Texnologiya attestatsiya №16 Mart 18, 2022Mart 18, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №16 ga fikr bildirilmagan. 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №16 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 2 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 3 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 2 xil; B) 4 xil; C) 5 xil; D) 3 xil; 4 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 32-42, 42-48; C) 36-38, 32-46; D) 34-40, 40- 46; 5 / 40 .........Maxsus joyda saqlash, uchini yuqoriga qilib ushlamaslik, ish joyida ochiq holda qoldirmaslik, mashinaning harakatlanuvchi qismlari yoniga qo'ymaslik kerak. A) Dazmol bilan ishlash B) Tikuv mashinasida ishlash C) Qaychi bilan ishlash D) Nina bilan ishlash 6 / 40 ......Bu jarayonda avtoklavlarda 103 - 104°C dan 118 - 123°C gacha bo'lgan haroratdagi bosim bilan o'tkaziladi, bunda hamma mikroblar o'ladi. Bunday sutni uy sharoitida 10 - 15 kun saqlash mumkin? A) Seryog' sut B) Pasterizatsiya qilingan sut C) Sterilizatsiya qilingan sut D) Yog'sizlantirilgan sut 7 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga B) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga C) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga D) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga 8 / 40 1955 - yilning fevralida Shanel xonim qanday shaklli sumkacha yaratgan? A) uzun tasmali sumkacha; B) uchburchak shaklli sumkacha; C) to'rtburchak shakldagi uzun zanjir tasmali sumkacha; D) a va b javoblar to'g'ri; 9 / 40 Yubkalarni nimalar bilan bezatish mumkin? A) barcha javoblar to'g'ri, B) nozmunchoqlar, kashtalar; C) kashtalar, munchoqlar, tasmalar bilan; D) bezak baxyaqator, tasma, tugmacha, kashtalar, va hokazolar bilan; 10 / 40 Do'ppi nechta qismdan iborat? A) 3 qismdan; B) 2 qismdan; C) 4 qismdan; D) 5 qismdan; 11 / 40 To'g'ri bichimli yubka necha qismdan iborat? A) 3 qismdan; B) 2 qismdan; C) 5 qismdan; D) 4 qismdan; 12 / 40 Tolalar qanday turlarga bo'linadi? A) sun'iy va tabiiy; B) paxta tolasi va sintetik; C) sintetik va ipak tola; D) tabiiy va kimyoviy; 13 / 40 "Sumkachamni qo'lda ko'tarib yurib charchadim, uni doim qayergadir qo'yib, keyin izlab yuraman" ushbu so'zlarni qachon va kim tomonidan aytilgan? A) To'g'ri javob berilmagan; B) 1960 - yilda Koko Shanel; C) 1950 - yilda Miss Xonim; D) 1954 - yilda Koko Shanel; 14 / 40 Eng yaxshi sifatli gazlamalar qanday tolalardan to'qiladi? A) yo'g'on va pishiq tolalardan; B) mayin va yumshoq tolalardan; C) kalta va uzun tolalardan; D) uzun va ingichka tolalardan; 15 / 40 "Hunarmand" uyushmasi qachon tashkil qilindi? A) 1997 - yil; B) 1996 - yil; C) 1998 - yil; D) 1995 - yil; 16 / 40 Etagiga kengaygan yubka turlariga qaysilar kiradi? A) aylanali yubkalar; B) bo'lakli, quyosh, yarimquyosh; C) har xil yubkalar; D) quyoshli, to'g'ri bichimli; 17 / 40 Songacha uzunlikda bo'lgan shimlar qanday shimlar deyiladi? A) Ixcham shimlar; B) Kapri; C) Kalta shimlar; D) Shortik 18 / 40 Do'ppi uchun astari qanday gazlamalardan tikiladi? A) atlas va adras gazlamalardan B) gulli yoki sidirg'a chit gazlamalardan C) a va b javoblar to'g'ri D) surp va bo'z matolardan 19 / 40 Do'ppi detallarining avrasi qanday gazlamalardan tikiladi? A) surp, atlas B) sidirg'a, gulli, atlas C) atlas, adras, sidirg'a va velur D) barchasi 20 / 40 Do'ppi nusxalari ichida eng mashhuri qayerning do'ppilari hisoblanadi? A) Namangan; B) Farg'ona; C) Shahrisabz; D) Chust; 21 / 40 Ilmoqlar necha sm uzunlikda bo'ladi? A) 10 - 15 sm; B) 15 - 20 sm; C) 12 - 15 sm; D) 12 - 18 sm; 22 / 40 Burmali yostiqcha tikish uchun asosan qanday gazlamalar tanlanadi? A) mayin va silliq gazlamalar; B) farqi yo'q; C) faqat qattiq matollardan; D) yumshoq va qalin gazlamalar; 23 / 40 Hayvonlarning juni bir yilda qanday asboblar yordamida necha marta olinadi? A) bir marta, mashina yordamida; B) ikki marta, maxsus qaychi yoki mashina yordamida; C) to'rt marta, maxsus asboblar yordamida; D) uch marta, qaychi yordamida; 24 / 40 To'g'ri bichimli yubkalar qanday gazlamalardan tikiladi? A) yengil va qalin gazlamalardan, B) mayda gulli matolardan, C) gulsiz gazlamalardan; D) zich to'qilgan va qalinroq gazlamalardan; 25 / 40 Do'ppining vazifasi qanday? A) do'ppi kerakli kiyim turi; B) faqat erkaklar kiyishi uchun qulay C) bosh kiyim, boshni salqindan, quyosh nuridan himoya qiladi; D) qo'lda ko'tarib yurish uchun qulay; 26 / 40 To'g'ri bichimli yubka gazlamaning qaysi ipi yo'nalishi bo'yicha bichiladi? A) ko'ndalang B) tavda va arqoq; C) bo'ylama; D) a, b javoblar to'g'ri; 27 / 40 Yubkada gazlama tanlash nimaga bog'liq? A) faslga bog'liq; B) fasoniga bog'liq; C) tikilishiga qarab; D) qachon kiyilishiga; 28 / 40 Sut achigan vaqtda nimaga aylanib ketadi? A) smetana va qatiqqa; B) spirt va sut kislotasiga; C) sut quyuqlashib qoladi; D) rangi sarg'ayib qoladi; 29 / 40 To'qishning murakkab usullari nechta? A) 14 ta; B) 13 ta; C) 15 ta;. D) 16 ta; 30 / 40 Ustamali zanjir bilan to'qilgan buyumlar qanday bo'ladi? A) Tekis va yumshoq; B) Zich va tarang; C) Qalin va tekis; D) Nafis va jimjimador; 31 / 40 Belli kiyimlarga qaysilar kiradi? A) yubkalar, shimlar, shortik, lozim, yubka - shimlar; B) shimlar, shortiklar, halatlar; C) bluzkalar, maxsus kiyimlar; D) ko'ylaklar, koftalar, shimlar, koftalar; 32 / 40 Ustamasiz zanjir bilan to'qilgan buyumlar qanday bo'ladi? A) Gulli va gulsiz; B) Qalin va tekis; C) Nafis va jimjimador; D) Zich va tarang; 33 / 40 Elektr kir yuvish mashinalari qanday vazifalarni bajarishga mo'ljallangan? A) kirni javonga solish va kirni taxlash; B) kirni yuvish, kirni solish; C) kirni yuvish, chayish, siqish va quritish; D) kirlarni tozalab yuvishga; 34 / 40 Shimda andazani gazlamaga joylashtirish va bichishda ishni bajarish tartibi nechta? A) 10 ta; B) 11 ta; C) 14 ta; D) 12 ta; 35 / 40 Do'ppilar shakli, ko'rinishi jihatidan qanday shakllarda bo'ladi? A) do'ppilar shakli, ko'rinishi jihatidan xilma - xil bo'ladi; B) bezakli, naqshli, aylana; C) dumaloq, uchburchaksimon, taxlanadigan, konussimon, yarim konussimon; D) aylana, yarim aylana, taxlamali, yarim konussimon; 36 / 40 Qatiqni qaysi xalq o'ylab topgan? A) Ozarbayjon; B) Italiya; C) O'zbekiston; D) Rossiya; 37 / 40 Bozorda nechta jarayon amalga oshiriladi? A) 4 ta; B) 5 ta; C) 2 ta; D) 3 ta; 38 / 40 Qaysi Viloyat do'ppilari O'rta Osiyo xalqlari orasida keng tarqalgan? A) Barcha javoblar to'g'ri; B) Shahrisabzning gilam do'ppisi; C) Buxoroning zar do'ppisi; D) Namanganning chust, iroqi, duxoba va boshqa do'ppilari; 39 / 40 Son qismi tor, pocha qismi keng bo'lgan shimlar qanday shimlar deyiladi? A) Shalvarlar; B) Kengaygan shimlar; C) Banan shimlar; D) Shortik; 40 / 40 Do'ppining kizagi matoning qaysi yo'nalishi bo'yicha bichiladi? A) gorizontal B) qiyalab C) diagonali D) vertikal 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya