Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 129 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 1 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.7-10daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; B) Yumshoq pishirish.2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; C) "Xaltacha" 2 daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; D) Yumshoq pishirish.4-5daqiqa qaynatish kk. Natijada oqsil chala pishib, sariģi òsha holicha qoladi; 2 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Mineral moddalar; B) Oqsillar; C) Yoģlar; D) Vitaminlar; 3 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 250 gr B) Bir kosa C) 300 gr D) 200 gr 4 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Parhiz taom turi B) Qaynatma sho’rva C) Qovurma mastava D) Qovurma sho’rva 5 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa C) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa 6 / 40 Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi? A) Xitoydan B) Gretsiyadan C) Hindistondan D) Afg’onistondan 7 / 40 Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) B va S javoblar to’g’ri B) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan C) O’simliklarning quritilgan bargidan D) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan 8 / 40 Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi? A) XIX asrdan beri B) Juda ko’p yil ilgari C) 3000 yildan beri D) 2000 yildan beri 9 / 40 O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi? A) Ayrim meva va sabzavot turlaridan tayyorlanadi B) Barcha meva turlardan tayyorlanadi. C) O’lkamizda yetishtiriladigan barcha meva-sabzavot turlaridan D) Faqat ko’p hosil beradigan meva - sabzavot turlaridan 10 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVIII asrda C) XVII asrda D) 1942- yilda 11 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida C) Ip yordamida; D) Igna yordamida: 12 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: B) Qora rang; C) Asosiy detal bilan bir xil; D) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; 13 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Yupqa gazlama tomonidan; B) Ixtiyoriy tomonidan; C) Qalin gazlama tomonidan; D) Farqi yo'q; 14 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; C) Kiyim mag'izlarida; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 15 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, B) Pishiqroq; C) Ipi dag'al D) Ipi silliq, tekis; 16 / 40 Tanda va arqoq iplari chatishib to'qilgan eng oddiy gazlama to'qilishi qanday to'qilish deyiladi? A) Satin; B) Polotno (bo'z); C) Atlas; D) Sarja; 17 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Etak qismini bostirganda; B) Yelka chokida, yon, va h.k; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Yoqaning ustidan bezak berganda; 18 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ipning noto'g'ri taqilishi; B) tepkining ishlamaydi; C) ignaning noto'g'ri balandligi D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 19 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Oq rang; B) Farqi yo'q; C) Qora rang; D) Har xil 20 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Gulli; B) Tukli; C) Sidirg'a D) Bosma; 21 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Mashina tozalangandan so'ng; B) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; C) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; 22 / 40 Qo'l choki tikayotganda qo'l gavdadan necha sm masofada bo'lishi kerak? A) 30 sm; B) 10 sm; C) 20 sm; D) 15 sm; 23 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Yugiruvchi; 24 / 40 Ip tashlab tikish sababini aniqlang? A) Naycha devorlarining singanligi; B) Tepkining noto'g'ri o'rnatilishi; C) Ignadagi nuqsonlar; D) Ipning sifatsizligi; 25 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 26 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Bo'yoqchi; B) Yigiruvchi; C) Gul bossuvchi deyiladi; D) To'quvchi; 27 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; B) Gazlamaning sitiluvchanligiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; 28 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta jun; B) Zig'ir, ipak; C) Ipak, zig'ir; D) Paxta, zig'ir; 29 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: B) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 30 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Tugma qadashda; B) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Bo'laklarni biriktirishda; 31 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; B) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; C) 2 ta. Qo'l yuritgich; D) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; 32 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida B) Kiyimlarni biriktirish uchun; C) Biriktirib tikish; D) kiyim etak qisimlarida; 33 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 6 ta; B) 3 ta; C) 2 ta; D) 4 ta; 34 / 40 Ostki ipning uzilish sababini aniqlang? A) Ipning naychaga noto'g'ri o'ralganligi; B) Ignaning notog'ri o'rnatilganligi; C) Ustki ipning noto'g'ri taqilganligi; D) Tepkining yaxshi ishlamasligi; 35 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Shnur tekshiriladi; B) Qo'l quruq bo'ladi; C) Kiyim tekshiriladi; D) Dazmol tozalanadi; 36 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 37 / 40 Angishvona necha xil bo'ladi? A) 2 xil; B) 4 xil; C) 3 xil; D) 5 xil; 38 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) To'g'ri choklar; B) Birlashtiruvchi a bezak choklar; C) Zig-zag choklar; D) Baxyaqator choklar; 39 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Salqi chok; B) Bezak chok; C) Archa chok: D) Qaviq chok; 40 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 10 B) 0.5 C) 1.7 D) 0.1 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 23 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 12 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24