Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №8 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №8 InfoMaster Fevral 8, 2022 453 Ko'rishlar 1 izoh SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 3 0% 5 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Mineral moddalar; 3 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi B) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi C) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi D) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi 4 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 5 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Shay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Chay 6 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 7 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B va S B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 8 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 61 kg C) 8. 72 kg D) 8. 67 kg 9 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 10 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 3 gurppaga; C) 4 gurppaga; D) 2 gurppaga 11 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; B) Iplar tarang tortilganligi; C) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; D) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; 12 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Archa chok: C) Bezak chok; D) Qaviq chok; 13 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 2 ta. Qo'l yuritgich; B) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 14 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 15 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 16 / 40 Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Bajariladigan operatsiyaga qarab; C) Qaychining sifatiga qarab; D) Qaychining katta kichikligiga qarab; 17 / 40 Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) I rostga C) II rostga D) III rostga 18 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 160 sm; C) 145 sm; D) 155 sm; 19 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 34-40, 40- 46; B) 36-38, 32-46; C) 32-42, 42-48; D) 32-36, 38-42; 20 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 16 asrda B) 18 asrda C) 17 asrda D) 19 asrda 21 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) IV rostga B) II rostga C) III rostga D) V rostga 22 / 40 Kiyimda releflar qanday vazifani bajaradi? A) Konstruktiv va bezak vazifasini; B) Konstruktiv vazifasini; C) Bezak vazifasini; D) Kiyim yopishib turishini uchun; 23 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; C) Kiyimning modaga mosligi; D) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; 24 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 22-30; B) 28-30; C) 26-28; D) 22-26; 25 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) II rostga B) IV rostga C) V rostga D) III rostga 26 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 6 xili; B) 4 xili; C) 3 xili; D) 2 xili; 27 / 40 Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 28 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ish kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ich kiyim D) Ust kiyim 29 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 30-yillarda: B) 40-yillarda: C) 60-yillarda; D) 50-yillarda; 30 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Oppoq qaģoz; C) Shaffof qaģoz; D) Katakli qaģoz: 31 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 170 sm B) 175 sm C) 164 sm D) 160 sm 32 / 40 Hunar nina? A) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; B) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 33 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bir qavatli; B) Ikki bòlakdan; C) Bitta yaxlit bichilgan; D) Uch bòlakdan; 34 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 22-26; C) 28-30; D) 30-36; 35 / 40 Namlab-isitib ishlash jarayonida gazlamaga nima bilan ta'sir qilinadi? A) Qalinlik; B) Quruqlik, issiqlik; C) Namlik, suvlik; D) Bosim, namlik; 36 / 40 Yagona loyihalash usuli bilan tikilgan kiyimlar aholi ehtiyojini necha % qondiradi? A) 100 %; B) 40-30 %; C) 80-85 %; D) 50-60 %; 37 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Ichki chok bilan tikiladi; B) Tutashtirma chok bilan tikiladi; C) Aģdarma chok bilan tikiladi; D) Qòyma chok bilan tikiladi; 38 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bort chok, taxlamalar; B) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 39 / 40 Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 10-nomerli; C) 20-nomerli; D) 30-nomerli; 40 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 4 C) 2 D) 5 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24