Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 533 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 2 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Vitaminlar; B) Uglevodlar; C) Suv; D) Oqsil; 3 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 4 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 5 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Qaynoq choyga. C) Ayronga. D) O’rik sharbatiga 6 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1492-yilda C) 1942- yilda D) XVII asrda 7 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 8 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y qizg’ish sabzini D) Oq, va sariq sabzini 9 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 10 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Dazmol tozalanadi; B) Qo'l quruq bo'ladi; C) Shnur tekshiriladi; D) Kiyim tekshiriladi; 11 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Birlashtiruvchi a bezak choklar; B) Zig-zag choklar; C) To'g'ri choklar; D) Baxyaqator choklar; 12 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ip yordamida; B) Igna yordamida: C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Moki yordamida; 13 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 4 ta; C) 3 ta; D) 6 ta; 14 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Qora rang; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal bilan bir xil; 15 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 16 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-42, 42-48; B) 32-36, 38-42; C) 34-40, 40- 46; D) 36-38, 32-46; 17 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 2- 2,5 sm C) 3- 4 sm D) 0,5- 1 sm 18 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 160 sm; B) 152 sm; C) 155 sm; D) 145 sm; 19 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-26; C) 28-30; D) 22-30; 20 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Konstruktiv vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 21 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 22 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.2 B) 0.1 C) 0.4 D) 0.3 23 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 28-30; C) 22-36; D) 30-36; 24 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Jaket, yubkalar B) Ust kiyim C) Ich kiyim D) Ish kiyim 25 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Texnik qòshimcha; 26 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Kiyimning modaga mosligi; C) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; D) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; 27 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; 28 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) IV rostga C) V rostga D) II rostga 29 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Kastyum, jaket, yubkalar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 30 / 40 Kasb nima? A) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Maqsadli mehnat qilish; 31 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 100 %; C) 80-85 %; D) 40-30 %; 32 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) III rostga D) II rostga 33 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 40-46; C) 44-46; D) 44-48; 34 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 35 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 30-yillarda: B) 50-yillarda; C) 60-yillarda; D) 40-yillarda: 36 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 17 asrda C) 16 asrda D) 18 asrda 37 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 5-7; B) 7 – 1; C) 1 - 1,5; D) 6 - 8; 38 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Shaffof qaģoz; C) Oppoq qaģoz; D) Katakli qaģoz: 39 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,1-1,2; B) 0,5-0,7; C) 0,4-0,5; D) 0,7-1; 40 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 15 daqiqa B) 20 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24