Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 529 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; B) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Suv; D) Uqlevodlar; 3 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 2 xil C) 5 xil D) 4 xil 4 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 3000 yildan beri C) 2000 yildan beri D) XIX asrdan beri 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 6 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Gretsiyada C) Janubiy Uelsda D) Janubiy sharqda 7 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 8 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 9 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 4 xil; B) 5 xil; C) 3 xil; D) 2 xil; 10 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Sidirg'a C) Bosma; D) Gulli; 11 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Bo'yoqchi; C) Yugiruvchi; D) To'quvchi; 12 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Pishiqroq; B) Ipi silliq, tekis; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi dag'al 13 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: 14 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Shnur tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Kiyim tekshiriladi; 15 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Biriktirib tikish; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) kiyim etak qisimlarida; 16 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 0,5- 1 sm C) 3- 4 sm D) 2- 2,5 sm 17 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; 18 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 60-yillarda; B) 40-yillarda: C) 30-yillarda: D) 50-yillarda; 19 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 145 sm; C) 160 sm; D) 152 sm; 20 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; D) Bort chok, taxlamalar; 21 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Tutashtirma chok bilan tikiladi; 22 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 22-36; C) 30-36; D) 28-30; 23 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Bir qavatli; C) Ikki bòlakdan; D) Uch bòlakdan; 24 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Bosim, namlik; C) Quruqlik, issiqlik; D) Namlik, suvlik; 25 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 30-nomerli; B) 10-nomerli; C) 80-nomerli; D) 20-nomerli; 26 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.2 C) 0.1 D) 0.4 27 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Oppoq qaģoz; D) Shaffof qaģoz; 28 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Gazlamani bichishga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Qaychining katta kichikligiga qarab; 29 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Kasblarning birortasining atalishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 30 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) III rostga C) V rostga D) IV rostga 31 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 17 asrda C) 18 asrda D) 19 asrda 32 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 32-42, 42-48; C) 32-36, 38-42; D) 36-38, 32-46; 33 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 5 C) 4 D) 2 34 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 20 daqiqa C) 30 daqiqa D) 15 daqiqa 35 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 6 - 8; C) 7 – 1; D) 5-7; 36 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) III rostga D) II rostga 37 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) I rostga D) V rostga 38 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 39 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Texnik qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 40 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,5-0,7; C) 0,4-0,5; D) 0,1-1,2; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24