Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 540 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 6 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 2 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli va legirlangan po’latlar B) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Rangli va qora metallar 3 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Klechatka; C) Vitamin; D) Uglevodlar; 4 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Vitaminga boy C) Kaloriyaga boy D) Oqsilga boy 5 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 6 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 87% C) 67% D) 82% 7 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 8 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 9 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Zig-zag choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) To'g'ri choklar; D) Baxyaqator choklar; 10 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-25 sm; C) 20-30 sm; D) 5-10 sm; 11 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Mag'iz chok; C) Biriktirma chok; D) Qo'sh chok; 12 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 4 xil; D) 5 xil; 13 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Qo'l quruq bo'ladi; D) Dazmol tozalanadi; 14 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 15 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Qalin gazlama tomonidan; D) Yupqa gazlama tomonidan; 16 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Unumli mehnat bilan shiģullanish; 17 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bir qavatli; B) Ikki bòlakdan; C) Bitta yaxlit bichilgan; D) Uch bòlakdan; 18 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 19 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Kastyum, jaket, yubkalar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 20 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Qòyma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 21 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Nina sinadi B) Tikmaydi C) Ipni chaynab tikadi D) Ip uzadi 22 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) IV rostga C) II rostga D) V rostga 23 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 3- 4 sm C) 2- 2,5 sm D) 0,5- 1 sm 24 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 152 sm; C) 155 sm; D) 160 sm; 25 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Biriktirma, maģiz, bukma chok; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 26 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Kiyim yopishib turishini uchun; B) Bezak vazifasini; C) Konstruktiv vazifasini; D) Konstruktiv va bezak vazifasini; 27 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 28 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) III rostga C) II rostga D) IV rostga 29 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 40-yillarda: B) 30-yillarda: C) 60-yillarda; D) 50-yillarda; 30 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 160 sm C) 164 sm D) 175 sm 31 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; C) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 32 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-42, 42-48; D) 32-36, 38-42; 33 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 4 xili; C) 6 xili; D) 2 xili; 34 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Kasblarning birortasining atalishi; D) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; 35 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Bosim, namlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Namlik, suvlik; D) Qalinlik; 36 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Bajariladigan operatsiyaga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 37 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 17 asrda B) 16 asrda C) 18 asrda D) 19 asrda 38 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 30-36; D) 28-30; 39 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 20-nomerli; B) 30-nomerli; C) 10-nomerli; D) 80-nomerli; 40 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Ust kiyim C) Jaket, yubkalar D) Ish kiyim 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24