Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 519 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; B) Darsni òzlashtirishi past; C) Darsni òzlashtirishi òrta; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Uglevodlar; B) Oqsil; C) Suv; D) Vitaminlar; 3 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 4 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) Bir kosa D) 200 gr 5 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 7 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 8 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 9 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Shnur tekshiriladi; D) Dazmol tozalanadi; 10 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; C) Gazlamaning sitiluvchanligiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 11 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; B) Ishning og'irligi; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Ish vaqtidan tashqari ishlash; 12 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.1 B) 1.7 C) 10 D) 0.5 13 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) Yugiruvchi; C) To'quvchi; D) Gul bosuvchi; 14 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 15 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Baxyaqator choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) To'g'ri choklar; D) Zig-zag choklar; 16 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 17 / 40 Kasb nima? A) Unumli mehnat bilan shiģullanish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; D) Maqsadli mehnat qilish; 18 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 46-50; C) 44-46; D) 40-46; 19 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Kiyim yopishib turishini uchun; C) Konstruktiv vazifasini; D) Konstruktiv va bezak vazifasini; 20 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) V rostga C) IV rostga D) III rostga 21 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 164 sm C) 170 sm D) 175 sm 22 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 23 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 6 - 8; C) 7 – 1; D) 5-7; 24 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) I rostga B) V rostga C) II rostga D) III rostga 25 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 60-yillarda; C) 30-yillarda: D) 40-yillarda: 26 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Bir qavatli; C) Ikki bòlakdan; D) Uch bòlakdan; 27 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 28 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) V rostga D) III rostga 29 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Kiyimning modaga mosligi; D) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; 30 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 2- 2,5 sm B) 1- 1,5 sm C) 3- 4 sm D) 0,5- 1 sm 31 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.4 C) 0.2 D) 0.1 32 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 4 B) 3 C) 2 D) 5 33 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Texnik qòshimcha; 34 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Namlik, suvlik; D) Bosim, namlik; 35 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-42, 42-48; B) 34-40, 40- 46; C) 36-38, 32-46; D) 32-36, 38-42; 36 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 17 asrda C) 16 asrda D) 18 asrda 37 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 20-nomerli; B) 80-nomerli; C) 10-nomerli; D) 30-nomerli; 38 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Ichki chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Aģdarma chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 39 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 160 sm; B) 145 sm; C) 152 sm; D) 155 sm; 40 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Nina sinadi C) Ipni chaynab tikadi D) Tikmaydi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24