Texnologiya attestatsiya №12 Mart 3, 2022Mart 3, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №12 ga fikr bildirilmagan. 0% 0 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №12 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Oziq-ovqatlarning barcha turlariga oz bòlsa-da kiradi. Ularsiz organizmning tòlaqonli faoliyati bòlishi mumkin emas. A) Yoģlar; B) Vitaminlar; C) Mineral moddalar; D) Oqsillar; 2 / 40 NS-12 A markali stanok qanday stanok? A) Frezalash B) Jilvirlash C) Tokarlik D) Parmalash 3 / 40 1 litr suvga o’rik sharbati tayyorlash uchun nisbatan qancha turshak solinadi? A) 200 gr B) 250 gr C) 300 gr D) Bir kosa 4 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Pishishidan 10 daqiqa oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Sabzavotlar pishib bo’lgach D) Kosalarga suzishdan oldin 5 / 40 Qo'l chokining bir detaldan ikkinchi detalga bo'r chiziqlarini ko'chirishda qaysi chokdan foydalaniladi? A) Archa chok: B) Salqi chok; C) Qaviq chok; D) Bezak chok; 6 / 40 Toladan to'qilgan gazlamalar necha guruhga bo'linadi? A) 4 ta; B) 3 ta; C) 6 ta; D) 2 ta; 7 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Kastyum, jaket, yubkalar; B) Yengil kiyimlar yiģindisi; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; 8 / 40 Tayyor qòshchokning eni? A) 0,7-1; B) 0,1-1,2; C) 0,4-0,5; D) 0,5-0,7; 9 / 40 Dekatirovka nima? A) Dekatirovka ninani gazlamaga moslanishi B) Dekatirovka gazlamani ishlatishdan avval unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) C) Dekatirovka gazlamaning o'ngini tanlash va unga namlab isitib ishlov berish (NIIB) D) Dekatirovka ipni gazlamaga moslanishi 10 / 40 Bukr gavda tuzilishi......? A) Yelka va qo'llar oldinga egilgan B) Orqaning belgacha uzunligi ko'payib, oldning belgacha uzunligi kamayib boradi: Or.uz>Olduz C) Ya'ni, kuraklar keng rivojlangan, ko'kraklar esa rivojlanmagan, yoki kam rivojlangan D) Barchasi 11 / 40 Qanday sut kasal tug'diruvchi mikroorganizmlarni yo'qotish va saqlaganda turg'unligini oshirish maqsadida 65 - 85°C haroratda termik ishlov berilgan sutdir? A) Yog'sizlantirilgan sut B) Seryog' sut C) Pasterizatsiya qilingan sut D) Sterilizatsiya qilingan sut 12 / 40 Kefir sut kislotasi va......? A) Sut hosil qiladi B) Suv hosil qiladi C) Spirt hosil qilib achiydigan mahsulotdir D) Qattiq bo'lib qoladi 13 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: pahmoq, bo'z, yupqa sherst, A) Nina - 75, ip 80 - 100 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 100, ip 50 - 60 D) Nina - 110, ip 30 - 40 14 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: yorib dazmollash....? A) Kiyim choklarini ikki tomonga yorib dazmollash B) Dazmollash C) Bostirib dazmollash D) Kiyim choklarini tekislash 15 / 40 Pishloq nimalar yordamida ivitiladi? A) Sut va sut achituvchi achitqi yordamida B) Suv yordamida C) Ivitilmaydi D) Sut yordamida 16 / 40 Qaymog'i olinmagan yoki olingan pasterizatsiyalangan sutni kefir zamburug'lari, ya'ni sut achituvchi bakteriyalar va achitqi aralashmasi bilan ivitib tayyorlanadi. Bu....? A) Qatiq B) Sut C) Tvorog D) Kefir 17 / 40 Kiyim tikish uchun qanday o'lchovlar mavjud? A) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi B) O'lchovlar aylana va uzunlik, asosiy va kenglik bo'ladi C) O'lchovlar aylana va to'liq uzunlik, asosiy va yordamchi bo'ladi D) O'lchovlar aylana va yarim aylana, asosiy va yordamchi bo'ladi 18 / 40 Kiyim etagini, yeng uchini qayirib tikishda, yupqa sitiluvchan va sitilmaydigan gazlamalarda ishlatiladigan qo'l choki? A) Izma chok B) Yashirin chok C) Bostirma chok D) Ag'darma chok 19 / 40 Moda bu.....? A) Asosan kiyimda namoyon bo'ladi B) Barchasi C) Bu turmushning tashqi ko'rinishi D) Biron didning muayyan ijtimoiy muhitda ozroq vaqt hukmron bo'lib turishidir 20 / 40 Kiyim tikish uchun gavdadan o'lchov qanday kiyimda olinadi? A) O'lchov yupqa kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi B) O'lchov qalin kiyimda, oyoq kiyimsiz olinadi C) O'lchov olish uchun oyoq kiyim va kengroq ko'ylak bo'lishi kerak D) O'lchov olish uchun kiyimning ahamiyati yo'q 21 / 40 Bezak choklari to'g'ri ko'rsatilgan qatorni ko'rsating? A) Oralatib tikilgan tahlamali chok, mashina choki B) Vafli choki, kantli tahlamali chok C) Berkitib tikilgan tahlamali chok, zaship chok D) Barchasi 22 / 40 Semetana ivish jarayonida 18 - 22°C haroratda necha soat davom etadi? A) 12 - 18 soat B) 14 - 18 soat C) 15 - 17 soat D) 10 - 12 soat 23 / 40 Pasterizatsiya qilingan va sut kislotasi hosil qilivchi toza bakteriyalar bilan ivitilgan qaymoqdan tayyorlanadi. Bu.....? A) Tvorog B) Smetana C) Qaymoq D) Qatiq 24 / 40 Smetanani ivish harorati necha gradus? A) 15 - 16°C B) 10 - 14°C C) 18 - 22°C D) 13 - 15°C 25 / 40 Ko'ylakni to'g'ri dazmollash tartibini ko'rsating? A) Bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog', yeng B) Belbog', bezaklar, yubka etagi - pastdan tepaga, yeng, yoqa C) Yeng, yoqa, bluzka, yubka etagi - pastdan tepaga, belbog' D) Yubka etagi - pastdan yuqoriga 26 / 40 Tabiiy va sun'iy tolali, ipaklik matolarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Ho'llab, quritib dazmollanadi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) Barchasi D) Dazmollanadi 27 / 40 Nina, ip va gazlamalarni bir - biriga moslang: sherst matolar, tik...? A) Nina - 110, ip 30 - 40 B) Nina - 90, ip 60 - 80 C) Nina - 75, ip 30 - 40 D) Nina - 100, ip 50 - 60 28 / 40 Pishloq xomashyosiga qarab.......? A) Sigir, qo'y sutlaridan tayyorlanadi B) Sigir, qo'y, echki sutlaridan yoki ular aralashmasidan tayyorlanadi C) Qo'y, echki sutlaridan tayyorlanadi D) Barchasi 29 / 40 Shtapel gazlamalarni qanday dekatirovka qilinadi? A) Bu gazlamalar dekatirovka qilnmaydi B) Dokani namlab yoki bug'li dazmolda dazmollash yetarli C) 12-14soat bo'ktirib qo'yiladi qiritiladigazlama sal namligida teskari tomonidan asos ipi bo'ylab daz D) Ho'llab dazmollanadi 30 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: tekislab dazmollash....? A) Kiyimda hosil bo'lgan yaltiroqlikni yo'qotish B) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish C) Suv sepib dazmollash D) Bug'lash 31 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: biriktirma chok.....? A) Ko'ylakni etagini ulash B) Yeng o'miziga yengni ulash C) Qismlarni mashina chokida doimiy biriktirib ulash D) Barchasi 32 / 40 Kiyimda ishlatiladigan atamalar: podzor.... A) Cho'ntak qopchasini ko'rintirmaslik uchun tikiladigan bo'lak B) Shakldor chok C) Shim, yubka bel qirqimiga tikiladi va belbog' yoki kamar o'tkaziladi D) Cho'ntak ichki qismidagi asosiy bo'lak 33 / 40 Pishloq nechta guruhga bo'linadi? A) 5 ta B) 2 ta C) 4 ta D) 6 ta 34 / 40 Kefirning necha xili bor? A) 3 xili B) 4 xili C) 5 xili D) 2 xili 35 / 40 Dazmollashda ishlatiladigan atamalar: dazmollab yupqalashtirish....? A) Tayyor kiyimning kirishishini oldini olish B) Kiyimda yaltiroqlikni yo'qotish C) Choklar, taxlamalar va vitochkalarda gazlama qalinligini kamaytirish D) Gazlama g'ijimini dazmollab yoyish 36 / 40 Tikuv mashinasida bajariladigan ishlar atamalari: o'tkazib tikish.....? A) Barchasi B) Kiyimda mayda bo'laklarni o'tkazib tikish C) Yeng o'miziga yengi, yoqa o'yindisiga yoqani o'tkazib tikish D) Ko'ylak etagini o'tkazib va bostirib tikish 37 / 40 Yog'i olinmagan yoki yog'sizlantirilgan sutdan olinadi. Bu.....? A) Semetana B) Tvorog C) Qaymoq D) Qatiq 38 / 40 Gazlamada ip yo'nalishlarini ko'rsating? A) Uzuna ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari B) Qiya ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari. C) Asos (bo'y, tanda) ipi, arqoq (eni) ipi yo'nalishlari D) Asos (bo'y, tanda) ipi, ko'ndalang (eni) ipi yo'nalishlari 39 / 40 Model bu.....? A) Kiyimning ko'rinishi va chiroyi B) Kiyimning taqilmasi va to'rlari C) Kiyimga nisbatan ko'rinishi shakli,gazlamasi,bezagi boshqa sifatlari yangi bo'lgan kiyim namunasi D) Barchasi 40 / 40 Qaysi hollarda andaza ikki tomonga ham tayyorlanadi? A) Ko'ylakning fasoni asimmetriya bo'lsa B) Vitachkalar fason chiziqlarga ko'chgan bo'lsa C) Ko'ylakning fasoni simmetriya bo'lsa D) Ko'ylak fasonida tahlamalar bo'lsa 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya