Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 136 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 6.5 C) 6 D) 5.8 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 3 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Oqsillar; C) Vitaminlar; D) Mineral moddalar; 4 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba va metchik B) Planshayba C) Metchik D) Otvyorka 5 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 6 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; 7 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 5 xil B) 3 xil C) 2 xil D) 4 xil 8 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; 9 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 10 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatgacha; B) 18 soatgacha; C) 24 soatgacha; D) 16 soatgacha; 11 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Vitaminga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Oqsilga boy 12 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 13 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) O’rik sharbatiga D) Ayronga. 14 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 250 gr C) 300 gr D) 200 gr 15 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Parhiz taom turi B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Qovurma mastava 16 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 17 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 18 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 5-10 daqiqa D) 10-15 daqiqa 19 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 20 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 21 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Qora sabzini D) Oq, va sariq sabzini 22 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B1 C) A va E D) A va B 2 23 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) 3000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) Juda ko’p yil ilgari 24 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 25 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVIII asrda C) 1492-yilda D) XVII asrda 26 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 87% C) 67% D) 45% 27 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib, dimlanib 28 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Gretsiyada C) Afg’onistonda D) Janubiy Uelsda 29 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 30 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) A va B 2 C) B 2 vaB 12 D) A va B 12 31 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynaguncha isitiladi. 32 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 33 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 34 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 35 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 25-30 daqiqa 36 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 56 kg C) 8. 67 kg D) 8. 61 kg 37 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 38 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Cha C) Shay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 39 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 40 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Xitoydan C) Gretsiyadan D) Afg’onistondan 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24