Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 118 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) Past haroratda 0+6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) 0-6°C da; 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Suv; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Oqsil; 3 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 2 xil C) 4 xil D) 5 xil 4 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Surish mexanizmi B) support C) Tezliklar qutisi D) fartuk 5 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 6 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 48 soatgacha; C) 20 soatgacha; D) 24 soatgacha; 7 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Qora, rangli va aralash C) Uglerodli va legirlangan po’latlar D) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar 8 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi B) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi C) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi D) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar 9 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning yumshoqlik hususiyati B) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati C) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati D) Metallning cho’ziluvchanligi 10 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) katta, o'rtacha, mayda B) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar C) yumaloq, chuzunchoq, egri D) ovalsimon, konussimon, bokasimon 11 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Qora sabzini 12 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 10-15 daqiqa 13 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 61 kg C) 8. 67 kg D) 8. 72 kg 14 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 15 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 16 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Gretsiyada C) Afg’onistonda D) Janubiy sharqda 17 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va B 2 D) A va S 18 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qaynatma sho’rva D) Parhiz taom turi 19 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 20 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Kichik kubikcha qilib 21 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 22 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 23 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 24 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 82% C) 67% D) 45% 25 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 25-35 daqiqa 26 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) B 2 vaB 12 C) A va B 2 D) A va B 12 27 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 28 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) 200 gr D) Bir kosa 29 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Afg’onistondan D) Hindistondan 30 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Chay C) Shay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 31 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 32 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 33 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 34 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 35 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) 1492-yilda C) XVII asrda D) XVIII asrda 36 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 37 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib, dimlanib C) Qaynatib. D) Qovirib. 38 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Ayronga. C) Kampotga. D) O’rik sharbatiga 39 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 40 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24