Texnologiya attestatsiya №5

0%
0

OMAD YOR BO'LSIN!


Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №5

Qizlar uchun!

1 / 40

Yelimlab biriktirish usulini ayting?

2 / 40

Shtangenglubometrning vazifasi nimadan iborat?

3 / 40

STD 120 tipidagi yog‘ochga ishlov berish stanogining asosiy qismlari nimalar?

4 / 40

11 yoshdan 13 yoshgacha bòlgan qizlarning oqsil, yoģ, uglevod, energiyaga bir kunlik ehtiyoji qancha?

5 / 40

Zubiloning tig'ini eni qanday oraliqda bo'ladi

6 / 40

Òquvchining òrtacha bahosi 4, 5 dan yuqori bòlsa u...?

7 / 40

Pazandachilik san'ati maktabiga qayerda, kim va qachon asos solgan?

8 / 40

Ichki rezba qanday asbob bilan ochiladi?

9 / 40

Tuxumni qanday pishirish usuli kòrsatilgan?

10 / 40

Yog`ochning mo'rtliligi deganda nimani tushunamiz?

11 / 40

1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi?

12 / 40

Qahva qaynatkichga 1 litr suvga bir necha qoshiq qahva solib qancha vaqt qaynatiladi?

13 / 40

Sabzining tarkibida qancha suv bor?

14 / 40

Sabzi qancha vaqtdan beri yetishtiriladi?

15 / 40

Qovurma mastava uchun kerakli jihozlar?

16 / 40

Gollandiyalik olimlar qanday sabzini ixtiro qilishgan?

17 / 40

Xitoyda dastlab choy so’zi qanday atalgan?

18 / 40

Tayyor mastava qancha vaqt tindirib qo’yiladi?

19 / 40

Bu qaysi taom turi?

20 / 40

Eng uzun sabzi qayerda yetishtirilgan?

21 / 40

Sabzining tarkibida qanday vitaminlar bor?

22 / 40

Sutda qaynatiladigan qahvani tayyorlashda solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgsn?

23 / 40

Mastavani tayyor bo’lish vaqti qachon?

24 / 40

Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan?

25 / 40

Qanday choylar oliy navli choylar deyiladi?

26 / 40

Kolumb Yevropaga kakao urug’ini qachon olib kirgan?

27 / 40

Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi?

28 / 40

Sho’rvaga tuz qachon solinadi?

29 / 40

Qaynatma sho’rvaga solinadigan masalliqlar qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan?

30 / 40

Pishloqda qanday vitaminlar bor?

31 / 40

Dastlab sabzi qanday rangda bo’lgan?

32 / 40

O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi?

33 / 40

Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi?

34 / 40

Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi?

35 / 40

Tarixchilar sabzini qayerdan kelgan deb hisoblashadi?

36 / 40

Qaynatma sho’rva tayyorlash uchun qanday jihozlar kerak bo’ladi.

37 / 40

. . . . . . ga muz solib ichilsa chanqovbosdi yaxna ichimlikka aylanadi.

38 / 40

O’lkamizdagi meva va sabzavitlarning qaysi birlaridan ichimliklar tayyorlanadi?

39 / 40

Sabzidan qanday qilib shifobaxsh giyohlar tayyorlanadi?

40 / 40

Kakao qanday ichimlik hisoblanadi?

0%

Baholash mezoni

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”;

- 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”;

- 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”

- 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”;

- 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin”

 

InfoMaster
Author: InfoMaster

Foydali bo'lsa mamnunmiz

Sizning fikrlaringizni eshitishdan xursand bo'lamiz

Javob qoldiring

Info-Master.uz
Logo
Elementlarni Solishtiring
  • Jami (0)
Solishtiring
0