Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 538 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar va yoy arralar B) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar 2 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Qora, rangli va aralash B) Uglerodli va legirlangan po’latlar C) Rangli va qora metallar D) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar 3 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi D) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. 4 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 6 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Kichik kubikcha qilib 7 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qovirib. C) Qaynatib, dimlanib D) Jazlanib, qaynatilub 8 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 10-15 daqiqa 9 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 10 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) To'quvchi; B) Gul bossuvchi deyiladi; C) Bo'yoqchi; D) Yigiruvchi; 11 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta, zig'ir; B) Zig'ir, ipak; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta jun; 12 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Har xil B) Farqi yo'q; C) Oq rang; D) Qora rang; 13 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 3 xil; C) 4 xil; D) 2 xil; 14 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 2 gurppaga B) 3 gurppaga; C) 5 gurppaga; D) 4 gurppaga; 15 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 16 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) I rostga B) V rostga C) III rostga D) II rostga 17 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 155 sm; C) 152 sm; D) 160 sm; 18 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Maqsadli mehnat qilish; 19 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Texnik qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 20 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 21 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 36-38, 32-46; B) 32-36, 38-42; C) 34-40, 40- 46; D) 32-42, 42-48; 22 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Quruqlik, issiqlik; B) Qalinlik; C) Bosim, namlik; D) Namlik, suvlik; 23 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 3 C) 2 D) 4 24 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-30; C) 22-26; D) 28-30; 25 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) V rostga C) III rostga D) II rostga 26 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Tikmaydi C) Nina sinadi D) Ipni chaynab tikadi 27 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 6 xili; C) 2 xili; D) 4 xili; 28 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 30-36; B) 22-26; C) 22-36; D) 28-30; 29 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining katta kichikligiga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 30 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 31 / 40 Kalka nima? A) Katakli qaģoz: B) Qora qaģoz C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 32 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 33 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 34 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.2 B) 0.4 C) 0.1 D) 0.3 35 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Ikki bòlakdan; B) Bir qavatli; C) Bitta yaxlit bichilgan; D) Uch bòlakdan; 36 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 18 asrda B) 16 asrda C) 19 asrda D) 17 asrda 37 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Ust kiyim C) Ish kiyim D) Jaket, yubkalar 38 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) III rostga C) II rostga D) IV rostga 39 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Kiyim yopishib turishini uchun; B) Bezak vazifasini; C) Konstruktiv va bezak vazifasini; D) Konstruktiv vazifasini; 40 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 15 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24