Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) support B) Tezliklar qutisi C) fartuk D) Surish mexanizmi 2 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Parmalash C) Jilvirlash D) Frezalash 3 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi B) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi C) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. D) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi 4 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 5 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 20-30 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 7 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 2000 yildan beri C) 3000 yildan beri D) Juda ko’p yil ilgari 8 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 9 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; D) Qoplama bezaklarni ulashda; 10 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Salqi chok; C) Archa chok: D) Qaviq chok; 11 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Petlya, baxyaqator; 12 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; 13 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; B) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; C) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 14 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Polotno (bo'z); B) Atlas; C) Satin; D) Sarja; 15 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Pishiqroq; B) Ipi dag'al C) Ipi silliq, tekis; D) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, 16 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 4 xili; C) 2 xili; D) 6 xili; 17 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Maksimal qòshimcha; B) Qòshimcha; C) Minimal qoshimcha; D) Texnik qòshimcha; 18 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Namlik, suvlik; C) Bosim, namlik; D) Quruqlik, issiqlik; 19 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) I rostga C) III rostga D) II rostga 20 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 30-36; C) 22-26; D) 22-36; 21 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 22 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) V rostga C) IV rostga D) III rostga 23 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 60-yillarda; C) 40-yillarda: D) 30-yillarda: 24 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Ip uzadi C) Ipni chaynab tikadi D) Tikmaydi 25 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 40-30 %; C) 50-60 %; D) 100 %; 26 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Tutashtirma chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 27 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.2 B) 0.1 C) 0.4 D) 0.3 28 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; 29 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) II rostga D) III rostga 30 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 31 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 6 - 8; B) 5-7; C) 7 – 1; D) 1 - 1,5; 32 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Katakli qaģoz: C) Shaffof qaģoz; D) Oppoq qaģoz; 33 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 28-30; B) 22-30; C) 22-26; D) 26-28; 34 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 35 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ich kiyim D) Ish kiyim 36 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 30-nomerli; C) 10-nomerli; D) 20-nomerli; 37 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Uch bòlakdan; C) Bir qavatli; D) Ikki bòlakdan; 38 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 164 sm C) 175 sm D) 170 sm 39 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 2- 2,5 sm B) 0,5- 1 sm C) 3- 4 sm D) 1- 1,5 sm 40 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; C) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; D) Kiyimning modaga mosligi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya