Texnologiya attestatsiya №1

0%
6

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1

Qizlar uchun test savollari

1 / 40

Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....?

2 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha?

3 / 40

Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi

4 / 40

Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud?

5 / 40

11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

6 / 40

Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi?

7 / 40

Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi?

8 / 40

Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...?

9 / 40

Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....?

10 / 40

Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan?

11 / 40

Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan?

12 / 40

Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud?

13 / 40

Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan?

14 / 40

Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi?

15 / 40

Metallning qayishqoqligi nima?

16 / 40

Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat?

17 / 40

NS-12 A markali stanok qanday stanok?

18 / 40

Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi?

19 / 40

Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...?

20 / 40

Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi?

21 / 40

Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi?

22 / 40

Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.

23 / 40

Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan?

24 / 40

Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...?

25 / 40

Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....?

26 / 40

11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

27 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha?

28 / 40

Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan

29 / 40

Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping?

30 / 40

Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi?

31 / 40

Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir.

32 / 40

Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi?

33 / 40

Yelimlab biriktirish usulini ayting?

34 / 40

Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...?

35 / 40

Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz?

36 / 40

Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi

37 / 40

Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....?

38 / 40

7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

39 / 40

STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar?

40 / 40

Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

 

InfoMaster
Author: InfoMaster

1 Izoh

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0