Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 223 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 8 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi? A) Metchik B) Planshayba va metchik C) Planshayba D) Otvyorka 2 / 40 Kòylaklarning fasoni xilma-xil bòlib, bichilishiga boģliq holda yengining shakli va òlchamlari....? A) Uzun, kalta, qanotcha, manjetli, manjetsiz; B) Fanarik, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; C) Oddiy, uzun, kalta, manjetli, manjetsiz; D) Oddiy, uzun, kalta, kapalak, manjetli, manjetsiz; 3 / 40 Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan? A) Xushbo’y qizg’ish sabzini B) Qora sabzini C) Xushbo’y sariq sabzini D) Oq, va sariq sabzini 4 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) 300 gr C) 200 gr D) Bir kosa 5 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qaynatma sho’rva B) Qovurma mastava C) Qovurma sho’rva D) Parhiz taom turi 6 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. B) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 7 / 40 Pishloqda qanday vitaminlar bor? A) B 2 vaB 12 B) B va S C) A va B 2 D) A va B 12 8 / 40 Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan? A) Afg’onistonda B) Janubiy sharqda C) Janubiy Uelsda D) Gretsiyada 9 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qaynatib, dimlanib B) Jazlanib, qaynatilub C) Qovirib. D) Qaynatib. 10 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat B) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar C) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. D) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. 11 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 3 gurppaga; C) 4 gurppaga; D) 2 gurppaga 12 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 13 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 14 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 20-30 sm; B) 5-10 sm; C) 20-25 sm; D) 10-15 sm; 15 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 35; B) 30; C) 20-25; D) 18-20; 16 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida B) Biriktirib tikish; C) kiyim etak qisimlarida; D) Kiyimlarni biriktirish uchun; 17 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; B) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; C) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; D) Gazlamaning sitiluvchanligiga; 18 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) ipning noto'g'ri taqilishi; C) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi D) tepkining ishlamaydi; 19 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Salqi qaviq; B) Oddiy va murakkab; C) Vaqtincha qaviq; D) Sirma qaviq; 20 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Ipak, zig'ir; B) Paxta, zig'ir; C) Paxta jun; D) Zig'ir, ipak; 21 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Gulli; C) Sidirg'a D) Bosma; 22 / 40 Ziy chok turini toping? A) Mag'iz chok; B) Tutashtirma chok; C) Biriktirma chok; D) Qo'sh chok; 23 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Iplar tarang tortilganligi; 24 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Silliq bo'ladi; B) Yaltiroq bo'ladi; C) Yo'g'on bo'ladi; D) Ingichka bo'ladi; 25 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Yugiruvchi; C) To'quvchi; D) Bo'yoqchi; 26 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) To'quvchi; C) Yigiruvchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 27 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Farqi yo'q; B) Oq rang; C) Har xil D) Qora rang; 28 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: B) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; C) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: D) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: 29 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 6 ta; B) 3 ta; C) 2 ta; D) 4 ta; 30 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Ixtiyoriy tomonidan; B) Farqi yo'q; C) Yupqa gazlama tomonidan; D) Qalin gazlama tomonidan; 31 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 5 xil; B) 3 xil; C) 2 xil; D) 4 xil; 32 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Ishning og'irligi; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 33 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Bezak chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 34 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Pishiqroq; B) Ipi dag'al C) Ipi silliq, tekis; D) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, 35 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Qora rang; B) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal bilan bir xil; 36 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) Baxyaqator choklar; B) To'g'ri choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) Zig-zag choklar; 37 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; C) Biriktirma, ichki, bukma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 38 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; B) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; C) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 39 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Bo'laklarni biriktirishda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Tugma qadashda; 40 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka ustidan bezak berganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Yoqaning ustidan bezak berganda; D) Etak qismini bostirganda; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 39 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 15 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24