Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 130 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Uglevodlar; B) Yoģlar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 2 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Metchik B) Otvyorka C) Planshayba va metchik D) Planshayba 3 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 4 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi D) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi 5 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 10 dan ortiq; C) 20 dan ortiq; D) 30 dan ortiq; 6 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi B) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi C) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi D) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi 7 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) kazein, rezina, sintetik C) fenofarmaldegin, korbomid D) albumin, kazein, suyak yelimi 8 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Mineral moddalar; C) Yoģlar; D) Vitaminlar; 9 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi B) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar C) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi D) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi 10 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Metall bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Cho’yan bolg’alardan 11 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va E C) A va S D) A va B 2 12 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 82% C) 45% D) 67% 13 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Siyohrang, qora, oq, sariq B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish 14 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 15 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Vitaminga boy C) Oqsilga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 16 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-7 daqiqa C) 5-10 daqiqa D) 10-12 daqiqa 17 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 18 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Sabzisi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 19 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Afg’onistondan C) Xitoydan D) Hindistondan 20 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy sharqda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 21 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Qanday nomlangani ma’lum emas. C) Shay D) Chay 22 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Qovirib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib. 23 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 24 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan D) O’simliklarning quritilgan bargidan 25 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 26 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 2000 yildan beri B) 3000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) Juda ko’p yil ilgari 27 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. C) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. D) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. 28 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 56 kg B) 8. 67 kg C) 8. 61 kg D) 8. 72 kg 29 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 30 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 31 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y sariq sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Qora sabzini D) Oq, va sariq sabzini 32 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 33 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Qaynaguncha isitiladi. 34 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. 35 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 250 gr C) Bir kosa D) 200 gr 36 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1492-yilda C) 1942- yilda D) XVIII asrda 37 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 38 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Qaynoq choyga. C) Kampotga. D) Ayronga. 39 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 40 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) B va S 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24