Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 141 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsda òzlashtirishi past; darajada; D) Darsni past darajada òzlashtirgan; 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 3 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Uqlevodlar; D) Suv; 4 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 10 dan ortiq; B) 20 dan ortiq; C) 30 dan ortiq; D) 40 dan ortiq; 5 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi B) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi C) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi D) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar 6 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Metall bolg’alardan B) Cho’yan bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Yog’och bolg’alardan 7 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar B) Rangli va qora metallar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli va legirlangan po’latlar 8 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Uglevodlar; B) Mineral moddalar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 9 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) aylana diametrini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) detal chuqurligini o’lchash uchun D) detallar enini o’lchash uchun 10 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 12 soatdan 24 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 11 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 12 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 13 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 14 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 15 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 16 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib. 17 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 18 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 19 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 20 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Afg’onistondan C) Xitoydan D) Gretsiyadan 21 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Gretsiyada C) Janubiy Uelsda D) Afg’onistonda 22 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) XVII asrda C) 1942- yilda D) 1492-yilda 23 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 24 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 25 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Pishishidan 10 daqiqa oldin 26 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Kartoshkasi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 27 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-10 daqiqa 28 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Cha C) Chay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 29 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 30 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Parhiz taom turi D) Qovurma mastava 31 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 32 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Siyohrang, qora, oq, sariq 33 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 2000 yildan beri 34 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 35 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 67% C) 82% D) 87% 36 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) A va B 12 D) B 2 vaB 12 37 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 38 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va E D) A va B 2 39 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) O’rik sharbatiga 40 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24