Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 535 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning yumshoqlik hususiyati B) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati C) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati D) Metallning cho’ziluvchanligi 2 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Vitaminlar; B) Oqsillar; C) Yoģlar; D) Mineral moddalar; 3 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) aylana diametrini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) detal bo’yini o’lchash uchun 4 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 5 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 6 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) XVII asrda C) 1942- yilda D) 1492-yilda 7 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) O’rik sharbatiga D) Ayronga. 8 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 56 kg C) 8. 67 kg D) 8. 61 kg 9 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Vaqtincha qaviq; B) Sirma qaviq; C) Oddiy va murakkab; D) Salqi qaviq; 10 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 11 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; 12 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 30; B) 35; C) 20-25; D) 18-20; 13 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Pishiqroq; B) Ipi dag'al C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi silliq, tekis; 14 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) tepkining ishlamaydi; D) ignaning noto'g'ri balandligi 15 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; D) Mashina tozalangandan so'ng; 16 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-26; C) 28-30; D) 22-30; 17 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Kiyimning modaga mosligi; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; 18 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 15 daqiqa B) 25 daqiqa C) 30 daqiqa D) 20 daqiqa 19 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,4-0,5; B) 0,5-0,7; C) 0,7-1; D) 0,1-1,2; 20 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.4 B) 0.2 C) 0.1 D) 0.3 21 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Bosim, namlik; D) Namlik, suvlik; 22 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 155 sm; B) 152 sm; C) 145 sm; D) 160 sm; 23 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; C) Yengil kiyimlar yiģindisi; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; 24 / 40 Kòylak gavdaga juda yopishib turishi uchun necha sm qòshimcha qòshiladi? A) 2- 2,5 sm B) 3- 4 sm C) 0,5- 1 sm D) 1- 1,5 sm 25 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 30-nomerli; C) 20-nomerli; D) 10-nomerli; 26 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Ich kiyim C) Jaket, yubkalar D) Ish kiyim 27 / 40 Kasb nima? A) Unumli mehnat bilan shiģullanish; B) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; C) Maqsadli mehnat qilish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 28 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 2 B) 4 C) 3 D) 5 29 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 7 – 1; B) 1 - 1,5; C) 6 - 8; D) 5-7; 30 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 19 asrda C) 17 asrda D) 18 asrda 31 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 4 xili; B) 3 xili; C) 6 xili; D) 2 xili; 32 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) III rostga C) II rostga D) IV rostga 33 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Qaychining sifatiga qarab; B) Qaychining katta kichikligiga qarab; C) Bajariladigan operatsiyaga qarab; D) Gazlamani bichishga qarab; 34 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 46-50; B) 40-46; C) 44-46; D) 44-48; 35 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Biriktirma, maģiz, bukma chok; C) Bort chok, taxlamalar; D) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; 36 / 40 Ostki ip kòp bòlsa bahya qanday kòrinishda bòladi? A) Tikmaydi B) Ip uzadi C) Ipni chaynab tikadi D) Nina sinadi 37 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Qòyma chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Ichki chok bilan tikiladi; D) Tutashtirma chok bilan tikiladi; 38 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 175 sm B) 164 sm C) 170 sm D) 160 sm 39 / 40 Hunar nina? A) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi B) Kasblarning birortasining atalishi; C) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; D) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; 40 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 28-30; D) 30-36; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24