Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 162 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 12 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 18 soatgacha; 2 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 3 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Oqsillar; B) Mineral moddalar; C) Yoģlar; D) Vitaminlar; 4 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi C) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi D) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi 5 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 6 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; B) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 7 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 8 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi B) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi C) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 9 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Po’lat bolg’alardan B) Cho’yan bolg’alardan C) Metall bolg’alardan D) Yog’och bolg’alardan 10 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal 11 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Kampotga. D) Qaynoq choyga. 12 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 13 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Kosalarga suzishdan oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 14 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 15 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 16 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B 2 C) A va B1 D) A va E 17 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Katta kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Tilik, tilik qilib 18 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Afg’onistondan C) Gretsiyadan D) Hindistondan 19 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 67% C) 87% D) 82% 20 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 21 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 250 gr C) Bir kosa D) 300 gr 22 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Jazlanib, qaynatilub B) Qaynatib. C) Qovirib. D) Qaynatib, dimlanib 23 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 61 kg 24 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 25 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 20-35 daqiqa 26 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 5-10 daqiqa 27 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 28 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Afg’onistonda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 29 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Sabzisi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 30 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 31 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Qaynaguncha isitiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 32 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) B 2 vaB 12 C) A va B 2 D) A va B 12 33 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Vitaminga boy 34 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 35 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 36 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 37 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Shay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Chay 38 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 39 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 40 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 16 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24