Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga fikr bildirilmagan. 0% 15 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 2 / 40 2. Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) Juda ko’p yil ilgari B) 3000 yildan beri C) XIX asrdan beri D) 2000 yildan beri 3 / 40 3. Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 4 / 40 4. Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 28-30; B) 26-28; C) 22-26; D) 22-30; 5 / 40 5. Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: cho'zib dazmollash......? A) Kiyim choklarini yoki taxlamalarni bir tomonga yotqizib dazmollash B) Tayyor kiyimni dazmollash C) Baska, oborka, valanlarni chetlarini cho'zib dazmollash D) Gazlamani g'ijimini dazmollash 6 / 40 6. Nuqsonli gavdadan o'lchov qanday olinadi? A) Agar gavda tuzilishi ikki xil bo'lsa, u holda ikkala tomondan o'lchanadi B) Qoidaga ko'ra o'ng tomondan o'lchov olinadi C) Gavdaning qaysi tomonida nuqsoni bo'lsa, o'sha tomondan o'lchov olinmaydi D) Nuqsonli gavdaning doim chap tomonidan o'lchov olinadi 7 / 40 7. Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi B) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi C) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi D) Barchasi 8 / 40 8. Qaysi Viloyat do'ppilari O'rta Osiyo xalqlari orasida keng tarqalgan? A) Namanganning chust, iroqi, duxoba va boshqa do'ppilari; B) Shahrisabzning gilam do'ppisi; C) Buxoroning zar do'ppisi; D) Barcha javoblar to'g'ri; 9 / 40 9. Тo’quvchilik dastgohidan chiqqan gazmol qanday bo’ladi? A) Rangsiz bo’ladi, xira ko’rinishda, gulsiz bo’ladi B) G’adur, budur bo’ladi C) Uncha toza bo’lmaydi, kulrang yoki sidirg’a tusda, g’jim bo’ladi D) Rangi xira bo’ladi 10 / 40 10. Tolalarning xususiyatlari nimani belgilaydi? A) Iplarning xususiyatini B) Tolalarning sifatini C) Tolalarning pishiqligini D) Iplarning pishiqligini 11 / 40 11. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; B) Barchasi; C) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; D) Yorma qilib yanchiladi; 12 / 40 12. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Bug’doy unidan; B) Jo’xori unidan; C) Suli unidan; D) Arpa unidan; 13 / 40 13. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 2,2 mg dam 2 mg gacha; B) 2,2 mg dam 5 mg gacha; C) 12 mg dan 2 mg gacha; D) 1,2 mg dam 2 mg gacha; 14 / 40 14. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; B) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; C) B va C javoblar to’g’ri; D) Kislotaliligi pasayadi; 15 / 40 15. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Shirinroq tahir bo’ladi; B) Hushbo’y bo’ladi; C) Mayin bo’ladi; D) Shirinroq bo’ladi; 16 / 40 16. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Kulrang; B) Bug’doy rang; C) Sarg’ish; D) Oq; 17 / 40 17. Arpa unidan non yopiladimi? A) Yopiladi; B) Pechenya tayyorlanadi; C) Yopilmaydi; D) A va B javoblar to’g’ri; 18 / 40 18. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; B) Un; C) Yormalar D) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; 19 / 40 19. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) B va C javoblar to’g’ri B) Nonbop, makaronbob; C) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; D) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; 20 / 40 20. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 2; B) 4; C) 5; D) 3; 21 / 40 21. Un nimalarga bo’linadi? A) Tur, tip, navlarga; B) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; C) Tortilishiga D) Olinishiga 22 / 40 22. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; B) Srtg’imtir tiniq; C) Sarg’imtir tiniq oq; D) Oq; 23 / 40 23. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; B) 15 % gacha nami bo’lgan; C) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; D) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; 24 / 40 24. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Mosh, loviya, no’xat; B) Yormalar, un, makaron; C) ormalar; D) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; 25 / 40 25. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 8°C gacha; B) 0 dan 10° C gacha; C) 2 dan 10°C gacha; D) 2 dan 15°C gacha; 26 / 40 26. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; B) Tipiga; C) Naviga; D) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; 27 / 40 27. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Yanchib va elab; B) Mayin yoki navlab; C) A va B javoblar to’g’ri; D) Dag’al yoki oddiy; 28 / 40 28. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Ko’pchib chiqadi; B) Qizarib maaromida pishadi; C) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; D) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; 29 / 40 29. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 14 % dan B) 30 % dan C) 15,5 % dan D) 28 % dan 30 / 40 30. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? B) Vaqtida sug’orish kerak? C) Vaqtida yanchish kerak? D) A va B javoblar to’g’ri; 31 / 40 31. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 16,5 % dan 25,5 % gacha; B) 14 % gacha; C) 14,5 % dan 15,5 % gacha; D) 26,5 % dan 30,5 % gacha; 32 / 40 32. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 20-40 % B) 28-40 % C) 28-30 % D) 25-45 % 33 / 40 33. Unnig tiplar qaysi? A) Kislorodga boyligi; B) Rangi, ta'mi, hidi; C) Nam va ho’lligi; D) Nonbop, makaronbob; 34 / 40 34. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; 35 / 40 35. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Unning sorti bilan; B) Unning tortilishi bilan; C) Barchasi; D) Un olingan don ekini bilan; 36 / 40 36. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) Nam va ho’l, achchiq; B) A va D Javoblar to’g’ri; C) Quruq, o’rtacha quruq; D) Nam va ho’l; 37 / 40 37. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Mog’or hida keladi; B) Sifati buziladi; C) Barchasi; D) Moddalar eskiradi; 38 / 40 38. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Javdar; B) Arpa; C) Bug’doy; D) Makkajo’xori; 39 / 40 39. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Dag’al; B) Mayin; C) Oddiy; D) A va C javoblar to’g’ri; 40 / 40 40. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Yirik-mayda tortilganligi; B) Barchasi; C) Rangi, ta'mi, hidi; D) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya