Uy » Attestatsiya testlar » Texnologiya attestatsiya » Texnologiya attestatsiya №6 Texnologiya attestatsiya Texnologiya attestatsiya №6 InfoMaster Yanvar 24, 2022 102 Ko'rishlar 0 SaqlashSaqlanganOlib tashlandi 0 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №6 Qizlar uchun! 1 / 40 Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan? A) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 4-5 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; B) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 5-7 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; C) Qattiq pishirish.qaynoq suvda 7-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; D) Yumshoq pishirish.qaynoq suvda 5-10 daqiqa ushlash karak-oqsili ham, sariģi ham pishadi; 2 / 40 Yashashimiz uchun zarur vositalar sanaladi. Ular organizmning turli kasalliklarga qarshilik kòrsatishini kuchaytiradi va uning immunitetini kòtaradi. Insin organizmiga hayvonlar va òsimliklardan olingan oziq-ovqat orqali òtadi...? A) Oqsillar; B) Mineral moddalar; C) Vitaminlar; D) Uglevodlar; 3 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Katta kubikcha qilib B) Tilik, tilik qilib C) Mayda shaklda D) Kichik kubikcha qilib 4 / 40 Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor? A) A va B1 B) A va B 2 C) A va E D) A va S 5 / 40 Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar? A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. B) Qazon, kapkir, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. C) Qazon, kapkir, cho’mich, taxtakach, qoshiq, kosa. D) Qazon, kapkir, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa. 6 / 40 Kakao qanday ichimlik hisoblanadi? A) Vitaminga boy B) Oqsilga boy C) Kaloriyaga boy D) Juda foydali moddalarga boy. 7 / 40 Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi. A) Qazon, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa B) Qazon, chovli, cho’mich, pichoq, taxtakach, qoshiq, sanchqi, kosa C) Qazon, chovli, cho’much, pichoq, taxtakach, qoshiq, kosa D) Qazon, kastrulka, chovli, сho’much, pichoq, taxtacha, qoshiq, kosa 8 / 40 Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan? A) 1492-yilda B) XVII asrda C) 1942- yilda D) XVIII asrda 9 / 40 Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Go’sht, qizil sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar va ko’katlar. B) Go’sht, sabzi, shalg’om, kartoshka, piyoz, tuz, ziravor, ko’kat. C) Go’sht, sabzi, pamudor, piyoz, kartoshka, tuz, ziravorlar D) Go’sht, sabzi, pamidor, piyoz, kartoshka, no’xat, tuz ziravor, ko’kat 10 / 40 Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi? A) Barcha javoblar to’g’ri B) Sabzi quritilib giyoh tayyorlanadi C) Sabzining hushbo’y urug’idan giyoh tayyorlanadi D) Bargi va urug’lari quritilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi 11 / 40 Ipdan gazlama tayyorlovchining kasbi... A) Yigiruvchi; B) To'quvchi; C) Bo'yoqchi; D) Gul bossuvchi deyiladi; 12 / 40 Qol yuritmali mashina asosan necha qismdan iborat va ular qaysilar? A) 5 ta. Ustki ip, ostki ip, ip o'ragich; B) 2 ta. Qo'l yuritgich; C) 4 ta. Yeng, qo'lyuritma, maxovik, platforma; D) 3 ta. Ip o'ragich, g'altak va nina; 13 / 40 Qaysi qatorda tabiiy tolalardan bo'lgan o'simlik tolasi to'g'ri yozilgan? A) Paxta, zig'ir; B) Ipak, zig'ir; C) Zig'ir, ipak; D) Paxta jun; 14 / 40 Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Pishiqroq; C) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, D) Ipi dag'al 15 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'laklarni biriktirishda; B) Tugma qadashda; C) Qoplama bezaklarni ulashda; D) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; 16 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha qaviqqator bilan ko'klashda ipning ranggi qanday tanlanadi? A) Asosiy detal bilan bir xil; B) Qora rang; C) Asosiy detal rangiga qaralmaydi; D) Asosiy detal rangidan ancha farq qiladi: 17 / 40 Qo'l ishlarini bajarish necha gurppaga bo'linadi? A) 5 gurppaga; B) 4 gurppaga; C) 2 gurppaga D) 3 gurppaga; 18 / 40 Ustki ipning uzilish sababini aniqlang A) ignaning noto'g'ri balandligi B) tepkining ishlamaydi; C) ipning noto'g'ri taqilishi; D) Ipning naychaga bo'sh o'ralganligi 19 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; B) Ishning og'irligi; C) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; D) Ish vaqtidan tashqari ishlash; 20 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Qalin gazlama tomonidan; B) Yupqa gazlama tomonidan; C) Farqi yo'q; D) Ixtiyoriy tomonidan; 21 / 40 Yopiq qirqimli mag'iz choklar qayerlarda ishlatiladi? ] A) Kiyimlarni biriktirish uchun; B) Biriktirib tikish; C) Yengi o'mizlarida, bo'yin o'mizlarida D) kiyim etak qisimlarida; 22 / 40 Qaviq razmerlari va qaviqqator zichligi nimalarga bog'liq? A) Gazlamaning sitiluvchanligiga; B) Gazlama turiga, ya'ni uning tola tarkibiga; C) Gazlamaning qalinligi va qaviqqa qo'yiladigan talabga; D) Gazlamaning qalinligi, ipning raqami va igna raqamiga; 23 / 40 Bostirma chok qayerlarda ishlatiladi? A) Cho'ntak astarlarini tikishda, shakldor koketkalarda; B) Kiyim mag'izlarida; C) Erkaklar kiyim ko'ylaklarida, jinsiy kiyimlarda; D) Bo'laklarga bezak chok berishda, yon, yelka, orqa bo'lak qirqimlarida; 24 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Qaviq chok; B) Bezak chok; C) Salqi chok; D) Archa chok: 25 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 4 xil; B) 3 xil; C) 5 xil; D) 2 xil; 26 / 40 Ziy chok turini toping? A) Qo'sh chok; B) Biriktirma chok; C) Tutashtirma chok; D) Mag'iz chok; 27 / 40 Gazlamani teskari tomonidan guli xiraroq ko'rinadigani gazlamaning qaysi turiga kiradi? A) Tukli; B) Bosma; C) Gulli; D) Sidirg'a 28 / 40 Birlashtiruvchi choklar qayerlarda ishlatiladi? A) Yelka chokida, yon, va h.k; B) Yoqaning ustidan bezak berganda; C) Yelka ustidan bezak berganda; D) Etak qismini bostirganda; 29 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 3 ta; B) 2 ta; C) 6 ta; D) 4 ta; 30 / 40 Igna sinish sababini aniqlang? A) Iplar tarang tortilganligi; B) Ipning noto'g'ri o'tkazilganligi; C) Igna balandligi noto'g'ri (pastroq) o'rnatilganligi; D) Moki qurilmasidagi kamchiliklar; 31 / 40 Baxya qanday hosil bo'ladi? A) Moki yordamida; B) Ip yordamida; C) Ostki va ustki ipni o'ralish paytida D) Igna yordamida: 32 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: B) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: C) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: D) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; 33 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Gul bosuvchi; B) Yugiruvchi; C) Bo'yoqchi; D) To'quvchi; 34 / 40 Mashina choklari vazifasiga ko'ra qanday turlarga bo'inadi? A) To'g'ri choklar; B) Baxyaqator choklar; C) Birlashtiruvchi a bezak choklar; D) Zig-zag choklar; 35 / 40 Dazmol bosishdan avval ..... A) Qo'l quruq bo'ladi; B) Kiyim tekshiriladi; C) Dazmol tozalanadi; D) Shnur tekshiriladi; 36 / 40 Bezak chok turlariga qanday choklar kiradi? A) Taxlama, bo'rtma choklar; B) Biriktirma, ichki, bukma choklar; C) Ziy, mag'iz ag'darma choklar; D) Tutashtirma, bostirma, qo'yma choklar 37 / 40 Universal mashina qanday choklarni bajaradi? A) Yo'rma, petlya B) Baxyaqator; C) Petlya, baxyaqator; D) Yo'rma, baxyaqator; 38 / 40 Detallarni bir-biriga vaqtincha ulashda ip bilan gazlama rangi? A) Qora rang; B) Oq rang; C) Farqi yo'q; D) Har xil 39 / 40 Mashinaga moy surishni qachon man etiladi? A) Elektr dvigatelni o'chirmasdan; B) Elektr dvigatelini o'chirgandan so'ng; C) Mashina tozalangandan so'ng; D) Elektr dvigatelni o'chirib tozalagandan so'ng; 40 / 40 Tolalardan tayyorlanadigan g'altak ipining nomeri qancha katta bo'lsa, ip shunchalik.... A) Yaltiroq bo'ladi; B) Silliq bo'ladi; C) Ingichka bo'ladi; D) Yo'g'on bo'ladi; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Tomonidan Wordpress Quiz plugin Author: InfoMaster Foydali bo'lsa mamnunmiz
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 21 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №25
Istaklar ro'yxatiga qo'shildiIstaklar ro'yxatidan olib tashlandi 11 Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №24