Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 2 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar B) Uglerodli va legirlangan po’latlar C) Rangli va qora metallar D) Qora, rangli va aralash 3 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi B) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi C) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi D) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi 4 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Suv; B) Vitaminlar; C) Uqlevodlar; D) Yoģlar; 5 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Vitaminlar; B) Oqsillar; C) Mineral moddalar; D) Yoģlar; 6 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; B) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; D) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; 7 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi B) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. C) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 8 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...? A) Darsni a'lo darajada òzlashtirgan; B) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; C) Darsni òrta darajada òzlashtirgan; D) Darsni yetarli darajada òzlashtirgan; 9 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; D) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; 10 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Mineral moddalar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Oqsillar; 11 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 12 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 13 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Uglevodlar; B) Yoģlar; C) Oqsillar; D) Vitaminlar; 14 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsda òzlashtirishi past; darajada; C) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; D) Darsni past darajada òzlashtirgan; 15 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 10 dan ortiq; B) 20 dan ortiq; C) 30 dan ortiq; D) 40 dan ortiq; 16 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga B) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga C) Metalning suyuqlanishiga D) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga 17 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar B) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi C) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi D) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi 18 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 18 soatgacha; C) 20 soatgacha; D) 48 soatgacha; 19 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) ariqcha va tirnoqli biriktirish B) qaldirg‘och dumli biriktirish C) reyka qo‘yib biriktirish D) trapetsiadal biriktirish 20 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Surish mexanizmi C) Tezliklar qutisi D) support 21 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal chuqurligini o’lchash uchun B) detal bo’yini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 22 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) qirquvchi va tiluvchi arralar B) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar C) Dast arralar va yoy arralar D) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar 23 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 18 soatgacha; C) 12 soatdan 20 soatgacha; D) 12 soatdan 24 soatgacha; 24 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 2 xil C) 4 xil D) 5 xil 25 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 50 mm gacha B) 30 mm gacha C) 35 mm gacha D) 40 mm gacha 26 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 5.8 B) 6.5 C) 6 D) 6.2 27 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal B) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal C) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 28 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; 29 / 40 Agar gòsht muzlatilgsn bòlsa, avval uni muzdan tushirish va buni qanday haroratda amalga oshirish kerak? A) Past haroratda 0+4°C da; B) 0-6°C da; C) Yuqori haroratda 0+5°C da; D) Past haroratda 0+6°C da; 30 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati B) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati C) Metallning cho’ziluvchanligi D) Metallning yumshoqlik hususiyati 31 / 40 Yog‘ochda shakliga ko'ra qanday butoq (ko‘z) turlari mavjud? A) yumaloq yoki cho'zinchoq, panjasimon, yopishgan, bachki butoqlaryopishgan, bachki butoqlar B) katta, o'rtacha, mayda C) ovalsimon, konussimon, bokasimon D) yumaloq, chuzunchoq, egri 32 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi 33 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Parmalash B) Tokarlik C) Frezalash D) Jilvirlash 34 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Oqsil; B) Vitaminlar; C) Suv; D) Uglevodlar; 35 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 30 mm gacha B) 5 mm dan 25 mm gacha C) 10 mm dan 50 mm gacha D) 10 mm dan 30 mm gacha 36 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Mineral moddalar; D) Uglevodlar; 37 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Metall bolg’alardan B) Cho’yan bolg’alardan C) Po’lat bolg’alardan D) Yog’och bolg’alardan 38 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Vitamin; B) Klechatka; C) Uglevodlar; D) Mineral moddalar; 39 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) albumin, kazein, suyak yelimi C) kazein, rezina, sintetik D) suyak yelimi, epoksid yellimi 40 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi past; D) Darsni òzlashtirishi yaxshi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya