Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 147 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 6 C) 5.8 D) 6.5 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; 3 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati B) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati C) Metallning cho’ziluvchanligi D) Metallning yumshoqlik hususiyati 4 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar B) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi C) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi D) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi 5 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 6 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 20 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 7 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi D) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi 8 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 30 dan ortiq; B) 10 dan ortiq; C) 40 dan ortiq; D) 20 dan ortiq; 9 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi D) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi 10 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Uqlevodlar; C) Vitaminlar; D) Suv; 11 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Kampotga. D) Qaynoq choyga. 12 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Kosalarga suzishdan oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 13 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 14 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy Uelsda C) Janubiy sharqda D) Gretsiyada 15 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 16 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 17 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Kartoshkasi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 18 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 19 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 20 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma mastava D) Qovurma sho’rva 21 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 22 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 23 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 24 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 25 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 26 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va E D) A va B 2 27 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 2000 yildan beri C) Juda ko’p yil ilgari D) 3000 yildan beri 28 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qaynatib, dimlanib C) Jazlanib, qaynatilub D) Qovirib. 29 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 30 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) 1492-yilda D) XVIII asrda 31 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-10 daqiqa 32 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 33 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 45% C) 87% D) 67% 34 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Qanday nomlangani ma’lum emas. B) Cha C) Chay D) Shay 35 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 61 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 36 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 37 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Afg’onistondan C) Xitoydan D) Gretsiyadan 38 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 39 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Mayda shaklda 40 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 300 gr C) 200 gr D) 250 gr 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24