Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 150 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni past darajada òzlashtirgan; C) Darsda òzlashtirishi past; darajada; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 4 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yaxshi; B) Darsni òzlashtirishi past; C) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; D) Darsni òzlashtirishi òrta; 5 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar B) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi C) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi D) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi 6 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Vitaminlar; B) Mineral moddalar; C) Uglevodlar; D) Oqsillar; 7 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) fenofarmaldegin, korbomid C) suyak yelimi, epoksid yellimi D) kazein, rezina, sintetik 8 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga B) Metalning suyuqlanishiga C) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga D) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga 9 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 10 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar B) qirquvchi va tiluvchi arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar va yoy arralar 11 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 12 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 13 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 14 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 15 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 16 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 17 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Oqsilga boy C) Vitaminga boy D) Kaloriyaga boy 18 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 300 gr C) 250 gr D) Bir kosa 19 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 20 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Paast olovda qaynatiladi. 21 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Kosalarga suzishdan oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 22 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 23 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Sabzisi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Kartoshkasi pishguncha 24 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Kampotga. C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 25 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Qovurma mastava C) Parhiz taom turi D) Qaynatma sho’rva 26 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Hindistondan C) Afg’onistondan D) Gretsiyadan 27 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) A va B 2 C) B va S D) B 2 vaB 12 28 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) 1492-yilda D) XVIII asrda 29 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va S D) A va B 2 30 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 31 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Shay 32 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib. C) Qovirib. D) Qaynatib, dimlanib 33 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 34 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-7 daqiqa 35 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 36 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 72 kg C) 8. 67 kg D) 8. 61 kg 37 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 38 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 39 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Afg’onistonda C) Gretsiyada D) Janubiy sharqda 40 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 82% C) 87% D) 67% 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24