Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 508 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; B) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; C) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; D) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; 2 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Uglevodlar; B) Oqsillar; C) Mineral moddalar; D) Vitaminlar; 3 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Oqsillar; B) Yoģlar; C) Vitaminlar; D) Mineral moddalar; 4 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va S C) A va B 2 D) A va E 5 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 45% C) 67% D) 87% 6 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 7 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 8 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 9 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Yo'rma, baxyaqator; C) Baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 10 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Har xil B) Farqi yo'q; C) Oq rang; D) Qora rang; 11 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 18-20; C) 35; D) 20-25; 12 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Etak qismini bostirganda; C) Yelka chokida, yon, va h.k; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 13 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Dazmol tozalanadi; B) Qo'l quruq bo'ladi; C) Kiyim tekshiriladi; D) Shnur tekshiriladi; 14 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 2 ta; B) 3 ta; C) 4 ta; D) 6 ta; 15 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta, zig'ir; B) Zig'ir, ipak; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta jun; 16 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) I rostga C) V rostga D) II rostga 17 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; 18 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 19 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 80-85 %; B) 100 %; C) 50-60 %; D) 40-30 %; 20 / 40 Kalka nima? A) Oppoq qaģoz; B) Shaffof qaģoz; C) Katakli qaģoz: D) Qora qaģoz 21 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 40-yillarda: B) 30-yillarda: C) 50-yillarda; D) 60-yillarda; 22 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 3- 4 sm B) 1- 1,5 sm C) 0,5- 1 sm D) 2- 2,5 sm 23 / 40 Hunar nina? A) Kasblarning birortasining atalishi; B) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; C) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi D) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; 24 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) V rostga C) IV rostga D) III rostga 25 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Namlik, suvlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Bosim, namlik; D) Qalinlik; 26 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 30 daqiqa C) 15 daqiqa D) 20 daqiqa 27 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 19 asrda C) 18 asrda D) 17 asrda 28 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Qaychining sifatiga qarab; C) Qaychining katta kichikligiga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 29 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ip uzadi B) Nina sinadi C) Ipni chaynab tikadi D) Tikmaydi 30 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Qòyma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Aģdarma chok bilan tikiladi; 31 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 2 xili; B) 4 xili; C) 3 xili; D) 6 xili; 32 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yengil kiyimlar yiģindisi; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 33 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ish kiyim D) Ich kiyim 34 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 5-7; C) 7 – 1; D) 6 - 8; 35 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 145 sm; C) 155 sm; D) 160 sm; 36 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-36, 38-42; D) 32-42, 42-48; 37 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Uch bòlakdan; B) Bitta yaxlit bichilgan; C) Ikki bòlakdan; D) Bir qavatli; 38 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 10-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 80-nomerli; 39 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 2 B) 3 C) 5 D) 4 40 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Kiyim yopishib turishini uchun; B) Konstruktiv va bezak vazifasini; C) Bezak vazifasini; D) Konstruktiv vazifasini; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24