Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 122 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 50 mm gacha B) 30 mm gacha C) 40 mm gacha D) 35 mm gacha 2 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Past haroratda 0+6°C da; D) 0-6°C da; 3 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Frezalash B) Tokarlik C) Jilvirlash D) Parmalash 4 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Yoģlar; 5 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) kazein, rezina, sintetik C) fenofarmaldegin, korbomid D) suyak yelimi, epoksid yellimi 6 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; 7 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 8 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 9 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 10 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba B) Planshayba va metchik C) Metchik D) Otvyorka 11 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 72 kg C) 8. 56 kg D) 8. 67 kg 12 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 13 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B1 C) A va S D) A va B 2 14 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Gretsiyada B) Afg’onistonda C) Janubiy sharqda D) Janubiy Uelsda 15 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. B) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. C) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat D) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar 16 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 17 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Shay B) Chay C) Qanday nomlangani ma’lum emas. D) Cha 18 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 19 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin B) Kosalarga suzishdan oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 20 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 21 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-35 daqiqa 22 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 23 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 24 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 25 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Xitoydan C) Hindistondan D) Gretsiyadan 26 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) 250 gr C) Bir kosa D) 200 gr 27 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Sariq, oq, qizil, pushti, qora 28 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) A va B 2 C) B va S D) A va B 12 29 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. B) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. C) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 30 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 5-10 daqiqa B) 10-15 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 10-12 daqiqa 31 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 32 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Kampotga. B) Ayronga. C) Qaynoq choyga. D) O’rik sharbatiga 33 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) 3000 yildan beri C) 2000 yildan beri D) Juda ko’p yil ilgari 34 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Oq, va sariq sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Xushbo’y qizg’ish sabzini 35 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 67% C) 45% D) 82% 36 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Parhiz taom turi D) Qovurma mastava 37 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Juda foydali moddalarga boy. B) Kaloriyaga boy C) Oqsilga boy D) Vitaminga boy 38 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Kichik kubikcha qilib B) Katta kubikcha qilib C) Tilik, tilik qilib D) Mayda shaklda 39 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach C) Barcha masalliqlari pishgach D) Sabzisi pishguncha 40 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1942- yilda B) XVII asrda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 38 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24