Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 59 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi D) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi 3 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Uglevodlar; D) Oqsillar; 4 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal 5 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 20 dan ortiq; C) 10 dan ortiq; D) 30 dan ortiq; 6 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 7 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Suv; C) Uqlevodlar; D) Vitaminlar; 8 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal bo’yini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 9 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6 B) 5.8 C) 6.2 D) 6.5 10 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Oqsillar; B) Yoģlar; C) Vitaminlar; D) Uglevodlar; 11 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 12 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Siyohrang, qora, oq, sariq 13 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 14 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Katta kubikcha qilib 15 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qaynatma sho’rva D) Qovurma mastava 16 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B 2 vaB 12 C) A va B 12 D) B va S 17 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 18 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 19 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) XIX asrdan beri 20 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy Uelsda C) Janubiy sharqda D) Afg’onistonda 21 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Paast olovda qaynatiladi. 22 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) XVIII asrda C) 1492-yilda D) 1942- yilda 23 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 24 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 25 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Ayronga. C) O’rik sharbatiga D) Qaynoq choyga. 26 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 27 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 200 gr C) Bir kosa D) 250 gr 28 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 29 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 30 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 31 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Afg’onistondan C) Hindistondan D) Xitoydan 32 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Cha C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Shay 33 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 34 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va E C) A va S D) A va B 2 35 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Sabzisi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Kartoshkasi pishguncha 36 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 37 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 67% C) 82% D) 45% 38 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib, dimlanib C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib. 39 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 72 kg D) 8. 56 kg 40 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 21 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24