C) Oq rang; D) Har xil 18 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 19 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 4 xil; C) 2 xil; D) 5 xil; 20 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ignadagi nuqsonlar; C) Naycha devorlarining singanligi; D) Ipning sifatsizligi; 21 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Iplar tarang tortilganligi; 22 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 18-20; C) 20-25; D) 30; 23 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida B) Moki yordamida; C) Ip yordamida; D) Igna yordamida: 24 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Birlashtiruvchi a bezak choklar; B) Zig-zag choklar; C) To'g'ri choklar; D) Baxyaqator choklar; 25 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Yupqa gazlama tomonidan; D) Ixtiyoriy tomonidan; 26 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Qaviq chok; C) Salqi chok; D) Archa chok: 27 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 28 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 5 xil; C) 3 xil; D) 4 xil; 29 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.1 B) 0.5 C) 1.7 D) 10 30 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 31 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Silliq bo'ladi; 32 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) kiyim etak qisimlarida; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 33 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Mag'iz chok; C) Qo'sh chok; D) Biriktirma chok; 34 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 30 sm; B) 10 sm; C) 15 sm; D) 20 sm; 35 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ipning noto'g'ri taqilishi; B) tepkining ishlamaydi; C) ignaning noto'g'ri balandligi D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 36 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Bosma; B) Sidirg'a C) Tukli; D) Gulli; 37 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) Gul bossuvchi deyiladi; C) Yigiruvchi; D) To'quvchi; 38 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 6 ta; B) 2 ta; C) 4 ta; D) 3 ta; 39 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Asosiy detal bilan bir xil; C) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: D) Qora rang; 40 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yoqaning ustidan bezak berganda; B) Etak qismini bostirganda; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yelka chokida, yon, va h.k; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya