Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 85 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; B) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 2 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi B) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi C) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 3 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga 4 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 2 xil C) 4 xil D) 5 xil 5 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.5 B) 6 C) 6.2 D) 5.8 6 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detallar enini o’lchash uchun 7 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 30 dan ortiq; B) 10 dan ortiq; C) 40 dan ortiq; D) 20 dan ortiq; 8 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 20 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 18 soatgacha; 9 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 30 mm gacha B) 10 mm dan 30 mm gacha C) 5 mm dan 25 mm gacha D) 10 mm dan 50 mm gacha 10 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi òrta; B) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; C) Darsni òzlashtirishi yaxshi; D) Darsni òzlashtirishi past; 11 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Qanday nomlangani ma’lum emas. B) Chay C) Cha D) Shay 12 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 10-12 daqiqa C) 5-7 daqiqa D) 5-10 daqiqa 13 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Qaynatib, dimlanib D) Jazlanib, qaynatilub 14 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Kosalarga suzishdan oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 15 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi B) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Barcha javoblar to’g’ri 16 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma sho’rva B) Parhiz taom turi C) Qaynatma sho’rva D) Qovurma mastava 17 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Qora sabzini B) Xushbo’y qizg’ish sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 18 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 20-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 19 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Janubiy Uelsda C) Gretsiyada D) Afg’onistonda 20 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 12 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 2 21 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Paast olovda qaynatiladi. B) Qaynaguncha isitiladi. C) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. D) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi 22 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) 3000 yildan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 23 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 24 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 25 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 72 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 61 kg 26 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Siyohrang, qora, oq, sariq C) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish D) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang 27 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Afg’onistondan B) Hindistondan C) Gretsiyadan D) Xitoydan 28 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Mayda shaklda C) Tilik, tilik qilib D) Kichik kubikcha qilib 29 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. D) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. 30 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. B) Barcha javoblar to’g’ri. C) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. D) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. 31 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) B va S javoblar to’g’ri C) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 32 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 33 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 250 gr D) 200 gr 34 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. 35 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 45% C) 67% D) 87% 36 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) Qaynoq choyga. B) Ayronga. C) Kampotga. D) O’rik sharbatiga 37 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 38 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 39 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va S B) A va E C) A va B 2 D) A va B1 40 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) 1942- yilda C) XVIII asrda D) 1492-yilda 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 32 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24