Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 75 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 2 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 3 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 10 dan ortiq; C) 20 dan ortiq; D) 30 dan ortiq; 4 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi B) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi C) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar D) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi 5 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Parmalash B) Frezalash C) Tokarlik D) Jilvirlash 6 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar B) Rangli va qora metallar C) Uglerodli va legirlangan po’latlar D) Qora, rangli va aralash 7 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitaminlar; B) Yoģlar; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 8 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Uqlevodlar; D) Suv; 9 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) reyka qo‘yib biriktirish B) qaldirg‘och dumli biriktirish C) trapetsiadal biriktirish D) ariqcha va tirnoqli biriktirish 10 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Metall bolg’alardan B) Po’lat bolg’alardan C) Cho’yan bolg’alardan D) Yog’och bolg’alardan 11 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1492-yilda C) XVII asrda D) 1942- yilda 12 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 13 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 14 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 200 gr C) Bir kosa D) 250 gr 15 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib. 16 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 17 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 2000 yildan beri C) 3000 yildan beri D) XIX asrdan beri 18 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 19 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) A va B 12 D) B 2 vaB 12 20 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 21 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Siyohrang, qora, oq, sariq B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 22 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 23 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Shay 24 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Tilik, tilik qilib 25 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 26 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B 2 C) A va E D) A va B1 27 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 28 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 29 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 45% D) 87% 30 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Pishishidan 10 daqiqa oldin 31 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 61 kg 32 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 33 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Afg’onistondan C) Xitoydan D) Hindistondan 34 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 35 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 36 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 37 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Kampotga. C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 38 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 39 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Barcha masalliqlari pishgach 40 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Afg’onistonda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24