Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 136 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; 2 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsda òzlashtirishi past; darajada; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsni past darajada òzlashtirgan; 3 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Vitaminlar; B) Oqsil; C) Suv; D) Uglevodlar; 4 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 35 mm gacha B) 40 mm gacha C) 30 mm gacha D) 50 mm gacha 5 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq, chuzunchoq, egri B) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar C) ovalsimon, konussimon, bokasimon D) katta, o'rtacha, mayda 6 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) kazein, rezina, sintetik C) fenofarmaldegin, korbomid D) suyak yelimi, epoksid yellimi 7 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 18 soatgacha; 8 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) 0-6°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 9 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 2 xil B) 4 xil C) 5 xil D) 3 xil 10 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar B) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi C) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi D) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi 11 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Afg’onistondan C) Gretsiyadan D) Xitoydan 12 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 13 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-12 daqiqa 14 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Qaynaguncha isitiladi. 15 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 16 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Qaynatib, dimlanib D) Jazlanib, qaynatilub 17 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Vitaminga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 18 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 19 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1942- yilda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 20 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) A va B 2 C) B va S D) B 2 vaB 12 21 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Parhiz taom turi B) Qovurma mastava C) Qaynatma sho’rva D) Qovurma sho’rva 22 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 23 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Sabzisi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Barcha masalliqlari pishgach 24 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 25 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Siyohrang, qora, oq, sariq 26 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 27 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 28 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 29 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Afg’onistonda C) Gretsiyada D) Janubiy sharqda 30 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) 2000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) Juda ko’p yil ilgari 31 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 45% C) 82% D) 87% 32 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Qora sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 33 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 34 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Shay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Cha 35 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va B1 C) A va E D) A va S 36 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 56 kg C) 8. 67 kg D) 8. 61 kg 37 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) Kampotga. 38 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 39 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 40 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24