Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 520 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Yoģlar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 3 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga C) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga D) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga 4 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 6 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 7 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 8 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 9 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Oq rang; C) Har xil D) Qora rang; 10 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-25 sm; C) 20-30 sm; D) 5-10 sm; 11 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Tukli; C) Gulli; D) Bosma; 12 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; B) Ishning og'irligi; C) Ish vaqtidan tashqari ishlash; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 13 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Polotno (bo'z); C) Atlas; D) Satin; 14 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 15 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 2 ta. Qo'l yuritgich; B) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; 16 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Tutashtirma chok bilan tikiladi; 17 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 18 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining katta kichikligiga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 19 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Kiyimning modaga mosligi; C) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; D) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; 20 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 10-nomerli; 21 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 80-85 %; C) 100 %; D) 40-30 %; 22 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 23 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 6 - 8; C) 5-7; D) 1 - 1,5; 24 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 40-46; C) 44-48; D) 44-46; 25 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 4 xili; B) 2 xili; C) 6 xili; D) 3 xili; 26 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 27 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Konstruktiv vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 28 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.4 C) 0.2 D) 0.1 29 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-36, 38-42; D) 32-42, 42-48; 30 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 26-28; C) 28-30; D) 22-26; 31 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Bosim, namlik; B) Qalinlik; C) Quruqlik, issiqlik; D) Namlik, suvlik; 32 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,7-1; C) 0,5-0,7; D) 0,1-1,2; 33 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 18 asrda B) 19 asrda C) 16 asrda D) 17 asrda 34 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 5 C) 2 D) 4 35 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) III rostga C) V rostga D) II rostga 36 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Ipni chaynab tikadi C) Ip uzadi D) Tikmaydi 37 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 30-yillarda: B) 60-yillarda; C) 50-yillarda; D) 40-yillarda: 38 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 160 sm; C) 145 sm; D) 152 sm; 39 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 2- 2,5 sm C) 3- 4 sm D) 0,5- 1 sm 40 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24