Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 193 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 2 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 20 soatgacha; 2 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) reyka qo‘yib biriktirish C) ariqcha va tirnoqli biriktirish D) qaldirg‘och dumli biriktirish 3 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitaminlar; B) Mineral moddalar; C) Yoģlar; D) Uglevodlar; 4 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 5 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 6 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Mayda shaklda 7 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-15 daqiqa 8 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 9 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Vaqtincha qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Sirma qaviq; D) Salqi qaviq; 10 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Archa chok: B) Bezak chok; C) Qaviq chok; D) Salqi chok; 11 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 12 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 13 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Baxyaqator; B) Yo'rma, petlya C) Petlya, baxyaqator; D) Yo'rma, baxyaqator; 14 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Iplar tarang tortilganligi; B) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; 15 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 6 ta; C) 3 ta; D) 4 ta; 16 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 6 - 8; B) 7 – 1; C) 5-7; D) 1 - 1,5; 17 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 46-50; C) 40-46; D) 44-46; 18 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 19 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 3- 4 sm B) 0,5- 1 sm C) 1- 1,5 sm D) 2- 2,5 sm 20 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Tutashtirma chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 21 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) II rostga C) V rostga D) III rostga 22 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 100 %; B) 80-85 %; C) 50-60 %; D) 40-30 %; 23 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 30-36; B) 22-36; C) 28-30; D) 22-26; 24 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 4 xili; B) 2 xili; C) 3 xili; D) 6 xili; 25 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,5-0,7; C) 0,1-1,2; D) 0,7-1; 26 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Bosim, namlik; C) Namlik, suvlik; D) Quruqlik, issiqlik; 27 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 32-42, 42-48; C) 36-38, 32-46; D) 34-40, 40- 46; 28 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 15 daqiqa C) 20 daqiqa D) 30 daqiqa 29 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Nina sinadi C) Ipni chaynab tikadi D) Ip uzadi 30 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi D) Kasblarning birortasining atalishi; 31 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Qòshimcha; 32 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Bajariladigan operatsiyaga qarab; C) Gazlamani bichishga qarab; D) Qaychining katta kichikligiga qarab; 33 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) I rostga C) V rostga D) III rostga 34 / 40 Kasb nima? A) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; D) Maqsadli mehnat qilish; 35 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-30; C) 28-30; D) 22-26; 36 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) IV rostga C) V rostga D) II rostga 37 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv vazifasini; B) Kiyim yopishib turishini uchun; C) Bezak vazifasini; D) Konstruktiv va bezak vazifasini; 38 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 152 sm; C) 160 sm; D) 155 sm; 39 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 40 / 40 Kalka nima? A) Shaffof qaģoz; B) Qora qaģoz C) Oppoq qaģoz; D) Katakli qaģoz: 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 23 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24