Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 151 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi yaxshi; D) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; 2 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati B) Metallning yumshoqlik hususiyati C) Metallning cho’ziluvchanligi D) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati 3 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; 4 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 5 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Uqlevodlar; B) Yoģlar; C) Suv; D) Vitaminlar; 6 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Surish mexanizmi B) Tezliklar qutisi C) support D) fartuk 7 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 8 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 24 soatgacha; 9 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 10 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 20 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 48 soatgacha; 11 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 12 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 13 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va E C) A va S D) A va B 2 14 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qovurma sho’rva C) Qaynatma sho’rva D) Parhiz taom turi 15 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 87% C) 45% D) 67% 16 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 17 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Xushbo’y sariq sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Qora sabzini 18 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Barcha masalliqlari pishgach D) Sabzisi pishguncha 19 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Afg’onistondan D) Hindistondan 20 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 20-35 daqiqa 21 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 200 gr 22 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 23 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Shay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Chay 24 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 25 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Janubiy Uelsda C) Afg’onistonda D) Janubiy sharqda 26 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 27 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 28 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Sariq, oq, qizil, pushti, qora D) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish 29 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1492-yilda C) 1942- yilda D) XVII asrda 30 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) A va B 12 D) B 2 vaB 12 31 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 32 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-7 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 10-15 daqiqa 33 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 34 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 67 kg B) 8. 61 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 35 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Paast olovda qaynatiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 36 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin 37 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Kampotga. C) O’rik sharbatiga D) Ayronga. 38 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Katta kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Tilik, tilik qilib 39 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 40 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24