Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 133 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; 2 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 10 mm dan 30 mm gacha B) 5 mm dan 30 mm gacha C) 10 mm dan 50 mm gacha D) 5 mm dan 25 mm gacha 3 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Jilvirlash C) Frezalash D) Parmalash 4 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 5 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; C) Darsni òzlashtirishi òrta; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 6 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 20 soatgacha; B) 48 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 24 soatgacha; 7 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 8 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal bo’yini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detallar enini o’lchash uchun 9 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Uglevodlar; B) Oqsillar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 10 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; D) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; 11 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVIII asrda C) 1942- yilda D) XVII asrda 12 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 13 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Cha D) Chay 14 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 3000 yildan beri D) XIX asrdan beri 15 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Siyohrang, qora, oq, sariq 16 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 200 gr C) 300 gr D) Bir kosa 17 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 18 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Hindistondan D) Afg’onistondan 19 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 20 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Kichik kubikcha qilib 21 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy Uelsda C) Janubiy sharqda D) Afg’onistonda 22 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Barcha masalliqlari pishgach C) Sabzisi pishguncha D) Kartoshkasi pishguncha 23 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma sho’rva D) Qovurma mastava 24 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 25 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 26 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Kampotga. C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 27 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 28 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 29 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B 2 C) A va E D) A va B1 30 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) A va B 2 C) B 2 vaB 12 D) B va S 31 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 32 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 33 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 34 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 35 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 87% C) 67% D) 82% 36 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 37 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 5-10 daqiqa D) 10-15 daqiqa 38 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 67 kg B) 8. 61 kg C) 8. 72 kg D) 8. 56 kg 39 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 40 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynaguncha isitiladi. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24