Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 507 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 2 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; D) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; 3 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 10 mm dan 30 mm gacha B) 5 mm dan 25 mm gacha C) 5 mm dan 30 mm gacha D) 10 mm dan 50 mm gacha 4 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 5 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 6 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 82% C) 87% D) 45% 7 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 8 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) O’rik sharbatiga C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 9 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 10 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) Bo'yoqchi; C) To'quvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 11 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 12 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 20-25; B) 30; C) 18-20; D) 35; 13 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Qora rang; C) Har xil D) Oq rang; 14 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 3 xil; B) 5 xil; C) 2 xil; D) 4 xil; 15 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Ingichka bo'ladi; C) Yaltiroq bo'ladi; D) Silliq bo'ladi; 16 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 17 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bort chok, taxlamalar; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 18 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Minimal qoshimcha; 19 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-42, 42-48; B) 34-40, 40- 46; C) 36-38, 32-46; D) 32-36, 38-42; 20 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 40-46; B) 44-48; C) 46-50; D) 44-46; 21 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv vazifasini; B) Bezak vazifasini; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 22 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) III rostga C) V rostga D) II rostga 23 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 50-60 %; C) 40-30 %; D) 100 %; 24 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 30-36; C) 22-36; D) 28-30; 25 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 4 B) 3 C) 2 D) 5 26 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) IV rostga C) V rostga D) II rostga 27 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 17 asrda B) 19 asrda C) 16 asrda D) 18 asrda 28 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) III rostga C) II rostga D) I rostga 29 / 40 Kasb nima? A) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 30 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,5-0,7; B) 0,4-0,5; C) 0,1-1,2; D) 0,7-1; 31 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Uch bòlakdan; C) Ikki bòlakdan; D) Bir qavatli; 32 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 20-nomerli; B) 10-nomerli; C) 80-nomerli; D) 30-nomerli; 33 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Quruqlik, issiqlik; B) Qalinlik; C) Namlik, suvlik; D) Bosim, namlik; 34 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.2 C) 0.4 D) 0.1 35 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; B) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 36 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Ipni chaynab tikadi C) Tikmaydi D) Ip uzadi 37 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 38 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 30 daqiqa C) 20 daqiqa D) 15 daqiqa 39 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 155 sm; C) 160 sm; D) 152 sm; 40 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 28-30; B) 22-30; C) 22-26; D) 26-28; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24