Texnologiya attestatsiya №22 Iyul 31, 2022Iyul 31, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №22 ga fikr bildirilmagan. 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №22 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi C) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 2 / 40 2. 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 300 gr B) Bir kosa C) 200 gr D) 250 gr 3 / 40 3. Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Petlya, baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Baxyaqator; 4 / 40 4. Ayollar uchun 152 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) I rostga C) II rostga D) III rostga 5 / 40 5. Dekatirovka nima? A) Dekatirovka ninani gazlamaga moslanishi B) Dekatirovka gazlamani ishlatishdan avval unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) C) Dekatirovka gazlamaning o'ngini tanlash va unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) D) Dekatirovka ipni gazlamaga moslanishi 6 / 40 6. Kelening ishlov berilishiga ko'ra pishloqlar nechta turga bo'linadi? A) 3 xil: qattiq, yumshoq, oq pishloqlar B) 1 xil: qattiq ( presslangan) C) 2 xil: qattiq ( presslangan) va yumshoq ( o'zicha presslangan) D) Pishloqlar turlarga bo'linmaydi 7 / 40 7. Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Kubcha B) Somoncha C) Parraklash D) Yaproqlash 8 / 40 8. O'zbek kashtachiligida qaysi hunar alohida o'rin egallaydi? A) Do'ppichilik; B) To'quvchilik; C) Gilamdo'zlik; D) Zardo'zlik; 9 / 40 9. Kostumlik gazlamalarni tikishda qanday raqamli ipak iplar ishlatiladi? A) 50-60 B) 30 C) 40-50 D) 25 10 / 40 10. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Mayin bo’ladi; B) Hushbo’y bo’ladi; C) Shirinroq tahir bo’ladi; D) Shirinroq bo’ladi; 11 / 40 11. Rasmda qanday andazalar turi ko'rsatilgan? A) Orqa, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; B) Yeng, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; C) Yon, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; D) Old, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; 12 / 40 12. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini bo'yin chizig'iga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini yon chizig'iga ko'chirish; 13 / 40 13. Rasmda vitachkani yelka chizig'iga mayda taxlamalar hosil qilish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) A B) B 14 / 40 14. Rasmga ta'rif bering? A) Kiyimda bichimlar; B) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; C) Ko'ylak andazasini hosil qilish; D) Kiyimdagi ritmik tartib; 15 / 40 15. Rasmga ta'rif bering? A) Simmetriya ichidagi assimmetrik yechim; B) Odam gavdasi va kostyum mutanosibligi; C) Kiyimdagi chiziqlarning joylashishi; D) Burma hosil hosil qilish; 16 / 40 16. Rasmga ta'rif bering? A) Simmetriya ichidagi assimmetrik yechim; B) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; C) Ko'ylak andazasini hosil qilish; D) Kostyumdagi yirik yo'llar; 17 / 40 17. Rasmdagi A - Tartibga ta'rif bering? A) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'mizi chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yeng o'mizi chizig'iga ko'chirish; 18 / 40 18. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini yeng o'miziga ko'chirish; 19 / 40 19. Rasmda qanday vitachka turlari ko'rsatilgan? A) Orqa, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; B) Old bo'lak andazasini hosil qilish; C) Vitachkalarni ko'chirish usullari; D) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; 20 / 40 20. Rasmda vitachkani yon chiziq qirqmasiga burmalar hosil qilish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) A B) B 21 / 40 21. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini yeng o'miziga ko'chirish; 22 / 40 22. Badiiy asar shaklining barcha elementlarini mazkur asarning obrazli, g'oyaviy - badiiy mazmunini ifoda etuvchi uzviy butunlikka birlashtirish bu......? A) Uslub B) Shakl C) Kompozitsiya D) Moda 23 / 40 23. Bashang kiyim shakli yechimining nechta turi bor? A) 5 ta B) 4 ta C) 2 ta D) 3 ta 24 / 40 24. Gorizontal chiziq qaysi tartibda berilgan? A) A B) B 25 / 40 25. Ko'krak vitachkasini yon qirqim chizig'iga ko'chirish - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) 5 B) 5 C) 7 D) 3 26 / 40 26. Rasmda qaysi chokning sxemasi ko'rsatilgan? A) Qulf chok; B) Ikki tomoni ochiq qirqimli mag'iz chok; C) Yopiq qirqimli mag'iz chok; D) Bir tomoni ochiq qirqimli mag'iz chok; 27 / 40 27. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish va burmalar hosil qilish B) Ko'krak vitachkasi o'rniga - Mayda taxlama hosil qilish; C) Ko'krak vitachkasini old bo'lak o'rta chizig'iga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; 28 / 40 28. Rasmda qanday kiyimlar turi ko'rsatilgan? A) Kundalik kiyimlar; B) To'y marosim kiyimlari; C) Tug'ilgan kun kiyimlari; D) Bashang kiyimlar; 29 / 40 29. Rasmda qanday kiyimlar turi ko'rsatilgan? A) Bashang kiyimlar; B) Kundalik kiyimlar; C) Tug'ilgan kun kiyimlar; D) Sport kiyimlar; 30 / 40 30. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasi o'rniga - Mayda taxlama hosil qilish; D) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish va burmalar hosil qilish 31 / 40 31. Rasmga ta'rif bering? A) Sport kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; B) Bashang kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; C) Tug'ilgan kun kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; D) To'y - marosim kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; 32 / 40 32. Rasmda Detallarni konussimon kengaytirish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) B B) A 33 / 40 33. Rasmga ta'rif bering? A) Asos chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; B) Andaza chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; C) Shakl chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; D) Qirqim chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; 34 / 40 34. KONSTRUKTIV CHIZIQLAR - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) A B) B C) V D) G 35 / 40 35. Rasmdagi B - Tartibga ta'rif bering? A) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'mizi chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yon qirqimga ko'chirish; 36 / 40 36. Ko'krak vitachkasi o'rniga Burmalar hosil qilish - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) 2 B) 4 C) 3 D) 1 37 / 40 37. Rasmga ta'rif bering? A) Kiyim asimmetriyasi; B) Kiyim yonidagi asimmetrik yechim; C) Simmetriya ichidagi asimmetrik yechim; D) Kiyim simmetriyasi; 38 / 40 38. Rasmda qanday ish jarayoni ko'rsatilgan? A) Ko'ylak andazasini hosil qilish; B) Ko'ylak shaklini hosil qilish; C) Ko'ylak chizig'ini hosil qilish; D) Ko'ylak bichimini hosil qilish; 39 / 40 39. Bichim chiziqlari, Konstruktiv chiziqlar, Konstruktiv - dekorativ chiziqlar, Dekorativ chiziqlar. Bular......? A) Kiyimdagi andaza chiziqlar; B) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; C) Kiyimdagi yordamchi chiziqlar; D) Kiyimdagi bichiq chiziqlar; 40 / 40 40. Rasmda qanday vitachka turlari ko'rsatilgan? A) Murakkab vitachka ko'chirish usullari; B) Burmali vitachka ko'chirish usullari; C) Oddiy vitachka ko'chirish usullari; D) Ikki vitachka ko'chirish usullari; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya