Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 16 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 12 soatgacha; 2 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 18 soatgacha; C) 18 soatdan 24 soatgacha; D) 12 soatdan 20 soatgacha; 3 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) aylana diametrini o’lchash uchun D) detallar enini o’lchash uchun 4 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Uglevodlar; B) Oqsillar; C) Vitaminlar; D) Mineral moddalar; 5 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Uglerodli va legirlangan po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar 6 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 7 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Otvyorka B) Metchik C) Planshayba D) Planshayba va metchik 8 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 9 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 10 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 35 mm gacha C) 50 mm gacha D) 30 mm gacha 11 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 20 soatgacha; C) 48 soatgacha; D) 18 soatgacha; 12 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsda òzlashtirishi past; darajada; D) Darsni past darajada òzlashtirgan; 13 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; 14 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 40 dan ortiq; B) 10 dan ortiq; C) 30 dan ortiq; D) 20 dan ortiq; 15 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Parmalash C) Frezalash D) Jilvirlash 16 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar B) katta, o'rtacha, mayda C) yumaloq, chuzunchoq, egri D) ovalsimon, konussimon, bokasimon 17 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 18 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar B) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar C) Dast arralar va yoy arralar D) qirquvchi va tiluvchi arralar 19 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Tezliklar qutisi B) Surish mexanizmi C) fartuk D) support 20 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Vitaminlar; B) Uqlevodlar; C) Suv; D) Yoģlar; 21 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) kazein, rezina, sintetik B) albumin, kazein, suyak yelimi C) fenofarmaldegin, korbomid D) suyak yelimi, epoksid yellimi 22 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yaxshi; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi past; D) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; 23 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Oqsillar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 24 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga D) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga 25 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 26 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; C) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 27 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Uglevodlar; B) Suv; C) Vitaminlar; D) Oqsil; 28 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 25 mm gacha B) 10 mm dan 50 mm gacha C) 5 mm dan 30 mm gacha D) 10 mm dan 30 mm gacha 29 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 6.5 C) 5.8 D) 6 30 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) reyka qo‘yib biriktirish C) ariqcha va tirnoqli biriktirish D) qaldirg‘och dumli biriktirish 31 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati B) Metallning yumshoqlik hususiyati C) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati D) Metallning cho’ziluvchanligi 32 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 33 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. B) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi C) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi D) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi 34 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 35 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi B) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi C) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi D) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi 36 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; B) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; C) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 37 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Yuqori haroratda 0+5°C da; B) 0-6°C da; C) Past haroratda 0+4°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 38 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 5 xil C) 4 xil D) 2 xil 39 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Vitaminlar; B) Uglevodlar; C) Yoģlar; D) Oqsillar; 40 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya