Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 570 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Jilvirlash B) Tokarlik C) Parmalash D) Frezalash 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 3 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal 4 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-10 daqiqa 5 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Sabzisi pishguncha D) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach 6 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 45% C) 87% D) 67% 7 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib, dimlanib C) Qaynatib. D) Jazlanib, qaynatilub 8 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 9 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 3 gurppaga; C) 2 gurppaga D) 4 gurppaga; 10 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; 11 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Har xil B) Farqi yo'q; C) Oq rang; D) Qora rang; 12 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Yugiruvchi; B) Gul bosuvchi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 13 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 4 xil; C) 3 xil; D) 5 xil; 14 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 35; C) 30; D) 20-25; 15 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Biriktirma chok; C) Tutashtirma chok; D) Qo'sh chok; 16 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.1 B) 0.4 C) 0.2 D) 0.3 17 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 18 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 19 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Kiyimning modaga mosligi; C) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; D) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; 20 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Namlik, suvlik; B) Qalinlik; C) Bosim, namlik; D) Quruqlik, issiqlik; 21 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 22 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 100 %; C) 50-60 %; D) 40-30 %; 23 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Kastyum, jaket, yubkalar; 24 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 60-yillarda; C) 30-yillarda: D) 40-yillarda: 25 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 28-30; B) 22-26; C) 22-30; D) 26-28; 26 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 155 sm; C) 160 sm; D) 145 sm; 27 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,1-1,2; C) 0,7-1; D) 0,5-0,7; 28 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 15 daqiqa B) 25 daqiqa C) 30 daqiqa D) 20 daqiqa 29 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 30 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 164 sm B) 160 sm C) 170 sm D) 175 sm 31 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Ust kiyim C) Ish kiyim D) Jaket, yubkalar 32 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 44-46; C) 40-46; D) 44-48; 33 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) III rostga D) V rostga 34 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 0,5- 1 sm C) 2- 2,5 sm D) 3- 4 sm 35 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) III rostga C) II rostga D) V rostga 36 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 17 asrda B) 19 asrda C) 16 asrda D) 18 asrda 37 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 38 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Texnik qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 39 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Bort chok, taxlamalar; 40 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Ipni chaynab tikadi C) Ip uzadi D) Nina sinadi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 16 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24