Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba B) Planshayba va metchik C) Metchik D) Otvyorka 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 30 dan ortiq; B) 40 dan ortiq; C) 20 dan ortiq; D) 10 dan ortiq; 4 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) support B) fartuk C) Tezliklar qutisi D) Surish mexanizmi 5 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Mineral moddalar; 6 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Uqlevodlar; B) Suv; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 7 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 8 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 6 C) 6.5 D) 5.8 9 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) reyka qo‘yib biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) ariqcha va tirnoqli biriktirish 10 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati B) Metallning yumshoqlik hususiyati C) Metallning cho’ziluvchanligi D) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati 11 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Yoģlar; C) Mineral moddalar; D) Vitaminlar; 12 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar D) qirquvchi va tiluvchi arralar 13 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Suv; B) Vitaminlar; C) Oqsil; D) Uglevodlar; 14 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 15 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 16 soatgacha; 16 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 20 soatgacha; C) 48 soatgacha; D) 18 soatgacha; 17 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) fenofarmaldegin, korbomid C) suyak yelimi, epoksid yellimi D) kazein, rezina, sintetik 18 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Oqsillar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 19 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; C) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 20 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detallar enini o’lchash uchun B) aylana diametrini o’lchash uchun C) detal chuqurligini o’lchash uchun D) detal bo’yini o’lchash uchun 21 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Cho’yan bolg’alardan C) Metall bolg’alardan D) Po’lat bolg’alardan 22 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi D) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi 23 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 24 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 10 mm dan 50 mm gacha B) 5 mm dan 25 mm gacha C) 10 mm dan 30 mm gacha D) 5 mm dan 30 mm gacha 25 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Mineral moddalar; C) Klechatka; D) Uglevodlar; 26 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; D) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; 27 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) 0-6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 28 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; B) Darsni òzlashtirishi yaxshi; C) Darsni òzlashtirishi past; D) Darsni òzlashtirishi òrta; 29 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 18 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 24 soatgacha; 30 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi D) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. 31 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 2 xil C) 5 xil D) 4 xil 32 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi B) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar C) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi D) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi 33 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsda òzlashtirishi past; darajada; B) Darsni past darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 34 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 30 mm gacha C) 35 mm gacha D) 50 mm gacha 35 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal 36 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Oqsillar; D) Uglevodlar; 37 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga 38 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli va legirlangan po’latlar B) Qora, rangli va aralash C) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar D) Rangli va qora metallar 39 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq, chuzunchoq, egri B) ovalsimon, konussimon, bokasimon C) katta, o'rtacha, mayda D) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar 40 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Frezalash B) Tokarlik C) Parmalash D) Jilvirlash 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya