Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 7 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; B) Ish vaqtidan tashqari ishlash; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Ishning og'irligi; 2 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 3 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; B) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Iplar tarang tortilganligi; 4 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 5 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 6 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Metall bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Cho’yan bolg’alardan 7 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; 8 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; B) Mashina tozalangandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 9 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) tepkining ishlamaydi; B) ignaning noto'g'ri balandligi C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) ipning noto'g'ri taqilishi; 10 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Qora rang; B) Farqi yo'q; C) Har xil D) Oq rang; 11 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 12 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 6 ta; C) 2 ta; D) 3 ta; 13 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Ip yordamida; D) Igna yordamida: 14 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Atlas; B) Satin; C) Sarja; D) Polotno (bo'z); 15 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 20-25; C) 18-20; D) 30; 16 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 17 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 3 xil; C) 5 xil; D) 4 xil; 18 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 67 kg B) 8. 56 kg C) 8. 61 kg D) 8. 72 kg 19 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 20 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 21 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Petlya, baxyaqator; C) Baxyaqator; D) Yo'rma, baxyaqator; 22 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ipning sifatsizligi; B) Naycha devorlarining singanligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; 23 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Tutashtirma chok; C) Qo'sh chok; D) Biriktirma chok; 24 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 25 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Kiyim tekshiriladi; 26 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. C) Qaynaguncha isitiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 27 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Paxta, zig'ir; C) Ipak, zig'ir; D) Zig'ir, ipak; 28 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 3 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 29 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 30 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Zig-zag choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) Baxyaqator choklar; D) To'g'ri choklar; 31 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 4 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 5 gurppaga; D) 3 gurppaga; 32 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 33 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Yupqa gazlama tomonidan; 34 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Silliq bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Yaltiroq bo'ladi; D) Ingichka bo'ladi; 35 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'laklarni biriktirishda; B) Tugma qadashda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; 36 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) Bir kosa D) 200 gr 37 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 10 B) 0.1 C) 1.7 D) 0.5 38 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 5-10 sm; C) 20-25 sm; D) 20-30 sm; 39 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 40 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Sidirg'a C) Bosma; D) Tukli; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya