Texnologiya attestatsiya №22 Iyul 31, 2022Iyul 31, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №22 ga fikr bildirilmagan. 0% 62 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №22 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Sovitilgan yarimtayyor mahsulotlar muzlatkichda 0°C dan -6°C gacha bòlgan haroratda saqlanadi. CHUCHVARA va bosqa muzlatilgan mahsulotlarning sotuvda saqlanish muddati qancha? A) 18 soatgacha; B) 48 soatgacha; C) 24 soatgacha; D) 20 soatgacha; 2 / 40 2. Sabzining tarkibida qancha suv bor? A) 87% B) 67% C) 45% D) 82% 3 / 40 3. Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Bezak chok; B) Qaviq chok; C) Archa chok: D) Salqi chok; 4 / 40 4. Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 5-7; B) 1 - 1,5; C) 6 - 8; D) 7 – 1; 5 / 40 5. Erkaklar ko'ylagida yeng.......? A) Janda chokida tikiladi B) Moskovcha chokda tikiladi C) Yeng o'miziga o'rab tikiladi D) Tahlama berib tikiladi 6 / 40 6. Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Tvorog C) Kefir D) Sut 7 / 40 7. Maktabda metodbirlashma yig'ilishi qaysi hujjat asosida ish olib boradi? A) Pedagogik yig'ilishi bo'yicha B) Yillik ish reja asosida C) Sinf rahbarlar yig'ilishi bo'yicha D) O'qituvchilar yig'ilishi bo'yicha 8 / 40 8. Do'ppilar shakli, ko'rinishi jihatidan qanday shakllarda bo'ladi? A) dumaloq, uchburchaksimon, taxlanadigan, konussimon, yarim konussimon; B) bezakli, naqshli, aylana; C) aylana, yarim aylana, taxlamali, yarim konussimon; D) do'ppilar shakli, ko'rinishi jihatidan xilma - xil bo'ladi; 9 / 40 9. Ko’ylak va ichki kiyimlar tikishda qanday raqamli paxtali iplar ishlatiladi? A) 70-80-100 B) 80-60-50 C) 50-60 D) 100-80-60 10 / 40 10. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) Vaqtida sug’orish kerak? B) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? C) A va B javoblar to’g’ri; D) Vaqtida yanchish kerak? 11 / 40 11. Rasmda vitachkani yon chiziq qirqmasiga burmalar hosil qilish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) A B) B 12 / 40 12. Rasmdagi B - Tartibga ta'rif bering? A) Ko'krak vitachkasini yon qirqimga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'mizi chizig'iga ko'chirish; 13 / 40 13. Ko'krak vitachkasi o'rniga Burmalar hosil qilish - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) 1 B) 4 C) 2 D) 3 14 / 40 14. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini yeng o'miziga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; 15 / 40 15. Bashang kiyim shakli yechimining nechta turi bor? A) 2 ta B) 3 ta C) 4 ta D) 5 ta 16 / 40 16. Ko'krak vitachkasini yon qirqim chizig'iga ko'chirish - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) 7 B) 5 C) 3 D) 5 17 / 40 17. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish va burmalar hosil qilish B) Ko'krak vitachkasi o'rniga - Mayda taxlama hosil qilish; C) Ko'krak vitachkasini old bo'lak o'rta chizig'iga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; 18 / 40 18. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasi o'rniga - Mayda taxlama hosil qilish; D) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish va burmalar hosil qilish 19 / 40 19. Rasmda qaysi chokning sxemasi ko'rsatilgan? A) Bir tomoni ochiq qirqimli mag'iz chok; B) Yopiq qirqimli mag'iz chok; C) Ikki tomoni ochiq qirqimli mag'iz chok; D) Qulf chok; 20 / 40 20. Rasmda qanday kiyimlar turi ko'rsatilgan? A) Bashang kiyimlar; B) Tug'ilgan kun kiyimlar; C) Kundalik kiyimlar; D) Sport kiyimlar; 21 / 40 21. Rasmdagi A - Tartibga ta'rif bering? A) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'mizi chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yeng o'mizi chizig'iga ko'chirish; 22 / 40 22. Rasmda Detallarni konussimon kengaytirish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) B B) A 23 / 40 23. Rasmda qanday vitachka turlari ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; B) Old bo'lak andazasini hosil qilish; C) Vitachkalarni ko'chirish usullari; D) Orqa, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; 24 / 40 24. Rasmda qanday kiyimlar turi ko'rsatilgan? A) Tug'ilgan kun kiyimlari; B) Bashang kiyimlar; C) Kundalik kiyimlar; D) To'y marosim kiyimlari; 25 / 40 25. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini yeng o'miziga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini bo'yin o'miziga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; 26 / 40 26. Rasmda vitachkani yelka chizig'iga mayda taxlamalar hosil qilish usuli qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) A B) B 27 / 40 27. Rasmda qanday andazalar turi ko'rsatilgan? A) Yeng, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; B) Orqa, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; C) Old, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; D) Yon, bo'lak va boshqa detal andazalarini hosil qilish; 28 / 40 28. Rasmga ta'rif bering? A) Asos chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; B) Andaza chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; C) Shakl chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; D) Qirqim chizmasiga eskizga mos ravishda model chiziqlarini kiritish; 29 / 40 29. Rasmda qanday vitachka turlari ko'rsatilgan? A) Burmali vitachka ko'chirish usullari; B) Oddiy vitachka ko'chirish usullari; C) Ikki vitachka ko'chirish usullari; D) Murakkab vitachka ko'chirish usullari; 30 / 40 30. Rasmga ta'rif bering? A) Kiyimdagi chiziqlarning joylashishi; B) Burma hosil hosil qilish; C) Odam gavdasi va kostyum mutanosibligi; D) Simmetriya ichidagi assimmetrik yechim; 31 / 40 31. Rasmga ta'rif bering? A) Kiyim asimmetriyasi; B) Simmetriya ichidagi asimmetrik yechim; C) Kiyim simmetriyasi; D) Kiyim yonidagi asimmetrik yechim; 32 / 40 32. Rasmda qanday ish jarayoni ko'rsatilgan? A) Ko'ylak chizig'ini hosil qilish; B) Ko'ylak andazasini hosil qilish; C) Ko'ylak bichimini hosil qilish; D) Ko'ylak shaklini hosil qilish; 33 / 40 33. Bichim chiziqlari, Konstruktiv chiziqlar, Konstruktiv - dekorativ chiziqlar, Dekorativ chiziqlar. Bular......? A) Kiyimdagi andaza chiziqlar; B) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; C) Kiyimdagi yordamchi chiziqlar; D) Kiyimdagi bichiq chiziqlar; 34 / 40 34. Badiiy asar shaklining barcha elementlarini mazkur asarning obrazli, g'oyaviy - badiiy mazmunini ifoda etuvchi uzviy butunlikka birlashtirish bu......? A) Kompozitsiya B) Moda C) Shakl D) Uslub 35 / 40 35. KONSTRUKTIV CHIZIQLAR - qaysi tartibda ko'rsatilgan? A) V B) A C) B D) G 36 / 40 36. Gorizontal chiziq qaysi tartibda berilgan? A) A B) B 37 / 40 37. Rasmga ta'rif bering? A) Kiyimda bichimlar; B) Kiyimdagi ritmik tartib; C) Ko'ylak andazasini hosil qilish; D) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; 38 / 40 38. Rasmda qanday vitachka turi ko'rsatilgan? A) Ko'krak vitachkasini bel chizig'iga ko'chirish; B) Ko'krak vitachkasini yon chizig'iga ko'chirish; C) Ko'krak vitachkasini bo'yin chizig'iga ko'chirish; D) Ko'krak vitachkasini yelka chizig'iga ko'chirish; 39 / 40 39. Rasmga ta'rif bering? A) Ko'ylak andazasini hosil qilish; B) Simmetriya ichidagi assimmetrik yechim; C) Kostyumdagi yirik yo'llar; D) Kiyimdagi asosiy chiziqlar; 40 / 40 40. Rasmga ta'rif bering? A) To'y - marosim kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; B) Tug'ilgan kun kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; C) Sport kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; D) Bashang kiyim eskizi va model chiziqlarini asos chizmasiga kiritish; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya