Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) aylana diametrini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) detal chuqurligini o’lchash uchun 2 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 50 mm gacha B) 35 mm gacha C) 30 mm gacha D) 40 mm gacha 3 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi C) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 4 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Gretsiyadan C) Xitoydan D) Hindistondan 5 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 6 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) 2000 yildan beri D) Juda ko’p yil ilgari 7 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 8 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 250 gr 9 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Dazmol tozalanadi; 10 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 3 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 4 gurppaga; D) 5 gurppaga; 11 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) kiyim etak qisimlarida; 12 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Qora rang; 13 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Naycha devorlarining singanligi; C) Ipning sifatsizligi; D) Ignadagi nuqsonlar; 14 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Tukli; C) Bosma; D) Gulli; 15 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 16 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 6 xili; B) 2 xili; C) 3 xili; D) 4 xili; 17 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-42, 42-48; B) 36-38, 32-46; C) 32-36, 38-42; D) 34-40, 40- 46; 18 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 19 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Ipni chaynab tikadi C) Nina sinadi D) Tikmaydi 20 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 40-yillarda: B) 60-yillarda; C) 30-yillarda: D) 50-yillarda; 21 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 4 B) 2 C) 5 D) 3 22 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 0,5- 1 sm B) 3- 4 sm C) 1- 1,5 sm D) 2- 2,5 sm 23 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) II rostga C) V rostga D) III rostga 24 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 25 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Kiyim yopishib turishini uchun; B) Konstruktiv vazifasini; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Bezak vazifasini; 26 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) V rostga C) II rostga D) IV rostga 27 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 28 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; C) Kiyimning modaga mosligi; D) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; 29 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 22-36; C) 30-36; D) 28-30; 30 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 100 %; B) 80-85 %; C) 50-60 %; D) 40-30 %; 31 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Ikki bòlakdan; B) Bir qavatli; C) Bitta yaxlit bichilgan; D) Uch bòlakdan; 32 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) III rostga C) V rostga D) I rostga 33 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 17 asrda C) 19 asrda D) 18 asrda 34 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ust kiyim D) Ish kiyim 35 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Qaychining katta kichikligiga qarab; 36 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Tutashtirma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 37 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 155 sm; C) 160 sm; D) 152 sm; 38 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 39 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Texnik qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 40 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya