Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 552 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 6 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Jilvirlash B) Tokarlik C) Parmalash D) Frezalash 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 3 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; B) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; C) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 4 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Qaynaguncha isitiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 5 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Tilik, tilik qilib C) Mayda shaklda D) Katta kubikcha qilib 6 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 7 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va E D) A va B 2 8 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) Bir kosa D) 200 gr 9 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, B) Ipi silliq, tekis; C) Pishiqroq; D) Ipi dag'al 10 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) tepkining ishlamaydi; 11 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; B) Kiyim mag'izlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 12 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Zig-zag choklar; B) To'g'ri choklar; C) Baxyaqator choklar; D) Birlashtiruvchi a bezak choklar; 13 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Qora rang; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 14 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 10 B) 0.1 C) 0.5 D) 1.7 15 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 15 sm; C) 30 sm; D) 10 sm; 16 / 40 Kasb nima? A) Unumli mehnat bilan shiģullanish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; D) Maqsadli mehnat qilish; 17 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 28-30; C) 22-26; D) 22-30; 18 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 40-46; B) 44-48; C) 44-46; D) 46-50; 19 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,5-0,7; C) 0,7-1; D) 0,1-1,2; 20 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) II rostga D) III rostga 21 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyimning modaga mosligi; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; 22 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 36-38, 32-46; C) 34-40, 40- 46; D) 32-42, 42-48; 23 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 5-7; B) 6 - 8; C) 1 - 1,5; D) 7 – 1; 24 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.2 B) 0.3 C) 0.1 D) 0.4 25 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) I rostga B) V rostga C) II rostga D) III rostga 26 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 50-60 %; B) 40-30 %; C) 100 %; D) 80-85 %; 27 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Jaket, yubkalar B) Ust kiyim C) Ish kiyim D) Ich kiyim 28 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bir qavatli; B) Uch bòlakdan; C) Ikki bòlakdan; D) Bitta yaxlit bichilgan; 29 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 0,5- 1 sm B) 2- 2,5 sm C) 1- 1,5 sm D) 3- 4 sm 30 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 4 xili; B) 6 xili; C) 2 xili; D) 3 xili; 31 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 32 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Ichki chok bilan tikiladi; C) Tutashtirma chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 33 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Oppoq qaģoz; C) Katakli qaģoz: D) Shaffof qaģoz; 34 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bort chok, taxlamalar; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 35 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 160 sm B) 175 sm C) 170 sm D) 164 sm 36 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 37 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 30-36; C) 22-36; D) 28-30; 38 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 39 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Bajariladigan operatsiyaga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 40 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 15 daqiqa B) 20 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24