Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga 4 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Past haroratda 0+6°C da; B) 0-6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Yuqori haroratda 0+5°C da; 2 / 40 2. Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa C) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa D) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa 3 / 40 3. Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; C) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; D) Iplar tarang tortilganligi; 4 / 40 4. Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 145 sm; B) 152 sm; C) 155 sm; D) 160 sm; 5 / 40 5. Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollash.....? A) Tayyor kiyimni kirishishini oldini olish B) Tayyor kiyimni dazmollash C) Gazlama g'ijimini dazmollash D) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni dazmollash 6 / 40 6. Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa B) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa D) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa 7 / 40 7. Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Oliy navli un B) Ikkinchi navli un C) Barchasi D) Birinchi navli un 8 / 40 8. Do'ppining vazifasi qanday? A) qo'lda ko'tarib yurish uchun qulay; B) faqat erkaklar kiyishi uchun qulay C) bosh kiyim, boshni salqindan, quyosh nuridan himoya qiladi; D) do'ppi kerakli kiyim turi; 9 / 40 9. Rang-barang gulli, sidirg’a to’qilgan murakkab to’quv gulli qilib ishlab chiqarilgan gazlamalar qanday gazlamalar? A) Kiyim tikiladigan gazlamalar B) Chiroyli gazlamalar C) Bahorgi-Kuzgi D) Ip gazlamalar 10 / 40 10. Ishlab chiqarishda asosiy kasb nima? A) Gazlama to’quvchi B) Maxsus yigiruvchi C) Yigiruvchi D) Yigiruvchi mutaxasisis 11 / 40 11. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Jo’xori unidan; B) Suli unidan; C) Arpa unidan; D) Bug’doy unidan; 12 / 40 12. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 14 % dan B) 28 % dan C) 15,5 % dan D) 30 % dan 13 / 40 13. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; B) Tipiga; C) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; D) Naviga; 14 / 40 14. Unnig tiplar qaysi? A) Nonbop, makaronbob; B) Kislorodga boyligi; C) Nam va ho’lligi; D) Rangi, ta'mi, hidi; 15 / 40 15. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 10° C gacha; B) 0 dan 8°C gacha; C) 2 dan 15°C gacha; D) 2 dan 10°C gacha; 16 / 40 16. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 5; B) 2; C) 3; D) 4; 17 / 40 17. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Bug’doy rang; B) Kulrang; C) Sarg’ish; D) Oq; 18 / 40 18. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 14 % gacha; B) 14,5 % dan 15,5 % gacha; C) 26,5 % dan 30,5 % gacha; D) 16,5 % dan 25,5 % gacha; 19 / 40 19. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) Nonbop, makaronbob; B) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; C) B va C javoblar to’g’ri D) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; 20 / 40 20. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; 21 / 40 21. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Unning sorti bilan; B) Unning tortilishi bilan; C) Barchasi; D) Un olingan don ekini bilan; 22 / 40 22. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Barchasi; D) Yirik-mayda tortilganligi; 23 / 40 23. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15 % gacha nami bo’lgan; B) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; C) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; D) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; 24 / 40 24. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma qilib yanchiladi; B) Barchasi; C) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; D) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; 25 / 40 25. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Bug’doy; B) Javdar; C) Makkajo’xori; D) Arpa; 26 / 40 26. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Ko’pchib chiqadi; B) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; C) Qizarib maaromida pishadi; D) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; 27 / 40 27. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Moddalar eskiradi; B) Barchasi; C) Sifati buziladi; D) Mog’or hida keladi; 28 / 40 28. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Srtg’imtir tiniq; B) Sarg’imtir tiniq oq; C) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; D) Oq; 29 / 40 29. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Mayin; B) Oddiy; C) A va C javoblar to’g’ri; D) Dag’al; 30 / 40 30. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; B) B va C javoblar to’g’ri; C) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; D) Kislotaliligi pasayadi; 31 / 40 31. Arpa unidan non yopiladimi? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Yopilmaydi; C) Yopiladi; D) Pechenya tayyorlanadi; 32 / 40 32. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida sug’orish kerak? B) A va B javoblar to’g’ri; C) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? D) Vaqtida yanchish kerak? 33 / 40 33. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; B) Yormalar C) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; D) Un; 34 / 40 34. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 20-40 % B) 28-40 % C) 25-45 % D) 28-30 % 35 / 40 35. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Yormalar, un, makaron; B) ormalar; C) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; D) Mosh, loviya, no’xat; 36 / 40 36. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Yanchib va elab; B) Mayin yoki navlab; C) Dag’al yoki oddiy; D) A va B javoblar to’g’ri; 37 / 40 37. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Shirinroq bo’ladi; B) Mayin bo’ladi; C) Shirinroq tahir bo’ladi; D) Hushbo’y bo’ladi; 38 / 40 38. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) Nam va ho’l; B) A va D Javoblar to’g’ri; C) Nam va ho’l, achchiq; D) Quruq, o’rtacha quruq; 39 / 40 39. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 2,2 mg dam 2 mg gacha; B) 1,2 mg dam 2 mg gacha; C) 12 mg dan 2 mg gacha; D) 2,2 mg dam 5 mg gacha; 40 / 40 40. Un nimalarga bo’linadi? A) Tortilishiga B) Olinishiga C) Tur, tip, navlarga; D) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya