Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar va yoy arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar 2 / 40 2. Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. B) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. C) Barcha javoblar to’g’ri. D) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. 3 / 40 3. Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Taxlama, bo'rtma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 4 / 40 4. Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-26; B) 30-36; C) 22-36; D) 28-30; 5 / 40 5. Ayollar ko'ylagi yupqa (masalan, shifon) gazlamadan tikilsa, qaysi chokda tikiladi? A) Janda chokida tikiladi B) Asosiy qoidaga ko'ra choklar yorib dazmollanadi va ochiq qirqimlarga ishlov beriladi C) Bostirma chokda tikiladi D) Ag'darma chokda 6 / 40 6. Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi B) Barchasi C) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi D) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi 7 / 40 7. Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Oliy navli un B) Ikkinchi navli un C) Barchasi D) Birinchi navli un 8 / 40 8. 1955 - yilning fevralida Shanel xonim qanday shaklli sumkacha yaratgan? A) uchburchak shaklli sumkacha; B) uzun tasmali sumkacha; C) a va b javoblar to'g'ri; D) to'rtburchak shakldagi uzun zanjir tasmali sumkacha; 9 / 40 9. Yozgi kiyimlar uchun qanday ip gazlamalar ishlatiladi? A) Chit, satin, shtapel, xom surp vahokazolar B) Gulli, gulsiz ip gazlamalardan. C) Barcha turdagi paxtali gazlamalardan D) Lavsan, paplin. 10 / 40 10. Ota-bobolarimiz davridagi gazlama to’quv dastgohida gazlama to’qishda arqoq ipi qanday o’tkazilgan? A) Yog’och moslama yordamida to’qilgan B) Ikkala ipi ham bir xil to’qilgan C) Ikkala ipi ham maxsus igna bilan to’qilgan D) Maxsus igna bilan to’qib o’tkazilgan. 11 / 40 11. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 12 mg dan 2 mg gacha; B) 2,2 mg dam 5 mg gacha; C) 1,2 mg dam 2 mg gacha; D) 2,2 mg dam 2 mg gacha; 12 / 40 12. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 25-45 % B) 28-30 % C) 20-40 % D) 28-40 % 13 / 40 13. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Rangi, ta'mi, hidi; B) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; C) Yirik-mayda tortilganligi; D) Barchasi; 14 / 40 14. Unnig tiplar qaysi? A) Kislorodga boyligi; B) Nam va ho’lligi; C) Rangi, ta'mi, hidi; D) Nonbop, makaronbob; 15 / 40 15. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Oddiy; B) Dag’al; C) Mayin; D) A va C javoblar to’g’ri; 16 / 40 16. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Shirinroq bo’ladi; B) Hushbo’y bo’ladi; C) Shirinroq tahir bo’ladi; D) Mayin bo’ladi; 17 / 40 17. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Mosh, loviya, no’xat; B) ormalar; C) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; D) Yormalar, un, makaron; 18 / 40 18. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; B) Barchasi; C) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; D) Yorma qilib yanchiladi; 19 / 40 19. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Mayin yoki navlab; B) A va B javoblar to’g’ri; C) Yanchib va elab; D) Dag’al yoki oddiy; 20 / 40 20. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15 % gacha nami bo’lgan; B) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; C) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; D) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; 21 / 40 21. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; 22 / 40 22. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) B va C javoblar to’g’ri B) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; C) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; D) Nonbop, makaronbob; 23 / 40 23. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Oq; B) Kulrang; C) Sarg’ish; D) Bug’doy rang; 24 / 40 24. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 15,5 % dan B) 14 % dan C) 28 % dan D) 30 % dan 25 / 40 25. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 2 dan 15°C gacha; B) 0 dan 8°C gacha; C) 2 dan 10°C gacha; D) 0 dan 10° C gacha; 26 / 40 26. Un nimalarga bo’linadi? A) Tortilishiga B) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; C) Tur, tip, navlarga; D) Olinishiga 27 / 40 27. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Barchasi; B) Mog’or hida keladi; C) Moddalar eskiradi; D) Sifati buziladi; 28 / 40 28. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; B) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; C) Ko’pchib chiqadi; D) Qizarib maaromida pishadi; 29 / 40 29. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Yormalar B) Un; C) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; D) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; 30 / 40 30. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida yanchish kerak? B) Vaqtida sug’orish kerak? C) A va B javoblar to’g’ri; D) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? 31 / 40 31. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; B) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; C) Naviga; D) Tipiga; 32 / 40 32. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq; B) Oq; C) Srtg’imtir tiniq; D) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; 33 / 40 33. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Suli unidan; B) Jo’xori unidan; C) Arpa unidan; D) Bug’doy unidan; 34 / 40 34. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) A va D Javoblar to’g’ri; B) Nam va ho’l; C) Nam va ho’l, achchiq; D) Quruq, o’rtacha quruq; 35 / 40 35. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; B) Kislotaliligi pasayadi; C) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; D) B va C javoblar to’g’ri; 36 / 40 36. Arpa unidan non yopiladimi? A) Yopiladi; B) Pechenya tayyorlanadi; C) Yopilmaydi; D) A va B javoblar to’g’ri; 37 / 40 37. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 16,5 % dan 25,5 % gacha; B) 26,5 % dan 30,5 % gacha; C) 14,5 % dan 15,5 % gacha; D) 14 % gacha; 38 / 40 38. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Barchasi; B) Un olingan don ekini bilan; C) Unning sorti bilan; D) Unning tortilishi bilan; 39 / 40 39. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 2; B) 4; C) 3; D) 5; 40 / 40 40. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Javdar; B) Makkajo’xori; C) Arpa; D) Bug’doy; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya