Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 552 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 6 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 2 xil B) 5 xil C) 4 xil D) 3 xil 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Klechatka; B) Mineral moddalar; C) Vitamin; D) Uglevodlar; 4 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Gretsiyadan C) Afg’onistondan D) Xitoydan 5 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qaynatib. C) Qovirib. D) Jazlanib, qaynatilub 6 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 7 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 8 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 9 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Yo'g'on bo'ladi; C) Silliq bo'ladi; D) Ingichka bo'ladi; 10 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 11 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Salqi chok; C) Qaviq chok; D) Archa chok: 12 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Mashina tozalangandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 13 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 14 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Gul bossuvchi deyiladi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Yigiruvchi; 15 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.1 B) 10 C) 0.5 D) 1.7 16 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 36-38, 32-46; B) 32-36, 38-42; C) 32-42, 42-48; D) 34-40, 40- 46; 17 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 30-nomerli; B) 80-nomerli; C) 20-nomerli; D) 10-nomerli; 18 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 25 daqiqa C) 15 daqiqa D) 30 daqiqa 19 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ish kiyim B) Ust kiyim C) Ich kiyim D) Jaket, yubkalar 20 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 145 sm; C) 160 sm; D) 155 sm; 21 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 22 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Bajariladigan operatsiyaga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 23 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 24 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 16 asrda C) 17 asrda D) 18 asrda 25 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 3- 4 sm B) 2- 2,5 sm C) 1- 1,5 sm D) 0,5- 1 sm 26 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 2 xili; B) 6 xili; C) 4 xili; D) 3 xili; 27 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Bosim, namlik; B) Namlik, suvlik; C) Quruqlik, issiqlik; D) Qalinlik; 28 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) II rostga C) I rostga D) III rostga 29 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Texnik qòshimcha; C) Maksimal qòshimcha; D) Minimal qoshimcha; 30 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; 31 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 22-36; C) 30-36; D) 22-26; 32 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) II rostga C) V rostga D) III rostga 33 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Bort chok, taxlamalar; 34 / 40 Kalka nima? A) Oppoq qaģoz; B) Katakli qaģoz: C) Qora qaģoz D) Shaffof qaģoz; 35 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 30-yillarda: C) 60-yillarda; D) 40-yillarda: 36 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Ipni chaynab tikadi C) Ip uzadi D) Nina sinadi 37 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; C) Kasblarning birortasining atalishi; D) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; 38 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 40-30 %; B) 80-85 %; C) 100 %; D) 50-60 %; 39 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.3 B) 0.4 C) 0.1 D) 0.2 40 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 2 B) 4 C) 3 D) 5 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24