Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 495 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 50 mm gacha B) 40 mm gacha C) 30 mm gacha D) 35 mm gacha 2 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 3 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; 4 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 5 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 300 gr C) 250 gr D) Bir kosa 6 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Qaynaguncha isitiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 7 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 8 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 9 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 10 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 4 xil; C) 2 xil; D) 3 xil; 11 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi B) tepkining ishlamaydi; C) ipning noto'g'ri taqilishi; D) ignaning noto'g'ri balandligi 12 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Sarja; B) Polotno (bo'z); C) Satin; D) Atlas; 13 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Sidirg'a C) Tukli; D) Bosma; 14 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 15 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: C) Qora rang; D) Asosiy detal bilan bir xil; 16 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ish kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ust kiyim D) Ich kiyim 17 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 4 C) 2 D) 3 18 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 10-nomerli; C) 20-nomerli; D) 30-nomerli; 19 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 17 asrda B) 16 asrda C) 18 asrda D) 19 asrda 20 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) III rostga D) V rostga 21 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Bezak vazifasini; B) Kiyim yopishib turishini uchun; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Konstruktiv vazifasini; 22 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 23 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 24 / 40 Hunar nina? A) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 25 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 160 sm; C) 155 sm; D) 145 sm; 26 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 6 - 8; C) 5-7; D) 1 - 1,5; 27 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Maqsadli mehnat qilish; 28 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 29 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 30-36; C) 22-26; D) 22-36; 30 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Qaychining katta kichikligiga qarab; 31 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 32-42, 42-48; C) 36-38, 32-46; D) 32-36, 38-42; 32 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 20 daqiqa C) 30 daqiqa D) 15 daqiqa 33 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.1 B) 0.2 C) 0.4 D) 0.3 34 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 44-46; C) 44-48; D) 40-46; 35 / 40 Kalka nima? A) Oppoq qaģoz; B) Katakli qaģoz: C) Qora qaģoz D) Shaffof qaģoz; 36 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Namlik, suvlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Qalinlik; D) Bosim, namlik; 37 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 40-30 %; C) 50-60 %; D) 100 %; 38 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 170 sm C) 175 sm D) 164 sm 39 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,4-0,5; C) 0,5-0,7; D) 0,1-1,2; 40 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) IV rostga D) V rostga 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24