Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 162 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Oqsillar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati B) Metallning cho’ziluvchanligi C) Metallning yumshoqlik hususiyati D) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati 3 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 4 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Mineral moddalar; C) Klechatka; D) Vitamin; 5 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6 C) 6.5 D) 6.2 6 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 4 xil C) 5 xil D) 2 xil 7 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 8 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 9 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni past darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 10 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi D) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi 11 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 12 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Hindistondan B) Gretsiyadan C) Xitoydan D) Afg’onistondan 13 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 14 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 15 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Paast olovda qaynatiladi. 16 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 17 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 2000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) 3000 yildan beri 18 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) O’rik sharbatiga C) Qaynoq choyga. D) Ayronga. 19 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 20 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) 1492-yilda C) XVII asrda D) XVIII asrda 21 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 22 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Oq, va sariq sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 23 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) B va S javoblar to’g’ri 24 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 67% C) 82% D) 45% 25 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 26 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B 2 vaB 12 C) A va B 2 D) B va S 27 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Barcha masalliqlari pishgach B) Kartoshkasi pishguncha C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 28 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 29 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 30 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Afg’onistonda C) Janubiy sharqda D) Janubiy Uelsda 31 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Shay C) Chay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 32 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) Bir kosa B) 200 gr C) 250 gr D) 300 gr 33 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va E C) A va B1 D) A va B 2 34 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Barcha javoblar to’g’ri D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 35 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 36 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sabzavotlar pishib bo’lgach B) Pishishidan 10 daqiqa oldin C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 37 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-10 daqiqa 38 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 39 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 40 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qovurma mastava D) Qaynatma sho’rva 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 16 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24