Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Klechatka; C) Vitamin; D) Mineral moddalar; 2 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Past haroratda 0+6°C da; D) 0-6°C da; 3 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 4 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib, dimlanib C) Qaynatib. D) Jazlanib, qaynatilub 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 6 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 7 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 8 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 67 kg B) 8. 56 kg C) 8. 61 kg D) 8. 72 kg 9 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida B) Moki yordamida; C) Ip yordamida; D) Igna yordamida: 10 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Pishiqroq; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi dag'al 11 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 5-10 sm; B) 20-30 sm; C) 10-15 sm; D) 20-25 sm; 12 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) kiyim etak qisimlarida; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) Biriktirib tikish; 13 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Farqi yo'q; C) Qora rang; D) Har xil 14 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Ingichka bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 15 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 30 sm; B) 15 sm; C) 20 sm; D) 10 sm; 16 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 10-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 80-nomerli; 17 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; C) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; D) Kiyimning modaga mosligi; 18 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 18 asrda B) 16 asrda C) 19 asrda D) 17 asrda 19 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 2 xili; B) 4 xili; C) 3 xili; D) 6 xili; 20 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 175 sm B) 170 sm C) 164 sm D) 160 sm 21 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 20 daqiqa C) 30 daqiqa D) 15 daqiqa 22 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 2 C) 3 D) 4 23 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 40-46; B) 44-46; C) 44-48; D) 46-50; 24 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.4 B) 0.3 C) 0.1 D) 0.2 25 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Namlik, suvlik; B) Qalinlik; C) Bosim, namlik; D) Quruqlik, issiqlik; 26 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 27 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 28 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 40-30 %; C) 100 %; D) 80-85 %; 29 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 30 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) IV rostga D) V rostga 31 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) IV rostga C) V rostga D) II rostga 32 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 33 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-26; B) 22-30; C) 28-30; D) 26-28; 34 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 5-7; C) 7 – 1; D) 6 - 8; 35 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ish kiyim B) Ich kiyim C) Ust kiyim D) Jaket, yubkalar 36 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) I rostga B) II rostga C) V rostga D) III rostga 37 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Maqsadli mehnat qilish; 38 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Ikki bòlakdan; C) Bir qavatli; D) Uch bòlakdan; 39 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Ipni chaynab tikadi C) Tikmaydi D) Nina sinadi 40 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya