Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 75 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 18 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 20 soatgacha; 2 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitaminlar; B) Uglevodlar; C) Mineral moddalar; D) Yoģlar; 3 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Suv; B) Oqsil; C) Vitaminlar; D) Uglevodlar; 4 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Parmalash B) Tokarlik C) Jilvirlash D) Frezalash 5 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Vitaminlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Yoģlar; 6 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 7 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Cho’yan bolg’alardan B) Yog’och bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Metall bolg’alardan 8 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Tezliklar qutisi C) support D) Surish mexanizmi 9 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi B) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi C) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi D) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi 10 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 11 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 250 gr 12 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 25-30 daqiqa 13 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 14 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 15 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 16 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va B 12 C) B 2 vaB 12 D) B va S 17 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 61 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 18 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi D) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi 19 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 20 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 21 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 22 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVIII asrda B) 1942- yilda C) 1492-yilda D) XVII asrda 23 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 2000 yildan beri C) 3000 yildan beri D) XIX asrdan beri 24 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Siyohrang, qora, oq, sariq B) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 25 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Barcha javoblar to’g’ri. 26 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Qovurma mastava D) Parhiz taom turi 27 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Paast olovda qaynatiladi. C) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 28 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 67% B) 45% C) 87% D) 82% 29 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 30 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-7 daqiqa 31 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy Uelsda B) Afg’onistonda C) Gretsiyada D) Janubiy sharqda 32 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Juda foydali moddalarga boy. C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 33 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Ayronga. C) Kampotga. D) Qaynoq choyga. 34 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach B) Sabzisi pishguncha C) Kartoshkasi pishguncha D) Barcha masalliqlari pishgach 35 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Katta kubikcha qilib 36 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Afg’onistondan C) Hindistondan D) Xitoydan 37 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Chay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Cha 38 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qaynatib. D) Qovirib. 39 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin B) Sabzavotlar pishib bo’lgach C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Kosalarga suzishdan oldin 40 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) A va S C) A va B1 D) A va E 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24