Texnologiya attestatsiya №6 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №6 ga fikr bildirilmagan. 0% 12 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; B) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; C) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; D) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 3 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Paast olovda qaynatiladi. 4 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 5 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va S C) A va E D) A va B1 6 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 7 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Mayda shaklda 8 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 250 gr C) 200 gr D) Bir kosa 9 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) B va S 10 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 11 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Yugiruvchi; C) To'quvchi; D) Bo'yoqchi; 12 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Har xil D) Oq rang; 13 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Kiyim mag'izlarida; B) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 14 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; C) Gazlamaning sitiluvchanligiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 15 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Qora rang; 16 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) tepkining ishlamaydi; C) ipning noto'g'ri taqilishi; D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 17 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Birlashtiruvchi a bezak choklar; B) To'g'ri choklar; C) Zig-zag choklar; D) Baxyaqator choklar; 18 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 4 ta; D) 6 ta; 19 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 30; C) 35; D) 20-25; 20 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, C) Ipi dag'al D) Pishiqroq; 21 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 3 xil; C) 2 xil; D) 4 xil; 22 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Vaqtincha qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Sirma qaviq; 23 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Yo'rma, petlya C) Yo'rma, baxyaqator; D) Petlya, baxyaqator; 24 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Mashina tozalangandan so'ng; 25 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 26 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 27 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Dazmol tozalanadi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Shnur tekshiriladi; 28 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 29 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Tugma qadashda; 30 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 3 xil; C) 5 xil; D) 4 xil; 31 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Ipning sifatsizligi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Naycha devorlarining singanligi; 32 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Ishning og'irligi; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 33 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Yupqa gazlama tomonidan; D) Farqi yo'q; 34 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Yigiruvchi; C) Bo'yoqchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 35 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta, zig'ir; B) Zig'ir, ipak; C) Paxta jun; D) Ipak, zig'ir; 36 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Qaviq chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 37 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Etak qismini bostirganda; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 38 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-25 sm; B) 10-15 sm; C) 5-10 sm; D) 20-30 sm; 39 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 15 sm; B) 10 sm; C) 30 sm; D) 20 sm; 40 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Ingichka bo'ladi; B) Yaltiroq bo'ladi; C) Yo'g'on bo'ladi; D) Silliq bo'ladi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya