Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №10 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №10 InfoMaster Fevral 22, 2022 74 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 2 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №10 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi B) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi C) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi D) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi 3 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 4 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 5 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 4 ta; D) 6 ta; 6 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; B) Qora rang; C) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: D) Asosiy detal bilan bir xil; 7 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Uch bòlakdan; C) Ikki bòlakdan; D) Bir qavatli; 8 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Unumli mehnat bilan shiģullanish; 9 / 40 Agar tashqi ko'rinishi bir xil bo'lsa, gazlamaning o'ngi qaysi ko'rsatgich asosida aniqlanadi? A) Iplarning tuzilishi asosida B) Gazlamaning eniga qarab C) Milk asosida va bo'yalishidan D) Gazlamani dazmollab ko'rib belgilanadi 10 / 40 Astarli gazlamalarning o'ngi qanday aniqlanadi? A) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi gulli, teskarisi yaltiroq bo'ladi B) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi tukli va teskarisi yaltiroq bo'ladi C) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi doim sidirg'a rangda bo'ladi D) Yaltiroq gazlamalarning o'ngi silliqroq, teskarisi esa yaltiroqmas bo'ladi 11 / 40 Erkaklar ko'ylagida yoqa va manjet .......? A) Jinsi chokida tikiladi B) O'ngidan tikilib, teskariga bostiriladi C) Bostirma chokda tikiladi D) Teskarisidan tikilib, o'ngiga bostiriladi 12 / 40 .........Maxsus joyda saqlash, uchini yuqoriga qilib ushlamaslik, ish joyida ochiq holda qoldirmaslik, mashinaning harakatlanuvchi qismlari yoniga qo'ymaslik kerak. A) Tikuv mashinasida ishlash B) Qaychi bilan ishlash C) Nina bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 13 / 40 Dekatirovka nima? A) Dekatirovka ninani gazlamaga moslanishi B) Dekatirovka ipni gazlamaga moslanishi C) Dekatirovka gazlamaning o'ngini tanlash va unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) D) Dekatirovka gazlamani ishlatishdan avval unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) 14 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: cho'zib dazmollash......? A) Baska, oborka, valanlarni chetlarini cho'zib dazmollash B) Tayyor kiyimni dazmollash C) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni bir tomonga yotqizib dazmollash D) Gazlamani g'ijimini dazmollash 15 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: ipak, batist, chit, satin. A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 110, ip 30 - 40 C) Nina - 90, ip 60 - 80 D) Nina - 100, ip 50 - 60 16 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: choyshablik, mato - kolenkor. A) Nina - 100, ip 50 - 60 B) Nina - 75, ip 80 - 100 C) Nina - 110, ip 30 - 40 D) Nina - 90, ip 60 - 80 17 / 40 Tikuv mashinasida tikish vaqtida ninani qancha vaqtda almashtirib turish kerak? A) Bir oyda B) Kamdan - kam C) Tez - tez D) Bir haftada 18 / 40 Bichishda ishlatiladigan atamalar relef.....? A) Tikib ag'darilgan qism B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi D) Cho'ntak qismini berkituvchi bo'lak 19 / 40 Ayollar ko'ylagi yupqa (masalan, shifon) gazlamadan tikilsa, qaysi chokda tikiladi? A) Ag'darma chokda B) Janda chokida tikiladi C) Asosiy qoidaga ko'ra choklar yorib dazmollanadi va ochiq qirqimlarga ishlov beriladi D) Bostirma chokda tikiladi 20 / 40 Gazlamaning asosiy o'rilishlariga qanday o'rilishlar kiradi? A) Kuchaytirilgan sarja, rogojka B) Reps, atlas C) Siniq sarja, ko'ndalang reps D) Polotno, sarja, satin 21 / 40 Qaysi gazlamalarda ko'ylakni qiya yo'nalishda bichish mumkin? A) Tukli gazlamalarda B) Katak va yo'l - yo'lli gazlamalarda C) Sirg'anadigan ipakli gazlamalarda D) Sidirg'a gazlamalarda 22 / 40 Normal gavda tuzilishi.....? A) Orqasi tekis B) Yelkalari biroz orqaga tashlangan va qorni ichiga tortilgan C) Barchasi D) Ya'ni proporsional tuzilgan. Bu turdagi gavda tuzilishi qomati raso 23 / 40 Gerdaygan gavda tuzilishi.....? A) Barchasi B) Beli ichiga kirgan, orqasi tor C) Ko'kragi keng va yuqoriroqda joylashgan bo'ladi: Or. uz < Olduz D) Ya'ni, kuraklar yaxshi rivojlanmagan 24 / 40 .....Tikish vaqtida to'g'ri o'tirish kerak. Buning uchun tikayotgan odam uning ninasidan 30 - 40 sm uzoqroqda o'tirish kerak. A) Mashinada ishlashda o'tirish qoidalari B) Qaychi bilan ishlash qoidalari C) Qo'lda tikish qoidasi D) Nina bilan ishlash qoidalari 25 / 40 ......Chok tikish uchun ip uzunligi 50-60 sm bo'lishi kerak. Uzun ip chigallanadi va uziladi. Igna mato ustidan kiradi. Mato ustidan chiqayotgan nina uchini qo'lning ko'rsatgich va bosh barmoqlari bilan ushlab tikiladi. A) Qo'lda tikish B) Qaychi bilan ishlash C) Nina bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 26 / 40 Oddiy ip gazlama zig'ir tola, gazlamalar qanday dekatirovka qilinadi? A) Gazlama suvga bo'ktirib qo'yiladi va bug'li dazmolda asos ipi bo'ylab dazmollanadi B) Ho'llab siqiladi quritiladi gazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab dazmollanadi C) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarlidir D) Maxsus suyuqlik bilan choyshabni ho'llab o'raladi va 6 - 8 soat qo'yiladi 27 / 40 .........Barcha harakatlanuvchi qismlarga nisbatan ehtiyotkor bo'lish lozim. U ishlab turgan vaqtida uni tozlalash, moylash remen o'tkazish mumkin emas. A) Dazmol bilan ishlash B) Nina bilan ishlash C) Tikuv mashinasida ishlash D) Qaychi bilan ishlash 28 / 40 Ip paxtali (x/b) gazlamalar qaysi turdagi iplar bilan tikiladi? A) Sun'iy iplarda tikiladi B) Ip paxtali iplar bilan C) Qalin iplarda tikiladi D) Yupqa iplarda tikiladi 29 / 40 O'rtacha qalinlikdagi matolar chiyduxoba, kostyumli sherstlar, duxobalarni nechanchi nomerli ninalarda tikiladi? A) 205 B) 240 C) 195 D) 165 30 / 40 Erkaklar ko'ylagi yon qirqimida........? A) Choklar yorib dazmollanadi B) Old bo'lak orqa bo'lakka o'rab tikiladi C) Orqa bo'lak old bo'lakka o'rab tikiladi D) Ag'darma chok tikiladi 31 / 40 ......Issiqqa chidamli bo'lgan moslamada turish kerak. Ishlatishdan avval simini tekshirib ko'riladi. Uning simida ochiq joylari bo'lmasligi kerak. Ishlatish vaqtida simni buralib ketmasligiga ahamiyat berish kerak. A) Nina bilan ishlash B) Tikuv mashinasi bilan ishlash C) Dazmol bilan ishlash D) Qaychi bilan ishlash 32 / 40 To'liqlik bu......? A) Ko'krak yarim aylana B) Ko'krak yarim aylana bel yarim aylana,bo'ksa yarim aylana o'lchab ular orasidagi farqqa aytiladi C) Barchasi D) Bu kiyimga nisbatan ko'rinishi shakl berish 33 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollash.....? A) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni dazmollash B) Gazlama g'ijimini dazmollash C) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish D) Tayyor kiyimni dazmollash 34 / 40 Sherst matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Choyshabni ho'llab o'raladi va 6 - 8 soat qo'yiladi B) Maxsus suyuqlik bilan C) Barchasi D) So'ngra mato teskarisidan bo'y ipi bo'ylab quriguncha dazmollanadi 35 / 40 Bukr gavda tuzilishi......? A) Barchasi B) Ya'ni, kuraklar keng rivojlangan, ko'kraklar esa rivojlanmagan, yoki kam rivojlangan C) Yelka va qo'llar oldinga egilgan D) Orqaning belgacha uzunligi ko'payib, oldning belgacha uzunligi kamayib boradi: Or.uz>Olduz 36 / 40 Erkaklar ko'ylagida yeng.......? A) Yeng o'miziga o'rab tikiladi B) Janda chokida tikiladi C) Tahlama berib tikiladi D) Moskovcha chokda tikiladi 37 / 40 Duxoba, chiyduxoba, kapron, neylon matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Ho'llab siqiladi, quritiladi va gazlama sal namligida teskari tomonidan dazmollanadi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarlidir C) Bu gazlamalar dekatirovka qilinmaydi D) Gazlama suvga bo'ktirib qo'yiladi va bug'li dazmolda asos ipi bo'ylab dazmollanadi 38 / 40 Agar gazlama guli bir tomonlama bo'lsa yoki tukli bo'lsa, ko'ylakni.....? A) Bir yo'nalishda bichish kerak B) Andazalar qarama - qarshi qo'yib bichiladi C) Guli tukli albatta yuqoriga qaratib bichiladi D) Ixtiyoriy yo'nalishda bichish kerak 39 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: bug'lash......? A) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish B) Gazlama g'ijimini dazmollash C) Dazmollash D) Kiyimda dazmollashda hosil bo'lgan yaltiroqlikni bug'lab yo'qotish 40 / 40 Nuqsonli gavda tuzilishi......? A) Barchasi B) Yelkaning bir tomoni baland, bir tomoni past, ko'kraklarning biri katta ikkinchisi kichikroq C) Ya'ni ko'krak pastda yoki tepada joylashishi D) Kuraklarning biri bukr, ikkinchisi gerdayganroq bo'ladi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24