Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 157 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq, chuzunchoq, egri B) katta, o'rtacha, mayda C) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar D) ovalsimon, konussimon, bokasimon 2 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli va legirlangan po’latlar B) Qora, rangli va aralash C) Rangli va qora metallar D) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar 3 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 4 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Hindistondan C) Afg’onistondan D) Xitoydan 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 6 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 7 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 3000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 8 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va B 2 C) A va E D) A va B1 9 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Ignadagi nuqsonlar; B) Ipning sifatsizligi; C) Naycha devorlarining singanligi; D) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; 10 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; 11 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Qaviq chok; C) Bezak chok; D) Archa chok: 12 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 4 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 3 gurppaga; D) 5 gurppaga; 13 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Paxta, zig'ir; C) Ipak, zig'ir; D) Zig'ir, ipak; 14 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 20-25; C) 18-20; D) 35; 15 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 16 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bort chok, taxlamalar; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 17 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 18 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 60-yillarda; B) 30-yillarda: C) 40-yillarda: D) 50-yillarda; 19 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 152 sm; C) 160 sm; D) 155 sm; 20 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 15 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 21 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Yengil kiyimlar yiģindisi; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 22 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 23 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.1 B) 0.3 C) 0.4 D) 0.2 24 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 28-30; C) 30-36; D) 22-36; 25 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Ikki bòlakdan; C) Uch bòlakdan; D) Bir qavatli; 26 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 30-nomerli; B) 20-nomerli; C) 80-nomerli; D) 10-nomerli; 27 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 32-42, 42-48; C) 36-38, 32-46; D) 34-40, 40- 46; 28 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Quruqlik, issiqlik; B) Namlik, suvlik; C) Bosim, namlik; D) Qalinlik; 29 / 40 Kasb nima? A) Unumli mehnat bilan shiģullanish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Maqsadli mehnat qilish; 30 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 0,5- 1 sm B) 1- 1,5 sm C) 2- 2,5 sm D) 3- 4 sm 31 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Ust kiyim C) Ish kiyim D) Jaket, yubkalar 32 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Ipni chaynab tikadi C) Ip uzadi D) Tikmaydi 33 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Minimal qoshimcha; 34 / 40 Hunar nina? A) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; B) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; C) Kasblarning birortasining atalishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 35 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 164 sm C) 170 sm D) 175 sm 36 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 26-28; C) 22-26; D) 28-30; 37 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; 38 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 18 asrda C) 17 asrda D) 19 asrda 39 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,1-1,2; C) 0,4-0,5; D) 0,5-0,7; 40 / 40 Kalka nima? A) Shaffof qaģoz; B) Katakli qaģoz: C) Oppoq qaģoz; D) Qora qaģoz 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 21 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 11 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24