Texnologiya attestatsiya №20 May 12, 2022May 12, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №20 ga fikr bildirilmagan. 0% 40 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №20 Qizlar uchun! 6-sinf test yangi darslikdan DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 1. Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) fartuk B) Surish mexanizmi C) Tezliklar qutisi D) support 2 / 40 2. Giyohli choylar nimalardan tayyorlanadi? A) O’simliklarning quritilgan barglaridan, gullaridan, mevalaridan B) O’simliklarning quritilgan bargidan C) B va S javoblar to’g’ri D) O‘simliklarning bir nechta turlarining aralashmasidan 3 / 40 3. Qaysi xususiyatlar tanda (bo'ylama) ipiga hosdir? A) Ipi silliq, tekis; B) Tortganda tovushi ingichka, jarangli, C) Pishiqroq; D) Ipi dag'al 4 / 40 4. Kasb nima? A) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; B) Maqsadli mehnat qilish; C) Unumli mehnat bilan shiģullanish; D) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; 5 / 40 5. Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dekatirovka........? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish uchun gazlamaga namlab isitib ishlov berish (NIIB) B) Suvlab, namlab tekislab dazmollash C) Isitib va sovutib ishlov berish D) Kiyimga choklarini yorib dazmollash 6 / 40 6. Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Qaymoq B) Semetana C) Qatiq D) Tvorog 7 / 40 7. Sabzavotlarga birlamchi ishlov berish usullari qaysilar? A) Yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash, saralash B) Saralash, archish, yivish, to'g'rash, qayta yuvish C) Archish, yuvish, to'g'rash, saralash, qayta yuvish D) Saralash, yuvish, archish, qayta yuvish, to'g'rash 8 / 40 8. Yubkada gazlama tanlash nimaga bog'liq? A) faslga bog'liq; B) fasoniga bog'liq; C) qachon kiyilishiga; D) tikilishiga qarab; 9 / 40 9. Gazlamaning ko’rinishi, xususiyatlari nimaga bog’liq A) Bo’yalishiga B) To’qilishiga C) Ishlov berilishiga D) Sifatiga 10 / 40 10. Тo’quvchi qachon uzilgan iplarni ulaydi, mato sifatini kuzatib boradi? A) Doimo B) Dastgoh to’xtab qolsa C) Ip uzulsa D) Ip tugulib qolsa 11 / 40 11. Quruq unning namligi necha foizdan oshmaydi? A) 28 % dan B) 14 % dan C) 15,5 % dan D) 30 % dan 12 / 40 12. Don mahsuloti turlari, ya'ni...? A) Yormalar B) Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlar; C) Un; D) Bug’doyni yanchish yo’li bilan olinadigan mahsulotlar; 13 / 40 13. Unnig tiplar qaysi? A) Rangi, ta'mi, hidi; B) Nonbop, makaronbob; C) Kislorodga boyligi; D) Nam va ho’lligi; 14 / 40 14. Unning sifati qanday ko’rsatkichlarga qarab belgilanadi? A) Rangi, ta'mi, hidi; B) Barchasi; C) Yirik-mayda tortilganligi; D) Namligi, yopishqoqligi, kislotaliligi; 15 / 40 15. Yopishqoqligi necha foizdan ortiq bo’lgan bug’doy uni yaxshi hisoblanadi? A) 20-40 % B) 25-45 % C) 28-30 % D) 28-40 % 16 / 40 16. Un asosan necha usul bilan olinadi? A) 3; B) 2; C) 4; D) 5; 17 / 40 17. Qanday un nam un hisoblanadi? A) 15 dan 20 % gacha nami bo’lgan; B) 15 % gacha nami bo’lgan; C) 12 dan 18 % gacha nami bo’lgan; D) 15,5 dan 17 % gacha nami bo’lgan; 18 / 40 18. Noqulay sharoitda uzoq saqlangan unning....? A) Rangi qizarib, ko’karib qoladi; B) Kislotaliligi pasayadi; C) B va C javoblar to’g’ri; D) Kislotaliligi ortadi, achigan, dimiqqan, yoqimsiz hid keladi; 19 / 40 19. Dondan qayta ishlab olinadigan mahsulotlarga qaysilari kiradi? A) Mosh, loviya, no’xat; B) ormalar; C) Bug’doy, arpa, makkajo’xori; D) Yormalar, un, makaron; 20 / 40 20. Pecheniy va bolalar uchun to’yimli aralashmalar tayyorlashda qanday undan foydalaniladi? A) Jo’xori unidan; B) Bug’doy unidan; C) Arpa unidan; D) Suli unidan; 21 / 40 21. Mayin tortish usulining mohiyati nimadan iborat? A) Yorma yirik-maydaligiga qarab navlarga ajratilib, yana alohida-alohida tortiladi; B) Barchasi; C) Yorma qilib yanchiladi; D) Bug’doy doni begona aralashmalardan tozalanadi; 22 / 40 22. Bolalar bir kunda qanchagacha vitamin B 1 iste' mol qilishi kerak? A) 2,2 mg dam 2 mg gacha; B) 2,2 mg dam 5 mg gacha; C) 12 mg dan 2 mg gacha; D) 1,2 mg dam 2 mg gacha; 23 / 40 23. Donli o’simliklarda o’z vaqtida yig’ishtirib olinmasa...? A) Sifati buziladi; B) Moddalar eskiradi; C) Barchasi; D) Mog’or hida keladi; 24 / 40 24. Qaysi dondandan dag’al tortish usulida un olinadi A) Javdar; B) Arpa; C) Makkajo’xori; D) Bug’doy; 25 / 40 25. Un nimalarga bo’linadi? A) Sortlarga, sotuvga chiqarilishiga qarab; B) Olinishiga C) Tur, tip, navlarga; D) Tortilishiga 26 / 40 26. Un namligi bo’yicha qanday turlarga bo’linadi? A) Nam va ho’l, achchiq; B) A va D Javoblar to’g’ri; C) Quruq, o’rtacha quruq; D) Nam va ho’l; 27 / 40 27. Un necha gradus temperaturada yaxshi saqlanadi? A) 0 dan 8°C gacha; B) 2 dan 15°C gacha; C) 0 dan 10° C gacha; D) 2 dan 10°C gacha; 28 / 40 28. Bug’doy uni odatda qanday tortish usulida olinadi? A) Dag’al; B) Mayin; C) Oddiy; D) A va C javoblar to’g’ri; 29 / 40 29. Qanday un ho’l un hisoblanadi? A) 15,5 % dan ortiq nami bo’lgan; B) 17 % dan ortiq nami bo’lgan; C) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; D) 37 % dan ortiq nami bo’lgan; 30 / 40 30. O’rtacha quruq unda necha foiz nam bo’ladi? A) 14,5 % dan 15,5 % gacha; B) 16,5 % dan 25,5 % gacha; C) 26,5 % dan 30,5 % gacha; D) 14 % gacha; 31 / 40 31. Yuqori navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Oq; B) Sarg’imtir tiniq oq, kulrang; C) Srtg’imtir tiniq; D) Sarg’imtir tiniq oq; 32 / 40 32. Un olish usullari qaysi qatorda to’g’ri ko’rsatilgan? A) Mayin yoki navlab; B) Yanchib va elab; C) Dag’al yoki oddiy; D) A va B javoblar to’g’ri; 33 / 40 33. Unning turi nima bilan belgilanadi? A) Unning sorti bilan; B) Barchasi; C) Un olingan don ekini bilan; D) Unning tortilishi bilan; 34 / 40 34. Arpa unidan non yopiladimi? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Yopilmaydi; C) Pechenya tayyorlanadi; D) Yopiladi; 35 / 40 35. Donli o’simliklarda turli moddalar yaxshi saqlanishi uchun nima qilish kerak? A) A va B javoblar to’g’ri; B) Vaqtida yig’ishtirib olish kerak? C) Vaqtida yanchish kerak? D) Vaqtida sug’orish kerak? 36 / 40 36. Xamir qancha yopishqoq bo’lsa, non..? A) Ko’pchib chiqadi; B) Qizarib maaromida pishadi; C) Ko’pchib, g’ovak-g’ovak bo’lib chiqadi; D) Shirin bo’lib qizarib chiqadi; 37 / 40 37. Past navli unning rangi qanday bo’ladi? A) Kulrang; B) Sarg’ish; C) Bug’doy rang; D) Oq; 38 / 40 38. Sifatli un chaynalganda ta'mi...? A) Shirinroq bo’ladi; B) Hushbo’y bo’ladi; C) Mayin bo’ladi; D) Shirinroq tahir bo’ladi; 39 / 40 39. Bug’doy unining sifati nimaga bog’liq? A) Naviga; B) Tipiga; C) Ortiqcha hidlar bo’lmasligiga; D) Yaroqlilik darajasi va sifatiga; 40 / 40 40. Un necha nav qilib tortilishiga qarab, qanday navlarga bo’linishi mumkin? A) B va C javoblar to’g’ri B) Birinchi, ikkinchi, uchunchi, kepakli va kepaksiz; C) Birinchi, ikkinchi, uchunchi; D) Nonbop, makaronbob; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya