Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 568 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 9 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Mineral moddalar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 30 dan ortiq; B) 20 dan ortiq; C) 10 dan ortiq; D) 40 dan ortiq; 3 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6 B) 5.8 C) 6.5 D) 6.2 4 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 5 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Oqsilga boy B) Kaloriyaga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Vitaminga boy 6 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Qanday nomlangani ma’lum emas. B) Chay C) Shay D) Cha 7 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. 8 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1942- yilda 9 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; C) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 10 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Igna yordamida: B) Ip yordamida; C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Moki yordamida; 11 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 5 xil; C) 2 xil; D) 4 xil; 12 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 10 sm; B) 15 sm; C) 30 sm; D) 20 sm; 13 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 14 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; 15 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 20-25; C) 30; D) 18-20; 16 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 32-36, 38-42; B) 36-38, 32-46; C) 34-40, 40- 46; D) 32-42, 42-48; 17 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 160 sm C) 175 sm D) 164 sm 18 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 5 C) 4 D) 2 19 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining katta kichikligiga qarab; B) Bajariladigan operatsiyaga qarab; C) Qaychining sifatiga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 20 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 6 - 8; C) 7 – 1; D) 5-7; 21 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 44-48; B) 44-46; C) 40-46; D) 46-50; 22 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 2 xili; B) 3 xili; C) 6 xili; D) 4 xili; 23 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) V rostga D) IV rostga 24 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.2 B) 0.4 C) 0.3 D) 0.1 25 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Tutashtirma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Ichki chok bilan tikiladi; 26 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 10-nomerli; B) 20-nomerli; C) 80-nomerli; D) 30-nomerli; 27 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 3- 4 sm B) 1- 1,5 sm C) 0,5- 1 sm D) 2- 2,5 sm 28 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Ipni chaynab tikadi B) Ip uzadi C) Nina sinadi D) Tikmaydi 29 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 60-yillarda; B) 30-yillarda: C) 40-yillarda: D) 50-yillarda; 30 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv va bezak vazifasini; B) Konstruktiv vazifasini; C) Bezak vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 31 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; 32 / 40 Kasb nima? A) Maqsadli mehnat qilish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 33 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,1-1,2; B) 0,5-0,7; C) 0,4-0,5; D) 0,7-1; 34 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Biriktirma, maģiz, bukma chok; B) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; 35 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Kiyimning modaga mosligi; B) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; D) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; 36 / 40 Kalka nima? A) Shaffof qaģoz; B) Oppoq qaģoz; C) Qora qaģoz D) Katakli qaģoz: 37 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Namlik, suvlik; C) Quruqlik, issiqlik; D) Bosim, namlik; 38 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 28-30; C) 22-30; D) 22-26; 39 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 15 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 40 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Ikki bòlakdan; B) Bitta yaxlit bichilgan; C) Uch bòlakdan; D) Bir qavatli; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 16 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24