Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 540 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 6 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 25 mm gacha B) 5 mm dan 30 mm gacha C) 10 mm dan 30 mm gacha D) 10 mm dan 50 mm gacha 2 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Yoģlar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 3 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6 B) 5.8 C) 6.5 D) 6.2 4 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 5 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Mayda shaklda 6 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 7 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 8 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 9 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Yo'rma, baxyaqator; C) Baxyaqator; D) Petlya, baxyaqator; 10 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 11 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Mag'iz chok; C) Biriktirma chok; D) Qo'sh chok; 12 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Farqi yo'q; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Qalin gazlama tomonidan; 13 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Kiyim mag'izlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 14 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 35; C) 18-20; D) 20-25; 15 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Kiyim tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 16 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-42, 42-48; D) 32-36, 38-42; 17 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 40-46; C) 46-50; D) 44-46; 18 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Ikki bòlakdan; B) Uch bòlakdan; C) Bitta yaxlit bichilgan; D) Bir qavatli; 19 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Ichki chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 20 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 2 C) 3 D) 4 21 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 164 sm C) 175 sm D) 160 sm 22 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 6 - 8; B) 7 – 1; C) 5-7; D) 1 - 1,5; 23 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) I rostga B) II rostga C) III rostga D) V rostga 24 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Namlik, suvlik; D) Bosim, namlik; 25 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Unumli mehnat bilan shiģullanish; 26 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 60-yillarda; B) 40-yillarda: C) 50-yillarda; D) 30-yillarda: 27 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,5-0,7; C) 0,1-1,2; D) 0,7-1; 28 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 29 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.2 C) 0.1 D) 0.4 30 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 160 sm; C) 155 sm; D) 152 sm; 31 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 32 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv vazifasini; B) Bezak vazifasini; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 33 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 34 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 100 %; C) 80-85 %; D) 40-30 %; 35 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 20-nomerli; B) 30-nomerli; C) 80-nomerli; D) 10-nomerli; 36 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 0,5- 1 sm B) 2- 2,5 sm C) 3- 4 sm D) 1- 1,5 sm 37 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyimning modaga mosligi; B) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; C) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; 38 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-26; B) 22-30; C) 26-28; D) 28-30; 39 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 6 xili; B) 2 xili; C) 3 xili; D) 4 xili; 40 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 22-26; C) 22-36; D) 30-36; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24