Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 485 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Metall bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Cho’yan bolg’alardan 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Vitaminlar; B) Uqlevodlar; C) Yoģlar; D) Suv; 3 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 20 soatgacha; C) 48 soatgacha; D) 18 soatgacha; 4 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 5 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) 1492-yilda C) XVII asrda D) XVIII asrda 6 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Katta kubikcha qilib C) Kichik kubikcha qilib D) Mayda shaklda 7 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 8 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 9 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Bosma; B) Sidirg'a C) Gulli; D) Tukli; 10 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Igna yordamida: D) Ip yordamida; 11 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; 12 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 13 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Ingichka bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Yo'g'on bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 14 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Bo'yoqchi; C) Yugiruvchi; D) To'quvchi; 15 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Satin; B) Polotno (bo'z); C) Atlas; D) Sarja; 16 / 40 Kalka nima? A) Shaffof qaģoz; B) Qora qaģoz C) Oppoq qaģoz; D) Katakli qaģoz: 17 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 50-60 %; C) 40-30 %; D) 100 %; 18 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) V rostga C) I rostga D) III rostga 19 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 30-yillarda: C) 40-yillarda: D) 60-yillarda; 20 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; 21 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 1 - 1,5; C) 5-7; D) 6 - 8; 22 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) II rostga D) III rostga 23 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 2- 2,5 sm B) 1- 1,5 sm C) 0,5- 1 sm D) 3- 4 sm 24 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 25 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bir qavatli; B) Ikki bòlakdan; C) Uch bòlakdan; D) Bitta yaxlit bichilgan; 26 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) II rostga D) III rostga 27 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 40-46; C) 44-46; D) 44-48; 28 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 29 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 30 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 28-30; B) 22-26; C) 22-30; D) 26-28; 31 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 164 sm B) 175 sm C) 160 sm D) 170 sm 32 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 30-nomerli; B) 20-nomerli; C) 10-nomerli; D) 80-nomerli; 33 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 4 C) 5 D) 2 34 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 16 asrda C) 17 asrda D) 18 asrda 35 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ipni chaynab tikadi B) Ip uzadi C) Nina sinadi D) Tikmaydi 36 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Kiyim yopishib turishini uchun; D) Konstruktiv vazifasini; 37 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Texnik qòshimcha; C) Maksimal qòshimcha; D) Minimal qoshimcha; 38 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Qaychining katta kichikligiga qarab; C) Gazlamani bichishga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 39 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 30 daqiqa C) 15 daqiqa D) 20 daqiqa 40 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyimning modaga mosligi; C) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24