Texnologiya attestatsiya №5 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №5 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli va legirlangan po’latlar 2 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) suyak yelimi, epoksid yellimi C) albumin, kazein, suyak yelimi D) kazein, rezina, sintetik 3 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) katta, o'rtacha, mayda B) yumaloq, chuzunchoq, egri C) ovalsimon, konussimon, bokasimon D) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar 4 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 35 mm gacha C) 30 mm gacha D) 50 mm gacha 5 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 24 soatgacha; B) 18 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 12 soatdan 20 soatgacha; 6 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi B) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi D) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi 7 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Otvyorka B) Planshayba C) Metchik D) Planshayba va metchik 8 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detallar enini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detal bo’yini o’lchash uchun 9 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Frezalash B) Jilvirlash C) Parmalash D) Tokarlik 10 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 11 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Vitaminga boy D) Oqsilga boy 12 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 61 kg C) 8. 72 kg D) 8. 67 kg 13 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) O’rik sharbatiga C) Kampotga. D) Ayronga. 14 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 15 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 10-15 daqiqa 16 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B1 C) A va B 2 D) A va E 17 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 18 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Afg’onistondan C) Gretsiyadan D) Xitoydan 19 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib. 20 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 21 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 22 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Parhiz taom turi C) Qovurma sho’rva D) Qaynatma sho’rva 23 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Sabzisi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Kartoshkasi pishguncha 24 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Qanday nomlangani ma’lum emas. B) Shay C) Chay D) Cha 25 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 250 gr C) 200 gr D) 300 gr 26 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 27 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) B va S C) A va B 2 D) A va B 12 28 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 29 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 30 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1942- yilda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 31 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynaguncha isitiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 32 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 2000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 3000 yildan beri 33 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Katta kubikcha qilib 34 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Siyohrang, qora, oq, sariq 35 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Afg’onistonda C) Janubiy sharqda D) Gretsiyada 36 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 37 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 45% D) 87% 38 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 39 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 40 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya