Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 147 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar B) qirquvchi va tiluvchi arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar va yoy arralar 2 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) reyka qo‘yib biriktirish B) qaldirg‘och dumli biriktirish C) ariqcha va tirnoqli biriktirish D) trapetsiadal biriktirish 3 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Uqlevodlar; B) Yoģlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 4 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq, chuzunchoq, egri B) katta, o'rtacha, mayda C) ovalsimon, konussimon, bokasimon D) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar 5 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Yoģlar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Oqsillar; 6 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detallar enini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detal chuqurligini o’lchash uchun 7 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 8 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 12 soatgacha; C) 16 soatgacha; D) 18 soatgacha; 9 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 35 mm gacha B) 30 mm gacha C) 50 mm gacha D) 40 mm gacha 10 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Suv; B) Vitaminlar; C) Oqsil; D) Uglevodlar; 11 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 12 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 13 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 14 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 15 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Barcha masalliqlari pishgach 16 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 17 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 12 18 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 19 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 20 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) 3000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) XIX asrdan beri 21 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Oqsilga boy C) Vitaminga boy D) Kaloriyaga boy 22 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 23 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Gretsiyadan C) Xitoydan D) Hindistondan 24 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 250 gr C) 300 gr D) 200 gr 25 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 26 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Parhiz taom turi B) Qovurma sho’rva C) Qaynatma sho’rva D) Qovurma mastava 27 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Shay D) Cha 28 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy sharqda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 29 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 30 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 31 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 87% C) 45% D) 67% 32 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 33 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va E D) A va B 2 34 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) 1942- yilda C) XVII asrda D) XVIII asrda 35 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qaynatib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qovirib. 36 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 37 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Qaynoq choyga. C) Ayronga. D) Kampotga. 38 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 39 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 40 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Katta kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Kichik kubikcha qilib 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24