Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 151 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi yaxshi; C) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; D) Darsni òzlashtirishi òrta; 3 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) ariqcha va tirnoqli biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) reyka qo‘yib biriktirish 4 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 5 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; C) Darsda òzlashtirishi past; darajada; D) Darsni past darajada òzlashtirgan; 6 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 7 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 8 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; D) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 9 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 10 mm dan 30 mm gacha B) 10 mm dan 50 mm gacha C) 5 mm dan 30 mm gacha D) 5 mm dan 25 mm gacha 10 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Past haroratda 0+6°C da; B) 0-6°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+4°C da; 11 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 61 kg D) 8. 56 kg 12 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 13 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 82% C) 67% D) 45% 14 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 15 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 16 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 17 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Qora sabzini D) Oq, va sariq sabzini 18 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma sho’rva D) Qovurma mastava 19 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Chay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Shay 20 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Kartoshkasi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 21 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 22 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) XIX asrdan beri 23 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Paast olovda qaynatiladi. 24 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qaynatib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qovirib. 25 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Kosalarga suzishdan oldin 26 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 27 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 28 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) A va B 12 D) B 2 vaB 12 29 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Kichik kubikcha qilib 30 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 31 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1942- yilda 32 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Gretsiyadan C) Xitoydan D) Afg’onistondan 33 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 34 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 35 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va E C) A va B 2 D) A va B1 36 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-15 daqiqa 37 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 38 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy Uelsda C) Afg’onistonda D) Janubiy sharqda 39 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 40 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) Bir kosa D) 200 gr 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24