Texnologiya attestatsiya №5 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №5 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; B) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 3 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 4 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; C) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; 5 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Tezliklar qutisi C) support D) Surish mexanizmi 6 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 18 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 20 soatgacha; D) 12 soatdan 24 soatgacha; 7 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 5 xil B) 4 xil C) 3 xil D) 2 xil 8 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar va yoy arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar 9 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi 10 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga 11 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 12 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Barcha masalliqlari pishgach C) Kartoshkasi pishguncha D) Sabzisi pishguncha 13 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 61 kg D) 8. 56 kg 14 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 15 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 16 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 17 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1942- yilda C) 1492-yilda D) XVII asrda 18 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 19 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 20 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 21 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib. 22 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 23 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 24 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B1 C) A va E D) A va B 2 25 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 45% C) 87% D) 82% 26 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 27 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Janubiy sharqda C) Gretsiyada D) Afg’onistonda 28 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 29 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Shay C) Chay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 30 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qaynatma sho’rva D) Parhiz taom turi 31 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Xitoydan C) Hindistondan D) Afg’onistondan 32 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 33 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 34 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 3000 yildan beri D) XIX asrdan beri 35 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 36 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Paast olovda qaynatiladi. D) Qaynaguncha isitiladi. 37 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-10 daqiqa 38 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Siyohrang, qora, oq, sariq B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 39 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 250 gr D) 300 gr 40 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya