Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga 2 fikr bildirilgan 0% 1 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar? A) Stanina, oldingi va kiyingi babka, tirgak, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi parmalash moslamasi B) Stanina, oldingi babka, lampa, bajarish shkafi, konsol, boshqaish tugmasi C) Stanina, tezliklar qutisi, fartuk, support, elektr dvigatel, boshqaish tugmasi D) Oldingi bobka, bajarish shkafi, tezliklar qutisi 2 / 40 Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi? A) 10-12 daqiqa B) 5-10 daqiqa C) 10-15 daqiqa D) 5-7 daqiqa 3 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Biriktirma, ichki, bukma choklar; B) Taxlama, bo'rtma choklar; C) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar D) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; 4 / 40 Modaning aks etgan me'yoridan oshmaganligi qaysi kiyim turiga kiradi? A) Ust kiyim B) Jaket, yubkalar C) Ich kiyim D) Ish kiyim 5 / 40 Agar gazlama guli bir tomonlama bo'lsa yoki tukli bo'lsa, ko'ylakni.....? A) Andazalar qarama - qarshi qo'yib bichiladi B) Guli tukli albatta yuqoriga qaratib bichiladi C) Ixtiyoriy yo'nalishda bichish kerak D) Bir yo'nalishda bichish kerak 6 / 40 Sutni achitib hosil qilingan mahsulotlar......? A) Sut mahsulotlari deb ataladi B) Barchasi C) Qatiq mahsulotlari deb ataladi D) Sut - qatiq mahsulotlari deb ataladi 7 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Kubcha B) Parraklash C) Yaproqlash D) Somoncha 8 / 40 Listochka nima? A) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato B) Belbog' ilgich C) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi D) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi 9 / 40 Do'ppi qismlariga qaysilar kiradi? A) Ichi, orqasi, oldi, bezagi B) Tepa, yon, oldi C) Tepa, kizak, jiyak D) Tepa, kizak 10 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish B) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish C) Barchasi D) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash 11 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Go'sht maydalagich C) Oshxona kombayni D) Sharbat siqqich 12 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Yopiq buterbrod B) Kanape buterbrod C) Gazak uchun buterbrod D) Ochiq buterbrod 13 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak B) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak C) Barchasi D) 1 xil: atsetat ipak 14 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi B) Dastasi uzun rolikli pichoq C) Barchasi D) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi 15 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'lda va dazmolda B) Mashinada bajariladigan C) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan D) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan 16 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Ustki kiyim B) Maishiy kiyim C) Maxsus kiyim D) Yengil kiyim 17 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Somoncha B) Yaproqlash C) Kubchalar D) Parraklash 18 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Yopiq buterbrodlar C) Gazak uchun buterbrodlar D) Kanape buterbrodlar 19 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Barchasi B) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi C) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi D) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi 20 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 50 - 55 g B) 30 - 35 g C) 40 - 45 g D) 45 - 55 g 21 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Barchasi B) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik C) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi D) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. 22 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Birinchi navli un B) Barchasi C) Ikkinchi navli un D) Oliy navli un 23 / 40 Un asosan qanday usullarda olinadi? A) Dag'al yoki tortish B) Oddiy yoki navlab C) Dag'al yoki oddiy, mayin tortish D) Dag'al yoki oddiy, mayin yoki navlab tortish 24 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash B) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish C) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash D) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish 25 / 40 Bukib tikish bu......? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish B) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash C) Barchasi D) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish 26 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari B) Chatib tikiladi va mahkanlanadi C) Barchasi D) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak 27 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Bukiladi va tikiladi B) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash C) Qaytarib tikib dazmollanadi D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 28 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Barchasi B) Ikkinchi navli un C) Oliy navli un D) Birinchi navli un 29 / 40 Zardo'zlikda va kashtachilikda qaychi uzunligi necha sm bo'lishi kerak? A) 18 - 20 sm B) 10 - 15 sm C) 15 - 18 sm D) 10 - 12 sm 30 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi B) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi C) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi D) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi 31 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Yig'ma plastinka pichoq bilan konserva bankasini ochiladi B) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi C) Dastasi soat strelkasi bo'yicha aylanadi D) Dastasi uzun rolikli pichoq bilan kesilayotganda pichoq yuqori qirrasida turishi tishli rolik esa... 32 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish B) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash C) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish D) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish 33 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 75 sm B) 85 sm C) 100 sm D) 65 sm 34 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Gazak uchun va turli xil B) Ochiq va gazak uchun C) Ochiq, yopiq va gazak uchun D) Ochiq va yopiq 35 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Vafli choki B) Bostirma chok C) Janda chok D) Ag'darma chok 36 / 40 Zashiplar nima? A) Bezaklar uchun ishlatiladigan mayda toshlar B) Bezaklar uchun ishlatiladigan katta toshlar C) Kiyim ustiga yopishtiriladigan appilikatsiyalar va bezaklar D) Kiyim o'ngiga tikilgan mayda taxlamalar bezak sifatida tikiladu 37 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Ochiq buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Yopiq buterbrodlar D) Gazak uchun buterbrodlar 38 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash B) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish C) Barchasi D) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish 39 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Tikuv mashinasida ishlash B) Qaychi bilan ishlash C) Nina bilan ishlash D) Dazmol bilan ishlash 40 / 40 Xavfsizlik texnikasi nimaga qaratilgan? A) Tikuvchilik ustaxonasini jihozlashga B) O'quv ustaxonasini ichki tartibini o'rganishga C) Ish o'rnini to'g'ri tashkil etishga D) Mehnat qilish uchun xavfsiz sharoit yaratishga 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring tomonidan Wordpress Quiz plugin Texnologiya attestatsiya