Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 571 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 2 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 3 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; 4 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 5 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Shay D) Cha 6 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 7 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Sabzisi pishguncha D) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach 8 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Katta kubikcha qilib 9 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Mashina tozalangandan so'ng; 10 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlamaning sitiluvchanligiga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 11 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Kiyim mag'izlarida; C) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; D) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; 12 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 13 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Kiyim tekshiriladi; B) Dazmol tozalanadi; C) Shnur tekshiriladi; D) Qo'l quruq bo'ladi; 14 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Yigiruvchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) Bo'yoqchi; 15 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Silliq bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 16 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 28-30; D) 30-36; 17 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Bosim, namlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Qalinlik; D) Namlik, suvlik; 18 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 10-nomerli; 19 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) V rostga C) IV rostga D) II rostga 20 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,1-1,2; C) 0,4-0,5; D) 0,5-0,7; 21 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv vazifasini; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Bezak vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 22 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 40-yillarda: B) 60-yillarda; C) 30-yillarda: D) 50-yillarda; 23 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.1 B) 0.4 C) 0.2 D) 0.3 24 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Kiyimning modaga mosligi; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; 25 / 40 Hunar nina? A) Kasblarning birortasining atalishi; B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 26 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; 27 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Yengil kiyimlar yiģindisi; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; 28 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-46; B) 46-50; C) 40-46; D) 44-48; 29 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 36-38, 32-46; C) 32-42, 42-48; D) 34-40, 40- 46; 30 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Ich kiyim C) Ish kiyim D) Jaket, yubkalar 31 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Aģdarma chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 32 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 100 %; B) 40-30 %; C) 50-60 %; D) 80-85 %; 33 / 40 Kalka nima? A) Shaffof qaģoz; B) Oppoq qaģoz; C) Qora qaģoz D) Katakli qaģoz: 34 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining katta kichikligiga qarab; B) Gazlamani bichishga qarab; C) Qaychining sifatiga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 35 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 30 daqiqa C) 20 daqiqa D) 15 daqiqa 36 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; C) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; D) Bort chok, taxlamalar; 37 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Minimal qoshimcha; B) Texnik qòshimcha; C) Qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 38 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 4 xili; B) 3 xili; C) 2 xili; D) 6 xili; 39 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Ipni chaynab tikadi C) Tikmaydi D) Nina sinadi 40 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 6 - 8; B) 1 - 1,5; C) 5-7; D) 7 – 1; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 16 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24