Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 16 soatgacha; 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 3 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Tezliklar qutisi B) Surish mexanizmi C) fartuk D) support 4 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Qora sabzini 5 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 300 gr C) 250 gr D) Bir kosa 6 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 7 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B 2 vaB 12 C) B va S D) A va B 12 8 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 9 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; B) Ishning og'irligi; C) Ish vaqtidan tashqari ishlash; D) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; 10 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 20-25; B) 30; C) 35; D) 18-20; 11 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) To'quvchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) Bo'yoqchi; 12 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Oddiy va murakkab; B) Salqi qaviq; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 13 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Kiyim mag'izlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 14 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Atlas; B) Polotno (bo'z); C) Sarja; D) Satin; 15 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) kiyim etak qisimlarida; 16 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 175 sm B) 164 sm C) 160 sm D) 170 sm 17 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 22-26; C) 28-30; D) 26-28; 18 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; 19 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ich kiyim D) Ish kiyim 20 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 28-30; D) 30-36; 21 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) I rostga C) V rostga D) III rostga 22 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 4 xili; C) 6 xili; D) 2 xili; 23 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 17 asrda C) 19 asrda D) 18 asrda 24 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 25 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; 26 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Tutashtirma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 27 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 5-7; B) 6 - 8; C) 7 – 1; D) 1 - 1,5; 28 / 40 Kalka nima? A) Oppoq qaģoz; B) Qora qaģoz C) Shaffof qaģoz; D) Katakli qaģoz: 29 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) III rostga C) V rostga D) II rostga 30 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Namlik, suvlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Bosim, namlik; D) Qalinlik; 31 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.1 C) 0.2 D) 0.4 32 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-46; B) 44-48; C) 40-46; D) 46-50; 33 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 0,5- 1 sm B) 1- 1,5 sm C) 2- 2,5 sm D) 3- 4 sm 34 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Nina sinadi C) Ip uzadi D) Ipni chaynab tikadi 35 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 36-38, 32-46; B) 32-36, 38-42; C) 34-40, 40- 46; D) 32-42, 42-48; 36 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Bir qavatli; C) Uch bòlakdan; D) Ikki bòlakdan; 37 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 160 sm; C) 155 sm; D) 152 sm; 38 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,1-1,2; B) 0,4-0,5; C) 0,7-1; D) 0,5-0,7; 39 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 40 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 80-85 %; C) 40-30 %; D) 100 %; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya