Texnologiya attestatsiya №1 Yanvar 14, 2022Yanvar 14, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №1 ga 1 fikr bildirilgan 0% 3 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №1 Qizlar uchun test savollari 1 / 40 Oziq-ovqatning muhim komponetlaridan biri.Oziq-ovqatlarning singishi, qoldiqlarning chiqishi va tanada mòtadil haroratni ushlab turish uchun hayotiy zaruratdir. A) Vitaminlar; B) Suv; C) Uglevodlar; D) Oqsil; 2 / 40 Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi A) 5 mm dan 25 mm gacha B) 5 mm dan 30 mm gacha C) 10 mm dan 50 mm gacha D) 10 mm dan 30 mm gacha 3 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Mineral moddalar; B) Vitaminlar; C) Yoģlar; D) Uglevodlar; 4 / 40 Chok randa tig’ining eni qanchagacha bo’ladi? A) 40 mm gacha B) 35 mm gacha C) 50 mm gacha D) 30 mm gacha 5 / 40 Yog‘ochning tashqi ko‘rinishi belgilanishini toping? A) namligi, yaltiroqligi, yorilishi, qattiqligi B) yelektr o‘tkazuvchanligi, zichligi, rangi C) makrostrukturasi, rangi, mustaxkamligi D) tekisturasi, makrostrukturasi, rangi 6 / 40 Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan? A) VIII asrda Fransiyada mashur pazanda Apitsiy; B) VI asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; C) VIII asrda Rimda mashur pazanda Apitsiy; D) VII asrda Misrda mashur pazanda Apitsiy; 7 / 40 Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz? A) tashqi kuch tasirida birdaniga sinishi B) tashqi kuch tasiridan keyin uzining qomadini olishi C) ishqalanish tasiridagi kuchlarga chidamliligi. D) tashqaridan kelgan jismga qarshiligi 8 / 40 Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat? A) detal bo’yini o’lchash uchun B) detal chuqurligini o’lchash uchun C) detallar enini o’lchash uchun D) aylana diametrini o’lchash uchun 9 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Tokarlik B) Jilvirlash C) Parmalash D) Frezalash 10 / 40 Metallarning kristallanishi deb nimaga aytiladi? A) Qattiq xolatda kristallarining o’zgarishiga B) Metalning suyuq xolatdan qattiq xolatga o’tishiga C) Metalning suyuqlanishiga D) Atomlarining tartibsiz holatiga o’tishiga 11 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan òģil bolalarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-83 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; B) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2700 kkal; C) Oqsil-93 g, yoģ-93 g, uglevod-370 g, energiya-2450 kkal; D) Oqsil-73 g, yoģ-73 g, uglevod-370 g, energiya-2500 kkal; 12 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) "Xaltacha".qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; B) "Xaltacha".qaynayotgan suvda 4-5 daqiqa qaynatish kerak-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; C) Yumshoq pishirish. qaynagan suvda 7-10 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; D) "Xaltacha".qaynagan suvda 2 daqiqa qaynatiladi-oqsili pishadi, sariģi pishmaydi; 13 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Yoģlar; B) Suv; C) Uqlevodlar; D) Vitaminlar; 14 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda....? A) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; B) Tekis yoki burmali, belidan ulangan, shakldor, tòģri yoki klyoshli; C) Burmali, belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; D) Tekis yoki belidan ulangan, tòģri yoki klyoshli; 15 / 40 Yog‘och materiallarini biriktirishda qaysi yelimlar ishlatiladi? A) fenofarmaldegin, korbomid B) albumin, kazein, suyak yelimi C) kazein, rezina, sintetik D) suyak yelimi, epoksid yellimi 16 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. MUZLATILGAN qiymaning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 24 soatgacha; C) 12 soatgacha; D) 16 soatgacha; 17 / 40 Ular meva va rezavorlarda, sabzavotlar hamda asal, yorma un mahsulotlari, kartoshka, makaronlarda mavjud. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Mineral moddalar; C) Klechatka; D) Vitamin; 18 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 19 / 40 Metallar rangiga ko’ra qanday turlarga bo’linadi? A) Rangli va qora metallar B) Uglerodli va legirlangan po’latlar C) Qora, rangli va aralash D) Uglerodli asbobsozlik va konstruksion po’latlar 20 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Surish mexanizmi C) Tezliklar qutisi D) support 21 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi C) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 22 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 2 xil B) 4 xil C) 5 xil D) 3 xil 23 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 20 soatgacha; B) 48 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 24 soatgacha; 24 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,4 dan kam bòlsa u...? A) Darsni òzlashtirishi yaxshi; B) Darsni òzlashtirishi òrta; C) Darsni òzlashtirishi past; D) Darsni òzlashtirishi yuqori emas; 25 / 40 11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 380 g, energiya qiymati 2450 kkal; B) Oqsil 75 g, yoģ 75 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; C) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2550 kkal; D) Oqsil 85 g, yoģ 85 g, uglevod 340 g, energiya qiymati 2450 kkal; 26 / 40 Parchin mixni 6 mm diametriga necha diametrli parma mos keladi? A) 6.2 B) 6 C) 5.8 D) 6.5 27 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 28 / 40 Chilangarlik o’quv ustaxonasida rioya qilinadigan xavfsizlik texnikasi qoidalari qaysi javobda to’g’ri ko’rsatilgan A) Tiskining dastgohga puxta qotirilganligi va tiski jag’lari butunligi B) Ish urni toza,ish asboblari, o’lchov asbob moslama va jihozlar ishga yaroqliligi va boshqalar C) Ish usullarini to’g’ri bajarilishi D) Ish va o’lchov asboblari ishga yaroqliligi 29 / 40 Yelimlab biriktirish usulini ayting? A) reyka qo‘yib biriktirish B) trapetsiadal biriktirish C) ariqcha va tirnoqli biriktirish D) qaldirg‘och dumli biriktirish 30 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. Yirik, posiyalangan va mayda bòlakli yarimtayyor mahsulotlarning sotuvda saqlash muddati qancha? A) 12 soatdan 24 soatgacha; B) 12 soatdan 20 soatgacha; C) 12 soatdan 18 soatgacha; D) 18 soatdan 24 soatgacha; 31 / 40 Mis va alyumin simlarni to’g’irlashda qanday bolg’alardan foydalaniladi? A) Yog’och bolg’alardan B) Metall bolg’alardan C) Cho’yan bolg’alardan D) Po’lat bolg’alardan 32 / 40 Organizm hujayralari va tòqimasining asosini tashkil qiladi. U tuxum, sut va sut mahsulotlari, gòsht, baliq, shuningdek, òsimlik mahsulotlari, jigarrang guruch, yonģoqda mavjud bòladi. A) Oqsillar; B) Uglevodlar; C) Vitaminlar; D) Yoģlar; 33 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Oqsillar; B) Vitaminlar; C) Yoģlar; D) Mineral moddalar; 34 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar B) Dast arralar va yoy arralar C) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar D) qirquvchi va tiluvchi arralar 35 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Planshayba va metchik B) Otvyorka C) Metchik D) Planshayba 36 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas.Hammasi bòlib nechtadan ortiq minerallar va mikroelementlar mavjud? A) 30 dan ortiq; B) 40 dan ortiq; C) 20 dan ortiq; D) 10 dan ortiq; 37 / 40 Metallning qayishqoqligi nima? A) Metallning cho’ziluvchanligi B) Metallning ortib boradigan kuchlarga qarshilik ko’rsatish qobiliyati C) Metallning yumshoqlik hususiyati D) Metallning harorat ta’sirida erish qobiliyati 38 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; 39 / 40 Òquvchining òrtacha bahosi 3,5 dan 4,4 oraliģida bòlsa u...? A) Darsni òrtacha darajada òzlashtirgan; B) Darsni past darajada òzlashtirgan; C) Darsni yuqori darajada òzlashtirgan; D) Darsda òzlashtirishi past; darajada; 40 / 40 7 yoshdan 10 yoshgacha bòlgan òspirinning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha? A) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2300 kkal B) Oqsil-78g, yoģ-78g, uglevod 318g, energiya qiymati-2500 kkal C) Oqsil-59g, yoģ-89g, uglevod 515g, energiya qiymati-2300 kkal D) Oqsil-79g, yoģ-79g, uglevod 315g, energiya qiymati-2500 kkal 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya