Texnologiya attestatsiya №14 Mart 10, 2022Mart 10, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №14 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №14 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 24 soatgacha; B) 48 soatgacha; C) 18 soatgacha; D) 20 soatgacha; 2 / 40 Sho’rvaga piyoz solib necha daqiqa miltillatib qaynatib bo’lgach kartoshka solinadi? A) 25-30 daqiqa B) 20-35 daqiqa C) 20-30 daqiqa D) 25-35 daqiqa 3 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) To'quvchi; B) Bo'yoqchi; C) Gul bosuvchi; D) Yugiruvchi; 4 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 50-yillarda; B) 60-yillarda; C) 40-yillarda: D) 30-yillarda: 5 / 40 Ip paxtali (x/b) gazlamalar qaysi turdagi iplar bilan tikiladi? A) Yupqa iplarda tikiladi B) Ip paxtali iplar bilan C) Sun'iy iplarda tikiladi D) Qalin iplarda tikiladi 6 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi C) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi D) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi 7 / 40 Listochka nima? A) Yubka shimga qo'shib tikiladigan mato B) Cho'ntak qismini berkitib turuvchi bo'lak, cho'ntak pastlki qismiga qo'shib tikiladi C) Belbog' ilgich D) Cho'ntakning old va orqa qismi, uni asos andazaga qo'shib tikiladi 8 / 40 Tikiv mashinasining nina nomeri qanday? A) 225 B) 190 C) 200 D) 225 9 / 40 Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash B) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash C) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish D) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish 10 / 40 Oshxona jihozlari poldan necha sm balandlikda joylashishi kerak? A) 85 sm B) 100 sm C) 65 sm D) 75 sm 11 / 40 Bukib ko'klash bu.......? A) Qaytarib tikib dazmollanadi B) Kiyimlar chetini so'kib, so'ngra qayta ko'klash C) Bukiladi va tikiladi D) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash 12 / 40 Chaqaloqlar kiyimi qaysi gazlamalardan tikiladi? A) Paxta tolali, sun'iy, sherst B) Shoyi, paxta tolali, sintetika C) Paxmoq, bumazeya, surp D) Batist, sherst, zig'ir 13 / 40 Tikuvchilik asboblari va moslamalarini ko'rsatib bering? A) Tikuv mashinasi, qo'l ishlari ninalari turli o'lchamda, mashina ninalari, dazmol, dazmollash taxtasi B) Tikuvchilik bo'ri, sovun yoki qalam,santimetr lenta, quticha,tikuvchilik qaychisi katta va kichik C) Barchasi D) Angishvona, igna to'g'nog'ichlar, nina va to'g'nog'ichlar uchun yostiqcha. Iplar. 14 / 40 Kattalar kiyimlari uchun standart o'lchamlarni ko'rsating? A) 44 dan 58 - o'lchamgacha, bundan kichik razmerlar norma hisoblanadi B) 46 dan 58 - o'lchamgacha, bu o'lchovlar kattalar uchun norma hisoblanadi C) 44 dan 56 - o'lchamgacha, bundan katta o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi D) 42 dan 56 - o'lchamgacha, bundan kichik o'lchamlar normadan tashqari hisoblanadi 15 / 40 Ushbu konserva pichog'ining nomini toping? A) Dastasi soat strelkasi yo'nalishida harakat qiladi B) Dastasi uzun rolikli pichoq C) Xanjarsimon tig'li bo'lib, sanchib kesiladi D) Barchasi 16 / 40 Oq, sariq bo'lib tovlanadi. Ushlaganda yumshoq, mayin. Tarkibida 30 % oqsil modda bo'lib, xamir uchun eng yaxshi xom ashyo hisoblanadi. Bu.......? A) Barchasi B) Ikkinchi navli un C) Oliy navli un D) Birinchi navli un 17 / 40 Ushbu buterbrod nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Ochiq buterbrodlar C) Kanape buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 18 / 40 Gazak uchun tayyorlanadigan buterbrodlar uchun nonni qanday shakllarda kesiladi? A) Kub, uchburchak, doira B) Aylana, dumaloq, romb C) Kub, romb, doira D) Romb, doira, to'rtburchak 19 / 40 Ushbu buterbrodlar nomini toping? A) Gazak uchun buterbrodlar B) Kanape buterbrodlar C) Ochiq buterbrodlar D) Yopiq buterbrodlar 20 / 40 Oq - ko'kimtir tovlanadi. Mineral moddasi ko'p, oqsil moddasi 25 %. Tandir noni uchun juda qo'l keladi. Bu......? A) Barchasi B) Birinchi navli un C) Ikkinchi navli un D) Oliy navli un 21 / 40 Erkaklar ko'ylagi qanday kiyim? A) Maxsus kiyim B) Ustki kiyim C) Yengil kiyim D) Maishiy kiyim 22 / 40 Oppoq upasimon massadan iborat bo'lib, biroz sarg'imtir rangda tovlanadi. Siqimlab ko'rganda mayin tuyuladi. Tarkibida mineral modda 0,55 %, oqsil modda 28 % bo'ladi. Bu.....? A) Ikkinchi navli un B) Birinchi navli un C) Barchasi D) Oliy navli un 23 / 40 Bostirib ko'klash bu.........? A) Barchasi B) Bostirib ko'klash va iplardan tozalash C) Bir tomonlama tikish va dazmollab yupqalashtirish D) Ikki qismni bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish 24 / 40 Ushbu moslamada sabzavotlarni to'g'rash, meva va sabzavotlardan sharbat chiqarish, xamir qorish, go'sht maydalash, tuxum ko'pirtirish, salatlarni qorishtirish va boshqa turli ishlarni bajarish mumkin? A) Mikser B) Sharbat siqqich C) Go'sht maydalagich D) Oshxona kombayni 25 / 40 Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha B) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha C) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha D) Yillik ish reja asosida 26 / 40 Sabzavotlarni to'grash usullari nomini toping? A) Yaproqlash B) Parraklash C) Somoncha D) Kubchalar 27 / 40 Qaysi operatsiyalar qo'lda bajariladigan ishlar deb hisoblanadi? A) Qo'l choklari va mashina choklarida bajariladigan B) Mashinada bajariladigan C) Qo'lda va dazmolda D) Boshidan oxirigacha qo'lda bajariladigan 28 / 40 Erkaklar ustki kiyimida, ichki kiyimlarda va sitiladigan kiyimlarda tikiladigan mashina choki? A) Ag'darma chok B) Bostirma chok C) Janda chok D) Vafli choki 29 / 40 .....Maxsus joyda saqlash o'z kiyimiga qadamaslik og'izga solmaslik, yo'qotib qo'ymaslik, sinib qolsa maxsus joyga tashlash kerak. Uni o'ng qo'lning bosh barmog'i va ko'rsatgich barmog'i bilan ushlab o'rta barmoqqa angishvona kiyiladi. ] A) Nina bilan ishlash B) Qaychi bilan ishlash C) Dazmol bilan ishlash D) Tikuv mashinasida ishlash 30 / 40 Ziy ko'klash bu......? A) Ikki qismini bir - biri ustiga qo'yib vaqtincha biriktirish B) Tikib ag'darilgan detal chetlaridan kant hosil qilish, mag'iz chiqarish uchun vaqtincha tikish C) Kiyim chetini qaytarib, vaqtincha sirma qaviq bilan ko'klash D) 0,2 - 1 sm gacha qirqimlarni kertish 31 / 40 O'zbek pazandachiligida taom pishirish usullari nechta? A) 7 ta B) 4 ta C) 5 ta D) 6 ta 32 / 40 Suniy ipak necha xil bo'ladi? A) 2 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak B) 1 xil: atsetat ipak C) Barchasi D) 3 xil: viskoza ipak, mis ammiyakli ipak, atsetat ipak 33 / 40 Bukib tikish bu......? A) Bukiladi qo'lda ko'klab, so'ngra tikuv mashina chokida tikish B) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab tikish C) Biror qismni (etakni, yeng uchini) bukib ikkinchi qismga doimiy qaviqlar bilan mahkamlash D) Barchasi 34 / 40 Bo'lka yoki baton non taxminan 1 sm qalinlikda, 40 g og'irlikda tekis qilib qirqiladi. Tayyorlangan mahsulot non bo'lagi ustiga uni yopib turadigan qilib joylanadi. Bu......? A) Gazak uchun buterbrod B) Yopiq buterbrod C) Ochiq buterbrod D) Kanape buterbrod 35 / 40 Sabzavotlarni to'g'rash usullari nomini toping? A) Parraklash B) Yaproqlash C) Kubcha D) Somoncha 36 / 40 Yedirib tikish bu........? A) Birinchi detalni bo'sh qo'yib, ikkinchisini tortmasdan ulab ko'klash B) Barchasi C) Detallarni birinchisini mahkam tortib tikish D) Detallarni ikkinchisini bo'sh qo'yib tortmasdan tikish 37 / 40 Chatish bu.......? A) Kiyimga alohida tayyorlangan qismlarni doimiy qaviq bilan mahkamlash cho'ntak, tugma,temir il. bezak B) Chatib tikiladi va mahkanlanadi C) Barchasi D) Kiyimga qadaladigan buyum bezaklari 38 / 40 Sabzavotlarni murakkab to'g'rash usullariga........? A) Spiralsimon, sharsimon, yulduzchasimon, gofrali va boshqalar kiradi B) Barchasi C) Spiralsimon, gofrali va boshqalar kiradi D) Yulduzchasimon, sharsimon va boshqalar kiradi 39 / 40 Tuxumning og'irligi qaysi qatorda to'g'ri berilgan? A) 30 - 35 g B) 40 - 45 g C) 45 - 55 g D) 50 - 55 g 40 / 40 Buterbrodlar tayyorlanishi jihatidan qanday turlarga bo'linadi? A) Ochiq va gazak uchun B) Gazak uchun va turli xil C) Ochiq, yopiq va gazak uchun D) Ochiq va yopiq 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya