Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga fikr bildirilmagan. 0% 41 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 2 / 40 2. Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) XVII asrda B) XVIII asrda C) 1942- yilda D) 1492-yilda 3 / 40 3. Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 4 / 40 4. Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,5-0,7; C) 0,1-1,2; D) 0,4-0,5; 5 / 40 5. Nuqsonli gavda tuzilishi......? A) Yelkaning bir tomoni baland, bir tomoni past, ko'kraklarning biri katta ikkinchisi kichikroq B) Barchasi C) Kuraklarning biri bukr, ikkinchisi gerdayganroq bo'ladi D) Ya'ni ko'krak pastda yoki tepada joylashishi 6 / 40 6. Model bu.....? A) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi B) Barchasi C) Kiyimning taqilmasi va to'rlari D) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi 7 / 40 7. .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Dazmol bilan ishlash B) Nina bilan ishlash C) Tikuv mashinasida ishlash D) Qaychi bilan ishlash 8 / 40 8. Yubkalar bichimiga ko'ra qanday bo'ladi? A) turli xil; B) to'g'ri bichimli, etagiga kengaygan; C) quyoshli, keng; D) quyoshli, taxlamali, burmali; 9 / 40 9. Gazlamaning arqoq ipi nimani belgilaydi? A) Gazlama bo’yini belgilaydi B) Milkini belgilaydi C) Gazlama enini D) Asosiy sifatni 10 / 40 10. Qadimda gazlama to’quv dastgohi nimadan iborat bo’lgan? A) Oddiy qismlardan B) Bitta yog’och bo‘lagidan iborat bo’lgan C) Qadimda hech qanday dastgoh yo’q D) Ikkita yog’ochdan iborat bo’lgan 11 / 40 11. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Hushbo’y bo’ladi; B) Shirinroq tahir bo’ladi; C) Shirinroq bo’ladi; D) Mayin bo’ladi; 12 / 40 12. Arpa unidan non yopiladimi? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Pechenya tayyorlanadi; C) Yopiladi; D) Yopilmaydi; 13 / 40 13. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Javdar; B) Bug’doy; C) Arpa; D) Makkajo’xori; 14 / 40 14. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Yormalar, un, makaron; B) Mosh, loviya, no’xat; C) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; D) ormalar; 15 / 40 15. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; B) Kislotaliligi pasayadi; C) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; D) B va C javoblar to’g’ri; 16 / 40 16. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) Nam va ho’l, achchiq; B) Nam va ho’l; C) A va D Javoblar to’g’ri; D) Quruq, o’rtacha quruq; 17 / 40 17. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Un olingan don ekini bilan; B) Unning tortilishi bilan; C) Unning sorti bilan; D) Barchasi; 18 / 40 18. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; B) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; C) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; D) 15 % gacha nami bo’lgan; 19 / 40 19. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 28-30 % B) 20-40 % C) 25-45 % D) 28-40 % 20 / 40 20. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) A va C javoblar to’g’ri; B) Dag’al; C) Mayin; D) Oddiy; 21 / 40 21. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Mayin yoki navlab; B) Yanchib va elab; C) A va B javoblar to’g’ri; D) Dag’al yoki oddiy; 22 / 40 22. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; B) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; C) Un; D) Yormalar 23 / 40 23. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; B) Qizarib maaromida pishadi; C) Ko’pchib chiqadi; D) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; 24 / 40 24. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 16,5 % dan 25,5 % gacha; B) 26,5 % dan 30,5 % gacha; C) 14,5 % dan 15,5 % gacha; D) 14 % gacha; 25 / 40 25. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Suli unidan; B) Arpa unidan; C) Bug’doy unidan; D) Jo’xori unidan; 26 / 40 26. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) B va C javoblar to’g’ri B) Nonbop, makaronbob; C) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; D) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; 27 / 40 27. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma qilib yanchiladi; B) Barchasi; C) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; D) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; 28 / 40 28. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; B) Tipiga; C) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; D) Naviga; 29 / 40 29. Unnig tiplar qaysi? A) Nam va ho’lligi; B) Nonbop, makaronbob; C) Rangi, ta'mi, hidi; D) Kislorodga boyligi; 30 / 40 30. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Rangi, ta'mi, hidi; B) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; C) Barchasi; D) Yirik-mayda tortilganligi; 31 / 40 31. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Mog’or hida keladi; B) Moddalar eskiradi; C) Barchasi; D) Sifati buziladi; 32 / 40 32. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 14 % dan B) 28 % dan C) 30 % dan D) 15,5 % dan 33 / 40 33. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 10° C gacha; B) 2 dan 15°C gacha; C) 2 dan 10°C gacha; D) 0 dan 8°C gacha; 34 / 40 34. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? C) Vaqtida sug’orish kerak? D) Vaqtida yanchish kerak? 35 / 40 35. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; B) Srtg’imtir tiniq; C) Sarg’imtir tiniq oq; D) Oq; 36 / 40 36. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 2,2 mg dam 5 mg gacha; B) 2,2 mg dam 2 mg gacha; C) 12 mg dan 2 mg gacha; D) 1,2 mg dam 2 mg gacha; 37 / 40 37. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 3; B) 4; C) 2; D) 5; 38 / 40 38. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Bug’doy rang; B) Sarg’ish; C) Oq; D) Kulrang; 39 / 40 39. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; 40 / 40 40. Un nimalarga bo’linadi? A) Tortilishiga B) Tur, tip, navlarga; C) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; D) Olinishiga 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya