Texnologiya attestatsiya №5 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №5 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) ariqcha va tirnoqli biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) reyka qo‘yib biriktirish 2 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) B va S C) A va B 12 D) A va B 2 3 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.5 B) 6 C) 6.2 D) 5.8 4 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Ayronga. B) Qaynoq choyga. C) O’rik sharbatiga D) Kampotga. 5 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 6 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 7 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Qora sabzini 8 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 45% D) 87% 9 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 10 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 11 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; 12 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 13 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 14 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 15 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 16 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 17 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) kazein, rezina, sintetik C) albumin, kazein, suyak yelimi D) suyak yelimi, epoksid yellimi 18 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va S C) A va B1 D) A va B 2 19 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 20 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Otvyorka B) Metchik C) Planshayba va metchik D) Planshayba 21 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 22 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 23 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar va yoy arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) qirquvchi va tiluvchi arralar 24 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) XVIII asrda C) 1492-yilda D) 1942- yilda 25 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Cha C) Chay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 26 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) 2000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) Juda ko’p yil ilgari 27 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 4 xil B) 3 xil C) 5 xil D) 2 xil 28 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qaynatib, dimlanib C) Qovirib. D) Jazlanib, qaynatilub 29 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 30 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 300 gr C) 250 gr D) 200 gr 31 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 25-30 daqiqa 32 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) B va S javoblar to’g’ri 33 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Oqsillar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 34 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Sabzisi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 35 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-10 daqiqa 36 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 37 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 38 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Afg’onistondan D) Hindistondan 39 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Afg’onistonda C) Janubiy sharqda D) Janubiy Uelsda 40 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 61 kg C) 8. 72 kg D) 8. 67 kg 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya