Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 45 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Chilangarlik bolg’alari necha xil muhrali bo'ladi? A) 3 xil B) 4 xil C) 5 xil D) 2 xil 2 / 40 Quvvat manbayi. Hayvonlar va òsimliklardan olinadi. Taom ta'mini yaxshilaydi va insonni tòq saqlaydi. Organizmdan tez chiqib ketmaydi, unda tòplanadi, ortiqcha is'temol qilush semirishga olib keladi...? A) Vitaminlar; B) Suv; C) Yoģlar; D) Uqlevodlar; 3 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Juda foydali moddalarga boy. D) Kaloriyaga boy 4 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. B) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. D) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 5 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 20-30 daqiqa B) 25-35 daqiqa C) 25-30 daqiqa D) 20-35 daqiqa 6 / 40 Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn? A) 6 gr qahva 2 qoshiq shakar 200 gr sut. B) 6 gr qahva, 75 gr shakar, 25 gr sut. C) 6 gr yanchilgan qahva, 25 gr shakar, 75 gr sut. D) 2 qoshiq qahva, 1 stakan sut, 1 qoshiq shakar. 7 / 40 Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan? A) Sariq, oq, qizil, pushti, qora B) Qizil, qora, sariq, oq, pushti, qizg’ish C) Qora, sariq, oq, qizil, siyohrang D) Siyohrang, qora, oq, sariq 8 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi 9 / 40 Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi? A) Barcha javoblar to’g’ri. B) Chiroyli qadoqlangan, hushbo’y, sifatli choylar. C) Zamonaviy texnologiyalar asosida terib olib ishlov berilgan choylar. D) Qo’l mehnati bilan terib olingan, unga ishlov berilgan choylar. 10 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Mayda shaklda B) Kichik kubikcha qilib C) Katta kubikcha qilib D) Tilik, tilik qilib 11 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yo'g'on bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yaltiroq bo'ladi; 12 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 3 xil; B) 2 xil; C) 5 xil; D) 4 xil; 13 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 14 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 20 sm; B) 30 sm; C) 15 sm; D) 10 sm; 15 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Atlas; B) Satin; C) Sarja; D) Polotno (bo'z); 16 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 2 ta; C) 3 ta; D) 6 ta; 17 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; D) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; 18 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.5 B) 0.1 C) 1.7 D) 10 19 / 40 Ziy chok turini toping? A) Tutashtirma chok; B) Mag'iz chok; C) Qo'sh chok; D) Biriktirma chok; 20 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Farqi yo'q; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Qalin gazlama tomonidan; D) Ixtiyoriy tomonidan; 21 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Ipi dag'al C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Pishiqroq; 22 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Petlya, baxyaqator; B) Baxyaqator; C) Yo'rma, baxyaqator; D) Yo'rma, petlya 23 / 40 O'quv ustaxonasida issiqlik harorati qanday bo'lishi kerak? A) 18-20; B) 20-25; C) 35; D) 30; 24 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; B) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; C) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; D) 2 ta. Qo'l yuritgich; 25 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; C) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; D) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; 26 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida C) Biriktirib tikish; D) kiyim etak qisimlarida; 27 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Bosma; C) Sidirg'a D) Gulli; 28 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Ishning og'irligi; 29 / 40 Qaviqlar tuzilish jihatidan... A) Oddiy va murakkab; B) Vaqtincha qaviq; C) Salqi qaviq; D) Sirma qaviq; 30 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; C) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; D) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; 31 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Zig'ir, ipak; C) Paxta, zig'ir; D) Ipak, zig'ir; 32 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Farqi yo'q; C) Har xil D) Qora rang; 33 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Archa chok: B) Qaviq chok; C) Salqi chok; D) Bezak chok; 34 / 40 Tikayotgan kiyim yoki detalni ko'zdan necha sm masofada saqlash kerak? A) 10-15 sm; B) 20-30 sm; C) 20-25 sm; D) 5-10 sm; 35 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 36 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal bilan bir xil; B) Qora rang; C) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 37 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 4 xil; B) 3 xil; C) 5 xil; D) 2 xil; 38 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Biriktirma, ichki, bukma choklar; 39 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; D) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; 40 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 2 gurppaga B) 5 gurppaga; C) 4 gurppaga; D) 3 gurppaga; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 11 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 2 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24