Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 95 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detallar enini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detal bo’yini o’lchash uchun 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Uglevodlar; B) Vitaminlar; C) Suv; D) Oqsil; 3 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Suv; C) Vitaminlar; D) Uqlevodlar; 4 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi B) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi C) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi D) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi 5 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 6 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) fenofarmaldegin, korbomid C) albumin, kazein, suyak yelimi D) kazein, rezina, sintetik 7 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) ovalsimon, konussimon, bokasimon B) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar C) katta, o'rtacha, mayda D) yumaloq, chuzunchoq, egri 8 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Uglevodlar; C) Mineral moddalar; D) Klechatka; 9 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) ariqcha va tirnoqli biriktirish B) qaldirg‘och dumli biriktirish C) reyka qo‘yib biriktirish D) trapetsiadal biriktirish 10 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; C) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; D) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; 11 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qaynatma sho’rva D) Parhiz taom turi 12 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 13 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 14 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 15 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 16 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 87% D) 45% 17 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B1 C) A va B 2 D) A va E 18 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 2000 yildan beri 19 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Sabzisi pishguncha 20 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 21 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 22 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) B 2 vaB 12 C) A va B 2 D) A va B 12 23 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Siyohrang, qora, oq, sariq B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish 24 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Chay D) Cha 25 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Gretsiyadan C) Xitoydan D) Hindistondan 26 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 27 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 28 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Gretsiyada C) Afg’onistonda D) Janubiy Uelsda 29 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 30 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 31 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Qaynaguncha isitiladi. 32 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Pishishidan 10 daqiqa oldin 33 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 34 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 35 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 36 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib, dimlanib C) Qovirib. D) Qaynatib. 37 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 250 gr C) Bir kosa D) 200 gr 38 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1492-yilda C) XVIII asrda D) 1942- yilda 39 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 40 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Kichik kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Katta kubikcha qilib 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 36 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24