Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №20 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №20 InfoMaster May 12, 2022 28 Ko'rishlar 4 izohlar SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 50 mm gacha C) 35 mm gacha D) 30 mm gacha 2 / 40 2. Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 3 / 40 3. Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Bosma; C) Sidirg'a D) Tukli; 4 / 40 4. Shoyi gazlamalardan kiyim tikishda iplar nomeri? A) 80-nomerli; B) 30-nomerli; C) 10-nomerli; D) 20-nomerli; 5 / 40 5. Bichishda ishlatiladigan atamalar: belbog' tutgich......? A) Cho'ntak qismini berkituvchi bo'lak, cho'ntak pastki qirqimiga qo'shib tikiladi B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi D) Tikib ag'darilgan qism chetlaridan mag'iz chiqarib tikish 6 / 40 6. Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 7 / 40 7. Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha B) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha C) Yillik ish reja asosida D) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha 8 / 40 8. Do'ppi nechta qismdan iborat? A) 5 qismdan; B) 3 qismdan; C) 4 qismdan; D) 2 qismdan; 9 / 40 9. Тo’quvchi qachon uzilgan iplarni ulaydi, mato sifatini kuzatib boradi? A) Dastgoh to’xtab qolsa B) Doimo C) Ip uzulsa D) Ip tugulib qolsa 10 / 40 10. Ishlab chiqarishda asosiy kasb nima? A) Gazlama to’quvchi B) Yigiruvchi C) Maxsus yigiruvchi D) Yigiruvchi mutaxasisis 11 / 40 11. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 3; B) 4; C) 5; D) 2; 12 / 40 12. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Shirinroq bo’ladi; B) Mayin bo’ladi; C) Hushbo’y bo’ladi; D) Shirinroq tahir bo’ladi; 13 / 40 13. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Jo’xori unidan; B) Bug’doy unidan; C) Arpa unidan; D) Suli unidan; 14 / 40 14. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) B va C javoblar to’g’ri B) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; C) Nonbop, makaronbob; D) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; 15 / 40 15. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Barchasi; B) Sifati buziladi; C) Moddalar eskiradi; D) Mog’or hida keladi; 16 / 40 16. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Kislotaliligi pasayadi; B) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; C) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; D) B va C javoblar to’g’ri; 17 / 40 17. Un nimalarga bo’linadi? A) Tur, tip, navlarga; B) Olinishiga C) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; D) Tortilishiga 18 / 40 18. Arpa unidan non yopiladimi? A) Pechenya tayyorlanadi; B) Yopilmaydi; C) A va B javoblar to’g’ri; D) Yopiladi; 19 / 40 19. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; B) Srtg’imtir tiniq; C) Sarg’imtir tiniq oq; D) Oq; 20 / 40 20. Unnig tiplar qaysi? A) Nonbop, makaronbob; B) Nam va ho’lligi; C) Rangi, ta'mi, hidi; D) Kislorodga boyligi; 21 / 40 21. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Yanchib va elab; B) Dag’al yoki oddiy; C) Mayin yoki navlab; D) A va B javoblar to’g’ri; 22 / 40 22. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Vaqtida sug’orish kerak? C) Vaqtida yanchish kerak? D) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? 23 / 40 23. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; B) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; C) Yorma qilib yanchiladi; D) Barchasi; 24 / 40 24. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15 % gacha nami bo’lgan; B) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; C) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; D) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; 25 / 40 25. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) A va D Javoblar to’g’ri; B) Nam va ho’l; C) Quruq, o’rtacha quruq; D) Nam va ho’l, achchiq; 26 / 40 26. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; 27 / 40 27. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Makkajo’xori; B) Bug’doy; C) Arpa; D) Javdar; 28 / 40 28. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Kulrang; B) Sarg’ish; C) Oq; D) Bug’doy rang; 29 / 40 29. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) ormalar; B) Yormalar, un, makaron; C) Mosh, loviya, no’xat; D) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; 30 / 40 30. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Mayin; B) Oddiy; C) A va C javoblar to’g’ri; D) Dag’al; 31 / 40 31. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 1,2 mg dam 2 mg gacha; B) 2,2 mg dam 5 mg gacha; C) 2,2 mg dam 2 mg gacha; D) 12 mg dan 2 mg gacha; 32 / 40 32. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 26,5 % dan 30,5 % gacha; B) 16,5 % dan 25,5 % gacha; C) 14 % gacha; D) 14,5 % dan 15,5 % gacha; 33 / 40 33. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 25-45 % B) 20-40 % C) 28-30 % D) 28-40 % 34 / 40 34. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Yirik-mayda tortilganligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; D) Barchasi; 35 / 40 35. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 15,5 % dan B) 28 % dan C) 14 % dan D) 30 % dan 36 / 40 36. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Barchasi; B) Unning sorti bilan; C) Unning tortilishi bilan; D) Un olingan don ekini bilan; 37 / 40 37. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Qizarib maaromida pishadi; B) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; C) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; D) Ko’pchib chiqadi; 38 / 40 38. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Tipiga; B) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; C) Naviga; D) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; 39 / 40 39. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Yormalar B) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; C) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; D) Un; 40 / 40 40. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 10° C gacha; B) 2 dan 15°C gacha; C) 0 dan 8°C gacha; D) 2 dan 10°C gacha; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 6 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24