Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) suyak yelimi, epoksid yellimi B) fenofarmaldegin, korbomid C) kazein, rezina, sintetik D) albumin, kazein, suyak yelimi 2 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Cho’yan bolg’alardan B) Po’lat bolg’alardan C) Yog’och bolg’alardan D) Metall bolg’alardan 3 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 30 mm gacha B) 50 mm gacha C) 35 mm gacha D) 40 mm gacha 4 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; 5 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; C) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 6 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Suv; D) Uqlevodlar; 7 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuqlanishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga D) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga 8 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 9 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal D) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal 10 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) katta, o'rtacha, mayda B) yumaloq, chuzunchoq, egri C) ovalsimon, konussimon, bokasimon D) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar 11 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 12 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi B) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar C) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi D) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi 13 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 5.8 C) 6.5 D) 6 14 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Uglevodlar; C) Mineral moddalar; D) Klechatka; 15 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi òrta; B) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; C) Darsni òzlashtirishi past; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 16 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; 17 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; B) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; D) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 18 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) Surish mexanizmi B) fartuk C) Tezliklar qutisi D) support 19 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; B) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; 20 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; C) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; D) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 21 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 20 soatgacha; B) 12 soatdan 18 soatgacha; C) 12 soatdan 24 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 22 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati B) Metallning yumshoqlik hususiyati C) Metallning cho’ziluvchanligi D) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati 23 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi C) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 24 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 25 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) trapetsiadal biriktirish B) ariqcha va tirnoqli biriktirish C) qaldirg‘och dumli biriktirish D) reyka qo‘yib biriktirish 26 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 16 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 24 soatgacha; 27 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 30 mm gacha B) 10 mm dan 50 mm gacha C) 10 mm dan 30 mm gacha D) 5 mm dan 25 mm gacha 28 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Metchik B) Planshayba C) Otvyorka D) Planshayba va metchik 29 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; B) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; C) Darsni past darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 30 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Vitaminlar; B) Oqsillar; C) Uglevodlar; D) Yoģlar; 31 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi B) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi C) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi D) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi 32 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 2 xil B) 5 xil C) 4 xil D) 3 xil 33 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Jilvirlash B) Frezalash C) Tokarlik D) Parmalash 34 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitaminlar; B) Mineral moddalar; C) Uglevodlar; D) Yoģlar; 35 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detallar enini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detal bo’yini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 36 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) qirquvchi va tiluvchi arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar D) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar 37 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar B) Rangli va qora metallar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli va legirlangan po’latlar 38 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Uglevodlar; B) Vitaminlar; C) Suv; D) Oqsil; 39 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 18 soatgacha; C) 48 soatgacha; D) 20 soatgacha; 40 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) 0-6°C da; B) Past haroratda 0+4°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya