7-sinf Biologiya №20 Yanvar 30, 2024Fevral 3, 2024 da chop etilgan InfoMaster tomonidan 7-sinf Biologiya №20 ga fikr bildirilmagan. Savol haqida xabar bering Bu savolda nima xato? Siz bo'sh hisobot yubora olmaysiz. Iltimos, ba'zi tafsilotlarni qo'shing. 0% 2 1234567891011121314151617 7-sinf Biologiya №20 V bob. OZIQLANISH 5.5 Odamning ovqat hazm qilish sistemasi 5.6 Amaliy mashg‘ulot. Ovqat hazm qilish sistemasini modellashtirish . 1 / 17 Qaysi turkum vakillarida oshqozon murakkab bo‘lib, oziqning hazm bo‘lishi oshqozonda saprofit holda yashaydigan bakteriyalar va infuzoriyalar faoliyati hisobiga amalga oshadi. A) Sutemizuvchilar B) Kavsh qaytaruvchi toq tuyoqlilarda C) Kavsh qaytaruvchi juft tuyoqlilarda D) Qushlar 2 / 17 Devpechak va qo‘ziqorinning oziqlanishi. A) Saprofit va parzit B) Parzait va galazoy C) Parazit va Saprofit D) Parazit va avtotrof 3 / 17 Til, jig‘ildon, oshqozon, qizilo‘ngach, ingichka ichak , yo‘g‘on ichak va kloakadan iborat bo’lgan hazm sistemasi qaysi organizmga tegishli? A) Tustovuq B) Forelga C) Odamga D) Drozofela 4 / 17 . Yuqorigi jag’da qoziq va kurak tishlar soni nechta? A) 8 B) 6 C) 10 D) 12 5 / 17 Oldingi ichak, malpigi naychalari, orqa ichak, anal teshigi va o‘rta ichakdan iborat bo’lgan hazm sistemasi qaysi organizmga tegishli? A) Forelga B) Drozofelaga C) Tustovuq D) Odamga 6 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak, katta va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 28 B) 20 C) 20 D) 24 7 / 17 Katta yoshli odamlarda qoziq, kurak va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 20 C) 12 D) 24 8 / 17 . Qanday mahsulotlarni qabul qilish inson salomatligiga va ovqat hazm qilish organlarining ishiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. A) Issiq yoki o’ta sovuq mahsulotlarni qabul qilish B) Barchasi to’g’ri C) Gazli yoki yarim tayyor mahsulotlarni qabul qilish D) Qo‘shimcha moddalar bilan boyitilgan mahsulotlar 9 / 17 Ovqat oshqozonda qanday taʼsirlarga uchraydi. A) A va B to’g’ri B) Kimyoviy C) Mexanik D) Fizik 10 / 17 Oshqozon devori muskullari ovqatni aralashtirib, _____parchalaydi. Fermentlar va oshqozon shirasi esa ovqatning ________parchalanishini taʼminlaydi. A) mexanik, fizik B) Fizik, kimyoviy C) Fizik, kimyoviy va mexanik D) mexanik, kimyoviy 11 / 17 Katta yoshli odamlarda katta va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 28 C) 20 D) 16 12 / 17 Hazm qilish nima? A) Oziq moddalarining tishlar yordamida parchalanib, ichakda fermentlar ta’sirida maydalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi B) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, oshqozonda fermentlar ta’sirida parchalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi C) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, oshqozonda fermentlar ta’sirida parchalanishi va oshqozon devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi D) Oziq moddala rining tishlar yordamida maydalanishi, ichakda fermentlar ta’sirida parchalanishi va ichak devori orqali qonga so‘rilishi hazm qilish deyiladi 13 / 17 Odamda ovqat hazm qilish sistemasi to’g’ri ketma ketlikda berilgan javobni belgilang A) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, to‘g‘ri ichak, yo‘g‘on ichak va ingichka ichakdan iborat. B) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, ingichka ichak, yo‘g‘on ichak va to‘g‘ri ichakdan iborat. C) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, yo‘g‘on ichak, ingichka ichak va to‘g‘ri ichakdan iborat. D) Og‘iz, halqum, qizilo‘ngach, oshqozon, ingichka ichak, to‘g‘ri, yo‘g‘on ichak ichakdan iborat. 14 / 17 Katta yoshli odamlarda qoziq, kichik va katta oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 24 C) 12 D) 20 15 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak va kichik oziq tishlar soni nechta? A) 20 B) 20 C) 16 D) 12 16 / 17 Katta yoshli odamlarda kurak va qoziq tishlar soni nechta? A) 10 B) 8 C) 16 D) 12 17 / 17 ______yoshdan sut tishlari doi miy tishlar bilan almashina boshlaydi. _____yoshga kelib tishlar almashinishi tugallanadi A) 7–8, 10–12 B) 10–12,7–8 C) 9-11, 7-6 D) 5-6, 9-11 0% Testni qayta ishga tushiring Author: InfoMaster 7-sinf Biologiya