Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 533 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) suyak yelimi, epoksid yellimi C) albumin, kazein, suyak yelimi D) kazein, rezina, sintetik 2 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Yoģlar; D) Vitaminlar; 3 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi B) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. C) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi D) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi 4 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 5 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 6 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) 1492-yilda D) XVIII asrda 7 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Siyohrang, qora, oq, sariq 8 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 9 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Ixtiyoriy tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Yupqa gazlama tomonidan; 10 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 11 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Bosma; C) Tukli; D) Sidirg'a 12 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 13 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Yelka ustidan bezak berganda; C) Etak qismini bostirganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 14 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; B) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; C) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 15 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Ip yordamida; B) Moki yordamida; C) Igna yordamida: D) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida 16 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-46; B) 46-50; C) 44-48; D) 40-46; 17 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Uch bòlakdan; B) Bitta yaxlit bichilgan; C) Ikki bòlakdan; D) Bir qavatli; 18 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Kiyim yopishib turishini uchun; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Bezak vazifasini; D) Konstruktiv vazifasini; 19 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; D) Unumli mehnat bilan shiģullanish; 20 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) V rostga D) I rostga 21 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 18 asrda C) 17 asrda D) 16 asrda 22 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 15 daqiqa B) 20 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 23 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.1 B) 0.2 C) 0.3 D) 0.4 24 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 25 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Maksimal qòshimcha; D) Texnik qòshimcha; 26 / 40 Hunar nina? A) Kasblarning birortasining atalishi; B) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi 27 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 160 sm; C) 152 sm; D) 145 sm; 28 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Ipni chaynab tikadi C) Tikmaydi D) Nina sinadi 29 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; 30 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 2 xili; C) 4 xili; D) 6 xili; 31 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Namlik, suvlik; C) Bosim, namlik; D) Quruqlik, issiqlik; 32 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,1-1,2; C) 0,5-0,7; D) 0,7-1; 33 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Aģdarma chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 34 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-26; C) 22-30; D) 28-30; 35 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 0,5- 1 sm C) 2- 2,5 sm D) 3- 4 sm 36 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 4 C) 2 D) 3 37 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining katta kichikligiga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Gazlamani bichishga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 38 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 160 sm C) 175 sm D) 164 sm 39 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 40 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) V rostga D) III rostga 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24