Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 32 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 2 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq, chuzunchoq, egri B) katta, o'rtacha, mayda C) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar D) ovalsimon, konussimon, bokasimon 3 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; 4 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Uglevodlar; 5 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 6 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 7 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 8 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 20 dan ortiq; C) 10 dan ortiq; D) 30 dan ortiq; 9 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; B) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 10 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 5 xil B) 4 xil C) 2 xil D) 3 xil 11 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va B 2 D) A va S 12 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 13 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 14 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 15 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Chay B) Shay C) Cha D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 16 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 17 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 5-10 daqiqa 18 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 45% B) 67% C) 87% D) 82% 19 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 67 kg B) 8. 56 kg C) 8. 72 kg D) 8. 61 kg 20 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 21 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) XIX asrdan beri C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 22 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Paast olovda qaynatiladi. 23 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Mayda shaklda 24 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Ayronga. B) O’rik sharbatiga C) Kampotga. D) Qaynoq choyga. 25 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 26 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Sabzisi pishguncha B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Barcha masalliqlari pishgach 27 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy sharqda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 28 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 29 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 30 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1492-yilda C) XVII asrda D) 1942- yilda 31 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 32 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 33 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Hindistondan C) Xitoydan D) Afg’onistondan 34 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Parhiz taom turi B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Qovurma mastava 35 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 36 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 20-30 daqiqa 37 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va B 12 C) B va S D) B 2 vaB 12 38 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 39 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 40 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 250 gr C) 300 gr D) Bir kosa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 6 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24