Texnologiya attestatsiya №5

0%
1

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5

Qizlar uchun!

1 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha?

2 / 40

Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....?

3 / 40

Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir.

4 / 40

NS-12 A markali stanok qanday stanok?

5 / 40

Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...?

6 / 40

11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

7 / 40

Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi?

8 / 40

Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi?

9 / 40

STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar?

10 / 40

Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan?

11 / 40

1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi?

12 / 40

Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi?

13 / 40

Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi.

14 / 40

Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi?

15 / 40

Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan?

16 / 40

Pishloqda qanday vitaminlar bor?

17 / 40

Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan?

18 / 40

Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi?

19 / 40

Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan?

20 / 40

Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn?

21 / 40

O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi?

22 / 40

Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan?

23 / 40

Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi?

24 / 40

Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan?

25 / 40

Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi?

26 / 40

Bu qaysi taom turi?

27 / 40

Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi?

28 / 40

Sabzining tarkibida qancha suv bor?

29 / 40

Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar?

30 / 40

Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi?

31 / 40

Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan?

32 / 40

Kakao qanday ichimlik hisoblanadi?

33 / 40

. . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi.

34 / 40

Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon?

35 / 40

Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi?

36 / 40

Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi?

37 / 40

Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan?

38 / 40

O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi?

39 / 40

Sho’rvaga tuz qachon solinadi?

40 / 40

Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

 

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Iltimos, reklama blokeringizni o’chiring!

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0