Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 105 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 16 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 18 soatgacha; 3 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi B) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi C) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi D) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi 4 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detallar enini o’lchash uchun C) detal bo’yini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 5 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati B) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati C) Metallning yumshoqlik hususiyati D) Metallning cho’ziluvchanligi 6 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi yaxshi; D) Darsni òzlashtirishi past; 7 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) qirquvchi va tiluvchi arralar 8 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) albumin, kazein, suyak yelimi C) fenofarmaldegin, korbomid D) kazein, rezina, sintetik 9 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Mineral moddalar; 10 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 30 mm gacha B) 50 mm gacha C) 40 mm gacha D) 35 mm gacha 11 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Cha C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Shay 12 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 13 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Xitoydan C) Gretsiyadan D) Hindistondan 14 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Siyohrang, qora, oq, sariq 15 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 16 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Mayda shaklda 17 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 18 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 19 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 250 gr D) 300 gr 20 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Parhiz taom turi D) Qovurma mastava 21 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 22 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 23 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 24 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Ayronga. B) O’rik sharbatiga C) Kampotga. D) Qaynoq choyga. 25 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 26 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 45% C) 82% D) 87% 27 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 28 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Gretsiyada C) Janubiy Uelsda D) Afg’onistonda 29 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 2000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 3000 yildan beri 30 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib. C) Qovirib. D) Qaynatib, dimlanib 31 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 32 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 33 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Oqsilga boy C) Kaloriyaga boy D) Vitaminga boy 34 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 35 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 36 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Paast olovda qaynatiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 37 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va B 2 D) A va S 38 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) A va B 2 D) B 2 vaB 12 39 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-10 daqiqa D) 10-12 daqiqa 40 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Sabzisi pishguncha D) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24