Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 493 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni past darajada òzlashtirgan; B) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; C) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 2 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 30 mm gacha C) 50 mm gacha D) 35 mm gacha 3 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 4 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 67 kg C) 8. 61 kg D) 8. 72 kg 5 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Qaynatib, dimlanib D) Jazlanib, qaynatilub 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 7 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1492-yilda C) 1942- yilda D) XVIII asrda 8 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 9 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 5 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 3 xil; 10 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 4 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 3 gurppaga; D) 5 gurppaga; 11 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-30 sm; B) 5-10 sm; C) 10-15 sm; D) 20-25 sm; 12 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'laklarni biriktirishda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Tugma qadashda; D) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; 13 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Biriktirib tikish; B) kiyim etak qisimlarida; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 14 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, B) Pishiqroq; C) Ipi silliq, tekis; D) Ipi dag'al 15 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 4 ta; C) 3 ta; D) 6 ta; 16 / 40 Kasb nima? A) Unumli mehnat bilan shiģullanish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 17 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) III rostga C) IV rostga D) II rostga 18 / 40 Kalka nima? A) Katakli qaģoz: B) Qora qaģoz C) Oppoq qaģoz; D) Shaffof qaģoz; 19 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 40-46; C) 44-46; D) 46-50; 20 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 30-36; B) 22-26; C) 22-36; D) 28-30; 21 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 1 - 1,5; C) 5-7; D) 6 - 8; 22 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv va bezak vazifasini; B) Bezak vazifasini; C) Konstruktiv vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 23 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) V rostga D) III rostga 24 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Kastyum, jaket, yubkalar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 25 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 26 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 10-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 80-nomerli; 27 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Uch bòlakdan; B) Bir qavatli; C) Ikki bòlakdan; D) Bitta yaxlit bichilgan; 28 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Bort chok, taxlamalar; 29 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Ich kiyim C) Jaket, yubkalar D) Ish kiyim 30 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,5-0,7; B) 0,4-0,5; C) 0,1-1,2; D) 0,7-1; 31 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 175 sm C) 164 sm D) 160 sm 32 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; 33 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.4 B) 0.3 C) 0.1 D) 0.2 34 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 18 asrda B) 17 asrda C) 19 asrda D) 16 asrda 35 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 30 daqiqa B) 25 daqiqa C) 15 daqiqa D) 20 daqiqa 36 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 26-28; C) 28-30; D) 22-26; 37 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Texnik qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Maksimal qòshimcha; D) Minimal qoshimcha; 38 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 6 xili; B) 2 xili; C) 3 xili; D) 4 xili; 39 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 152 sm; C) 160 sm; D) 155 sm; 40 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 36-38, 32-46; B) 34-40, 40- 46; C) 32-42, 42-48; D) 32-36, 38-42; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24