Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 548 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 6 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 2 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 35 mm gacha B) 30 mm gacha C) 50 mm gacha D) 40 mm gacha 3 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Tezliklar qutisi C) support D) Surish mexanizmi 4 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 5 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. C) Paast olovda qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 6 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Kampotga. C) Ayronga. D) Qaynoq choyga. 7 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-12 daqiqa 8 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVIII asrda C) XVII asrda D) 1942- yilda 9 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) kiyim etak qisimlarida; B) Biriktirib tikish; C) Kiyimlarni biriktirish uchun; D) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida 10 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 11 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Archa chok: C) Bezak chok; D) Qaviq chok; 12 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Vaqtincha qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Salqi qaviq; D) Sirma qaviq; 13 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; B) Naycha devorlarining singanligi; C) Ipning sifatsizligi; D) Ignadagi nuqsonlar; 14 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 2 gurppaga C) 3 gurppaga; D) 4 gurppaga; 15 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Yoqaning ustidan bezak berganda; C) Etak qismini bostirganda; D) Yelka ustidan bezak berganda; 16 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Unumli mehnat bilan shiģullanish; 17 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 28-30; B) 22-36; C) 30-36; D) 22-26; 18 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 44-46; C) 40-46; D) 44-48; 19 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 175 sm C) 160 sm D) 164 sm 20 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 4 C) 5 D) 2 21 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 1- 1,5 sm B) 2- 2,5 sm C) 0,5- 1 sm D) 3- 4 sm 22 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 6 xili; B) 3 xili; C) 2 xili; D) 4 xili; 23 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 25 daqiqa B) 20 daqiqa C) 15 daqiqa D) 30 daqiqa 24 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,7-1; C) 0,1-1,2; D) 0,5-0,7; 25 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 30-yillarda: C) 40-yillarda: D) 60-yillarda; 26 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Kastyum, jaket, yubkalar; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 27 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-42, 42-48; D) 32-36, 38-42; 28 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 6 - 8; B) 1 - 1,5; C) 5-7; D) 7 – 1; 29 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 40-30 %; B) 80-85 %; C) 100 %; D) 50-60 %; 30 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 17 asrda B) 16 asrda C) 19 asrda D) 18 asrda 31 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ich kiyim B) Ust kiyim C) Jaket, yubkalar D) Ish kiyim 32 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; B) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; C) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; D) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; 33 / 40 Kalka nima? A) Oppoq qaģoz; B) Qora qaģoz C) Shaffof qaģoz; D) Katakli qaģoz: 34 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 28-30; C) 22-26; D) 26-28; 35 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 152 sm; C) 145 sm; D) 160 sm; 36 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Bort chok, taxlamalar; 37 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Qòshimcha; B) Minimal qoshimcha; C) Texnik qòshimcha; D) Maksimal qòshimcha; 38 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) III rostga C) V rostga D) II rostga 39 / 40 Hunar nina? A) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi D) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; 40 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ipni chaynab tikadi B) Nina sinadi C) Tikmaydi D) Ip uzadi 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24