Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Yoģlar; C) Vitaminlar; D) Oqsillar; 2 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 30 mm gacha B) 50 mm gacha C) 35 mm gacha D) 40 mm gacha 3 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) aylana diametrini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detal bo’yini o’lchash uchun D) detallar enini o’lchash uchun 4 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Jazlanib, qaynatilub C) Qaynatib, dimlanib D) Qovirib. 5 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 56 kg C) 8. 61 kg D) 8. 67 kg 6 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Kichik kubikcha qilib 7 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 250 gr 8 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) XVII asrda C) 1942- yilda D) 1492-yilda 9 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Silliq bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Yaltiroq bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 10 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Yigiruvchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) Bo'yoqchi; 11 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida C) Biriktirib tikish; D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 12 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; C) 2 ta. Qo'l yuritgich; D) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; 13 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Biriktirma chok; C) Qo'sh chok; D) Tutashtirma chok; 14 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Taxlama, bo'rtma choklar; 15 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Sidirg'a B) Tukli; C) Gulli; D) Bosma; 16 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 17 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 18 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 15 daqiqa C) 30 daqiqa D) 25 daqiqa 19 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Namlik, suvlik; D) Bosim, namlik; 20 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 3- 4 sm C) 2- 2,5 sm D) 0,5- 1 sm 21 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 46-50; C) 40-46; D) 44-46; 22 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 175 sm B) 170 sm C) 164 sm D) 160 sm 23 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Gazlamani bichishga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 24 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 30-36; C) 22-36; D) 22-26; 25 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Aģdarma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 26 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Nina sinadi C) Ipni chaynab tikadi D) Ip uzadi 27 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 2 xili; B) 4 xili; C) 6 xili; D) 3 xili; 28 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Kiyim yopishib turishini uchun; C) Konstruktiv vazifasini; D) Konstruktiv va bezak vazifasini; 29 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) III rostga C) IV rostga D) V rostga 30 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 40-yillarda: B) 30-yillarda: C) 60-yillarda; D) 50-yillarda; 31 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 32 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 33 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Texnik qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Qòshimcha; 34 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 16 asrda C) 17 asrda D) 18 asrda 35 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 7 – 1; C) 5-7; D) 6 - 8; 36 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) V rostga C) III rostga D) I rostga 37 / 40 Hunar nina? A) Kasblarning birortasining atalishi; B) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; C) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi D) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; 38 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 32-36, 38-42; C) 36-38, 32-46; D) 32-42, 42-48; 39 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 40 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,5-0,7; C) 0,4-0,5; D) 0,1-1,2; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya