Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №20 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №20 InfoMaster May 12, 2022 76 Ko'rishlar 4 izohlar SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 20 soatgacha; B) 18 soatgacha; C) 48 soatgacha; D) 24 soatgacha; 2 / 40 2. Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 3 / 40 3. Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 4 / 40 4. Kalka nima? A) Katakli qaģoz: B) Qora qaģoz C) Oppoq qaģoz; D) Shaffof qaģoz; 5 / 40 5. Erkaklar ko'ylagi yon qirqimida........? A) Old bo'lak orqa bo'lakka o'rab tikiladi B) Ag'darma chok tikiladi C) Choklar yorib dazmollanadi D) Orqa bo'lak old bo'lakka o'rab tikiladi 6 / 40 6. Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Ivitilmaydi B) Sut yordamida C) Suv yordamida D) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida 7 / 40 7. Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha B) Yillik ish reja asosida C) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha D) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha 8 / 40 8. Ustamali zanjir bilan to'qilgan buyumlar qanday bo'ladi? A) Tekis va yumshoq; B) Qalin va tekis; C) Zich va tarang; D) Nafis va jimjimador; 9 / 40 9. Тo’quvchi bur vaqtning o’zida nechta dastgohga xizmat ko’rsatadi? A) Har biri bittadan dastgohada faoliyat olib boradi B) Bir nechta dastgohlarda C) Avtomat dastgohlarda D) 48 tadan, 64 tagacha vtomat dastgohlarda 10 / 40 10. Ko’ylak va ichki kiyimlar tikishda qanday raqamli paxtali iplar ishlatiladi? A) 50-60 B) 100-80-60 C) 70-80-100 D) 80-60-50 11 / 40 11. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Naviga; B) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; C) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; D) Tipiga; 12 / 40 12. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Unning tortilishi bilan; B) Un olingan don ekini bilan; C) Barchasi; D) Unning sorti bilan; 13 / 40 13. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; B) B va C javoblar to’g’ri C) Nonbop, makaronbob; D) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; 14 / 40 14. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Mayin; B) Dag’al; C) A va C javoblar to’g’ri; D) Oddiy; 15 / 40 15. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; B) Un; C) Yormalar D) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; 16 / 40 16. Un nimalarga bo’linadi? A) Olinishiga B) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; C) Tur, tip, navlarga; D) Tortilishiga 17 / 40 17. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 8°C gacha; B) 0 dan 10° C gacha; C) 2 dan 15°C gacha; D) 2 dan 10°C gacha; 18 / 40 18. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 28-30 % B) 25-45 % C) 20-40 % D) 28-40 % 19 / 40 19. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; B) ormalar; C) Yormalar, un, makaron; D) Mosh, loviya, no’xat; 20 / 40 20. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Barchasi; D) Yirik-mayda tortilganligi; 21 / 40 21. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma qilib yanchiladi; B) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; C) Barchasi; D) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; 22 / 40 22. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 5; B) 4; C) 2; D) 3; 23 / 40 23. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15 % gacha nami bo’lgan; B) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; C) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; D) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; 24 / 40 24. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 1,2 mg dam 2 mg gacha; B) 2,2 mg dam 2 mg gacha; C) 2,2 mg dam 5 mg gacha; D) 12 mg dan 2 mg gacha; 25 / 40 25. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Arpa; B) Javdar; C) Bug’doy; D) Makkajo’xori; 26 / 40 26. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 28 % dan B) 15,5 % dan C) 30 % dan D) 14 % dan 27 / 40 27. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) B va C javoblar to’g’ri; B) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; C) Kislotaliligi pasayadi; D) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; 28 / 40 28. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Mayin bo’ladi; B) Shirinroq tahir bo’ladi; C) Hushbo’y bo’ladi; D) Shirinroq bo’ladi; 29 / 40 29. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? B) A va B javoblar to’g’ri; C) Vaqtida yanchish kerak? D) Vaqtida sug’orish kerak? 30 / 40 30. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Ko’pchib chiqadi; B) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; C) Qizarib maaromida pishadi; D) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; 31 / 40 31. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Bug’doy unidan; B) Arpa unidan; C) Suli unidan; D) Jo’xori unidan; 32 / 40 32. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; B) Oq; C) Srtg’imtir tiniq; D) Sarg’imtir tiniq oq; 33 / 40 33. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 26,5 % dan 30,5 % gacha; B) 14,5 % dan 15,5 % gacha; C) 16,5 % dan 25,5 % gacha; D) 14 % gacha; 34 / 40 34. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; 35 / 40 35. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Sifati buziladi; B) Mog’or hida keladi; C) Moddalar eskiradi; D) Barchasi; 36 / 40 36. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) A va D Javoblar to’g’ri; B) Nam va ho’l; C) Nam va ho’l, achchiq; D) Quruq, o’rtacha quruq; 37 / 40 37. Arpa unidan non yopiladimi? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Pechenya tayyorlanadi; C) Yopilmaydi; D) Yopiladi; 38 / 40 38. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Dag’al yoki oddiy; B) Mayin yoki navlab; C) Yanchib va elab; D) A va B javoblar to’g’ri; 39 / 40 39. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Bug’doy rang; B) Kulrang; C) Oq; D) Sarg’ish; 40 / 40 40. Unnig tiplar qaysi? A) Nonbop, makaronbob; B) Kislorodga boyligi; C) Nam va ho’lligi; D) Rangi, ta'mi, hidi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 24 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24