Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga 1 fikr bildirilgan 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi òrta; B) Darsni òzlashtirishi past; C) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 2 / 40 2. Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-7 daqiqa 3 / 40 3. Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Qora rang; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 4 / 40 4. Qaychining nomeri nimaga qarab tanlanadi? A) Gazlamani bichishga qarab; B) Qaychining katta kichikligiga qarab; C) Qaychining sifatiga qarab; D) Bajariladigan operatsiyaga qarab; 5 / 40 5. Erkaklar ko'ylagida koketka, qaytarma va tik yoqa o'rtasi qaysi ip yo'nalishiga bichiladi? A) Asos ipiga bichiladi B) Arqoq ipiga bichiladi C) Yoqalar asos, koketka arqoq ipiga bichiladi D) Koketka asos, yoqalar arqoq ipiga bichiladi 6 / 40 6. Tarkibidagi yog'iga ko'ra tvoroglar......? A) Yog'li, yog'siz va yog'sizlantirilgan bo'ladi B) Yog'li va yog'siz bo'ladi C) Yog'li va quyuqlantirilgan bo'ladi D) Yog'li, yog'siz va quyuqlantirilgan bo'ladi 7 / 40 7. Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'lda va dazmolda B) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan C) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan D) Mashinada bajariladigan 8 / 40 8. Elektr kir yuvish mashinalari qanday vazifalarni bajarishga mo'ljallangan? A) kirlarni tozalab yuvishga; B) kirni yuvish, kirni solish; C) kirni yuvish, chayish, siqish va quritish; D) kirni javonga solish va kirni taxlash; 9 / 40 9. To‘qimachlik materiallari nimalardan iborat bo’ladi? A) Tolalardan B) Oliy sifatli matolardan C) Matolardan D) Tayyor iplardan 10 / 40 10. Ip yigirish fabrikalarida tayyorlangan iplardan nimalarda foydalanish mumkin? A) Faqat gazlama to’qishda B) Tikuvchlikda C) Barcha javoblar to’g’ri D) To’quvchilikda, kashtado’zlikda 11 / 40 11. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) B va C javoblar to’g’ri; B) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; C) Kislotaliligi pasayadi; D) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; 12 / 40 12. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Yanchib va elab; C) Dag’al yoki oddiy; D) Mayin yoki navlab; 13 / 40 13. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Unning sorti bilan; B) Barchasi; C) Unning tortilishi bilan; D) Un olingan don ekini bilan; 14 / 40 14. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 2,2 mg dam 5 mg gacha; B) 12 mg dan 2 mg gacha; C) 1,2 mg dam 2 mg gacha; D) 2,2 mg dam 2 mg gacha; 15 / 40 15. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Suli unidan; B) Arpa unidan; C) Jo’xori unidan; D) Bug’doy unidan; 16 / 40 16. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 3; B) 2; C) 4; D) 5; 17 / 40 17. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; B) Ko’pchib chiqadi; C) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; D) Qizarib maaromida pishadi; 18 / 40 18. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 25-45 % B) 20-40 % C) 28-40 % D) 28-30 % 19 / 40 19. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; B) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; C) 15 % gacha nami bo’lgan; D) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; 20 / 40 20. Arpa unidan non yopiladimi? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Yopiladi; C) Yopilmaydi; D) Pechenya tayyorlanadi; 21 / 40 21. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Bug’doy rang; B) Oq; C) Kulrang; D) Sarg’ish; 22 / 40 22. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma qilib yanchiladi; B) Barchasi; C) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; D) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; 23 / 40 23. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? B) Vaqtida sug’orish kerak? C) Vaqtida yanchish kerak? D) A va B javoblar to’g’ri; 24 / 40 24. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; 25 / 40 25. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Moddalar eskiradi; B) Mog’or hida keladi; C) Barchasi; D) Sifati buziladi; 26 / 40 26. Un nimalarga bo’linadi? A) Tur, tip, navlarga; B) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; C) Tortilishiga D) Olinishiga 27 / 40 27. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; B) Nonbop, makaronbob; C) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; D) B va C javoblar to’g’ri 28 / 40 28. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Yormalar, un, makaron; B) ormalar; C) Mosh, loviya, no’xat; D) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; 29 / 40 29. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 14,5 % dan 15,5 % gacha; B) 16,5 % dan 25,5 % gacha; C) 14 % gacha; D) 26,5 % dan 30,5 % gacha; 30 / 40 30. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Mayin bo’ladi; B) Shirinroq tahir bo’ladi; C) Hushbo’y bo’ladi; D) Shirinroq bo’ladi; 31 / 40 31. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; B) Tipiga; C) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; D) Naviga; 32 / 40 32. Unnig tiplar qaysi? A) Kislorodga boyligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Nam va ho’lligi; D) Nonbop, makaronbob; 33 / 40 33. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; B) Un; C) Yormalar D) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; 34 / 40 34. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 8°C gacha; B) 2 dan 10°C gacha; C) 2 dan 15°C gacha; D) 0 dan 10° C gacha; 35 / 40 35. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 14 % dan B) 15,5 % dan C) 30 % dan D) 28 % dan 36 / 40 36. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Makkajo’xori; B) Javdar; C) Arpa; D) Bug’doy; 37 / 40 37. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) A va D Javoblar to’g’ri; B) Quruq, o’rtacha quruq; C) Nam va ho’l, achchiq; D) Nam va ho’l; 38 / 40 38. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Barchasi; D) Yirik-mayda tortilganligi; 39 / 40 39. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Mayin; B) A va C javoblar to’g’ri; C) Oddiy; D) Dag’al; 40 / 40 40. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; B) Sarg’imtir tiniq oq; C) Oq; D) Srtg’imtir tiniq; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya
I take pleasure in, lead to I found just what I used to be taking a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye
I take pleasure in, lead to I found just what I used to be taking a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye