Texnologiya attestatsiya №5 Yanvar 24, 2022Yanvar 24, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №5 ga fikr bildirilmagan. 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 2 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 3 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) XVII asrda C) 1942- yilda D) 1492-yilda 4 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 5 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 6 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; 7 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy sharqda C) Janubiy Uelsda D) Afg’onistonda 8 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Chay 9 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 61 kg 10 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 11 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Metall bolg’alardan B) Po’lat bolg’alardan C) Yog’och bolg’alardan D) Cho’yan bolg’alardan 12 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 13 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 14 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; D) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; 15 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar 16 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Mineral moddalar; C) Vitaminlar; D) Oqsillar; 17 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Tilik, tilik qilib 18 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 87% C) 45% D) 82% 19 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 20 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma mastava C) Parhiz taom turi D) Qovurma sho’rva 21 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Kampotga. C) Ayronga. D) Qaynoq choyga. 22 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va E C) A va B1 D) A va S 23 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 24 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni past darajada òzlashtirgan; B) Darsda òzlashtirishi past; darajada; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 25 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-15 daqiqa 26 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitaminlar; B) Yoģlar; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 27 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) A va B 2 D) B 2 vaB 12 28 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynaguncha isitiladi. 29 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 30 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 2000 yildan beri 31 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Vitaminga boy 32 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Qaynatib, dimlanib D) Jazlanib, qaynatilub 33 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Frezalash C) Parmalash D) Jilvirlash 34 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Tezliklar qutisi B) fartuk C) Surish mexanizmi D) support 35 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 36 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 37 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 38 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 200 gr 39 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 40 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Xitoydan C) Hindistondan D) Gretsiyadan 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya