Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Oqsillar; C) Vitaminlar; D) Uglevodlar; 2 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Tezliklar qutisi C) support D) Surish mexanizmi 3 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Oqsillar; B) Yoģlar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 4 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) ovalsimon, konussimon, bokasimon B) katta, o'rtacha, mayda C) yumaloq, chuzunchoq, egri D) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar 5 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Suv; B) Yoģlar; C) Uqlevodlar; D) Vitaminlar; 6 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) ariqcha va tirnoqli biriktirish C) reyka qo‘yib biriktirish D) qaldirg‘och dumli biriktirish 7 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 8 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) qirquvchi va tiluvchi arralar D) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar 9 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 10 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 16 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 18 soatgacha; 11 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 35 mm gacha C) 50 mm gacha D) 30 mm gacha 12 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Metalning suyuqlanishiga 13 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) albumin, kazein, suyak yelimi B) suyak yelimi, epoksid yellimi C) fenofarmaldegin, korbomid D) kazein, rezina, sintetik 14 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 15 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 16 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Jilvirlash B) Parmalash C) Frezalash D) Tokarlik 17 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Mineral moddalar; C) Klechatka; D) Vitamin; 18 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 10 mm dan 30 mm gacha B) 5 mm dan 30 mm gacha C) 10 mm dan 50 mm gacha D) 5 mm dan 25 mm gacha 19 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Yoģlar; D) Mineral moddalar; 20 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi past; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi yaxshi; D) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; 21 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni past darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 22 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi B) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi C) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar D) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi 23 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi D) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi 24 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi B) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi 25 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 26 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 20 soatgacha; B) 12 soatdan 24 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 27 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 30 dan ortiq; C) 20 dan ortiq; D) 10 dan ortiq; 28 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Past haroratda 0+6°C da; B) 0-6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Yuqori haroratda 0+5°C da; 29 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; B) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 30 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6 C) 6.2 D) 6.5 31 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 4 xil C) 2 xil D) 5 xil 32 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Vitaminlar; B) Uglevodlar; C) Oqsil; D) Suv; 33 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi B) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi C) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi D) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. 34 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal 35 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; D) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 36 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Yoģlar; B) Mineral moddalar; C) Uglevodlar; D) Vitaminlar; 37 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; D) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; 38 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal bo’yini o’lchash uchun B) detallar enini o’lchash uchun C) detal chuqurligini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 39 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli va legirlangan po’latlar 40 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya