Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 133 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 2 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 20 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 3 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; B) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 4 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 25 mm gacha B) 5 mm dan 30 mm gacha C) 10 mm dan 30 mm gacha D) 10 mm dan 50 mm gacha 5 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Po’lat bolg’alardan B) Yog’och bolg’alardan C) Cho’yan bolg’alardan D) Metall bolg’alardan 6 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) reyka qo‘yib biriktirish B) trapetsiadal biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) ariqcha va tirnoqli biriktirish 7 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 8 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Yoģlar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 9 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 16 soatgacha; D) 18 soatgacha; 10 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6 C) 6.5 D) 6.2 11 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 200 gr C) 300 gr D) 250 gr 12 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-12 daqiqa 13 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib, dimlanib C) Qovirib. D) Qaynatib. 14 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Mayda shaklda C) Kichik kubikcha qilib D) Katta kubikcha qilib 15 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 16 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVIII asrda C) 1942- yilda D) XVII asrda 17 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 18 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Kosalarga suzishdan oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 19 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Sabzisi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Kartoshkasi pishguncha 20 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Qora sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 21 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 22 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 23 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Vitaminga boy D) Oqsilga boy 24 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 61 kg C) 8. 67 kg D) 8. 56 kg 25 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va E C) A va S D) A va B 2 26 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 27 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 67% C) 87% D) 45% 28 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Qanday nomlangani ma’lum emas. B) Shay C) Chay D) Cha 29 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Ayronga. B) Qaynoq choyga. C) O’rik sharbatiga D) Kampotga. 30 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Afg’onistonda C) Gretsiyada D) Janubiy Uelsda 31 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Parhiz taom turi C) Qaynatma sho’rva D) Qovurma sho’rva 32 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 33 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 34 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 20-35 daqiqa 35 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Xitoydan C) Hindistondan D) Gretsiyadan 36 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 37 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 2000 yildan beri C) 3000 yildan beri D) XIX asrdan beri 38 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 39 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynaguncha isitiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 40 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24