Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №5 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №5 InfoMaster Yanvar 24, 2022 154 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5 Qizlar uchun! 1 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Frezalash C) Jilvirlash D) Parmalash 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Suv; B) Yoģlar; C) Vitaminlar; D) Uqlevodlar; 3 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 18 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 20 soatgacha; D) 12 soatdan 24 soatgacha; 4 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 50 mm gacha B) 30 mm gacha C) 40 mm gacha D) 35 mm gacha 5 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Po’lat bolg’alardan C) Cho’yan bolg’alardan D) Metall bolg’alardan 6 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar B) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi C) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi D) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi 7 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detallar enini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detal chuqurligini o’lchash uchun 8 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 9 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni past darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 10 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Yuqori haroratda 0+5°C da; 11 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 12 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Kaloriyaga boy B) Vitaminga boy C) Oqsilga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 13 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-15 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-12 daqiqa D) 5-7 daqiqa 14 / 40 Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan? A) Cha B) Chay C) Shay D) Qanday nomlangani ma’lum emas. 15 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 200 gr 16 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan bargidan B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 17 / 40 Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon? A) Kartoshkasi pishguncha B) Barcha masalliqlari pishgach C) Guruch solingach 15 daqiqa o’tgach D) Sabzisi pishguncha 18 / 40 Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi? A) Qaynaguncha isitiladi. B) Qaynoq suvga qahva solinadi, qaynatilmaydi C) Paast olovda qaynatiladi. D) Chiroyli rangga kirguncha qaynatiladi. 19 / 40 Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 82% B) 87% C) 67% D) 45% 20 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi C) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. D) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan 21 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 22 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va E B) A va B 2 C) A va B1 D) A va S 23 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 24 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 25 / 40 . . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi. A) O’rik sharbatiga B) Qaynoq choyga. C) Kampotga. D) Ayronga. 26 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. C) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 27 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 2000 yildan beri D) 3000 yildan beri 28 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) 1942- yilda C) XVII asrda D) XVIII asrda 29 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Kichik kubikcha qilib C) Mayda shaklda D) Katta kubikcha qilib 30 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Janubiy sharqda B) Janubiy Uelsda C) Gretsiyada D) Afg’onistonda 31 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Oq, va sariq sabzini D) Xushbo’y sariq sabzini 32 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-35 daqiqa B) 25-30 daqiqa C) 25-35 daqiqa D) 20-30 daqiqa 33 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Kosalarga suzishdan oldin 34 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi B) Barcha javoblar to’g’ri C) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi D) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi 35 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. B) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. C) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. D) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. 36 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) A va B 2 B) B va S C) B 2 vaB 12 D) A va B 12 37 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Gretsiyadan B) Xitoydan C) Afg’onistondan D) Hindistondan 38 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma sho’rva C) Parhiz taom turi D) Qovurma mastava 39 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang B) Sariq, oq, qizil, pushti, qora C) Siyohrang, qora, oq, sariq D) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish 40 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib. B) Jazlanib, qaynatilub C) Qaynatib, dimlanib D) Qovirib. 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24